Ένας γερουσιαστής θέλει το Μεξικό να ακολουθήσει τον νόμο του Ελ Σαλβαδόρ για το Bitcoin

1
Ένας γερουσιαστής θέλει το Μεξικό να ακολουθήσει τον νόμο του Ελ Σαλβαδόρ για το Bitcoin

Ένας γερουσιαστής του Μεξικού πρότεινε μια ιδέα για το Μεξικό να υιοθετήσει το Bitcoin ως νόμισμα.

Μετά την είσοδο του Ελ Σαλβαδόρ στη βιομηχανία κρυπτογράφησης ως χρήστης Bitcoin ως νόμισμα νομικά, νομοθέτες και αξιωματούχοι πολλών άλλων χωρών επηρεάζονται από το Ελ Σαλβαδόρ και σχεδιάζουν να εισαγάγουν τους νόμους και τους κανόνες τους για να υιοθετήσουν το Bitcoin ως μέσο πληρωμής.

Μια γερουσιαστής που εκπροσωπεί την πολιτεία Nuevo León, η Indira Kempis, είναι πολύ σίγουρη για την υιοθέτηση του Bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ και θέλει το Μεξικό να ακολουθήσει τα βήματα του Ελ Σαλβαδόρ για να χρησιμοποιήσει το Bitcoin ως νόμισμα, επειδή μπορεί να φέρει μια καλύτερη παγκόσμια οικονομική ένταξη.

Η Indira εργάζεται επί του παρόντος για το νομοσχέδιο για το Bitcoin για το Μεξικό, πιθανότατα το νόμο Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ. Αναμένει ότι ο νόμος για το Bitcoin που δημιουργήθηκε από αυτήν θα εισαχθεί στο Μεξικό μέχρι φέτος.

Η Indira μίλησε για αυτό το πράγμα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με αφορμή την επίσκεψή της στο Ελ Σαλβαδόρ πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Η Indira δήλωσε:

«Είναι σαφές για μένα ότι ο οικονομικός αποκλεισμός είναι ένα από τα δημόσια προβλήματα που λίγοι από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει με εφικτές εναλλακτικές λύσεις και ότι αυτός ο τύπος τεχνολογίας μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική ώστε εκατομμύρια άνθρωποι να μπορούν να συμπεριληφθούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα .»

Ο γερουσιαστής σημείωσε επίσης ότι η υιοθέτηση του Bitcoin ως νομίσματος θα καταπολεμήσει επίσης ζητήματα όπως οι ανισότητες μεταξύ του κοινού εκτός από την οικονομική ένταξη.

«Χρειαζόμαστε το Bitcoin να είναι νόμιμο χρήμα στο Μεξικό γιατί αν δεν είναι έτσι, αν δεν πάρουμε αυτήν την απόφαση όπως έκανε το Ελ Σαλβαδόρ, είναι πολύ δύσκολο να αναλάβουμε δράση».

Νωρίτερα αυτό, όταν το Ελ Σαλβαδόρ ψήφισε τον νόμο του για το Bitcoin τον Ιούνιο του περασμένου έτους για να εισαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, τότε λίγοι νομοθέτες του Μεξικού πρότειναν νομοθεσία φιλική προς τα κρυπτογράφηση. Ωστόσο, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο Andrés Manuel López Obrador, πρόεδρος του Μεξικού, δήλωσε ότι μπορεί να μην εξετάσουν την πορεία του Ελ Σαλβαδόρ να υιοθετήσει το Bitcoin ως νόμισμα.

Διαβάστε επίσης: Μετά από 2 χρόνια, η Huobi θα εκτιναχθεί ξανά στην αγορά κρυπτογράφησης των ΗΠΑ

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply