Έρευνα της ΕΚΤ διαπιστώνει ότι το 10% των νοικοκυριών της Ευρωζώνης κατέχουν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης – Bitcoin News

0
Έρευνα της ΕΚΤ διαπιστώνει ότι το 10% των νοικοκυριών της Ευρωζώνης κατέχουν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης – Bitcoin News

Ένα στα 10 νοικοκυριά σε έξι χώρες της ευρωζώνης έχει αποκτήσει κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Ενώ οι πλουσιότεροι είναι πιο πιθανό να κατέχουν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, οι φτωχές οικογένειες δεν μένουν πολύ πίσω, δείχνει η δημοσκόπηση.

Ολλανδικά νοικοκυριά πρωτοστατούν σε όρους ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων, δείχνει έρευνα της ΕΚΤ

Κάθε δέκατο νοικοκυριό της ευρωζώνης έχει αγοράσει bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με την τελευταία Έρευνα Προσδοκιών Καταναλωτή που διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Οι οικονομικές αρχές της Ευρώπης προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν εάν η ύφεση της αγοράς κρυπτογράφησης θα μπορούσε να επηρεάσει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, ανέφερε το Reuters.

Τα αποτελέσματα από την τελευταία έκδοση της μηνιαίας δημοσκόπησης ανακοινώθηκαν την Τρίτη. Η μελέτη αποκαλύπτει ότι κατά μέσο όρο το 10% των νοικοκυριών σε έξι συμμετέχουσες χώρες της ευρωζώνης κατέχουν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης. Μεταξύ αυτών, η Ολλανδία είχε το μεγαλύτερο ποσοστό κατόχων κρυπτονομισμάτων με 14% ενώ η Γαλλία κατέλαβε την τελευταία θέση με μόλις 6%.

Περίπου το 37% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι κατείχε κρυπτονομίσματα αξίας έως και 999 ευρώ (περίπου 1.070 $ κατά τη στιγμή της σύνταξης), διευκρίνισε η νομισματική αρχή, και το 29% είχε μεταξύ 1.000 και 4.999 ευρώ. Ένα άλλο 13% κατείχε από 5.000 ευρώ έως 9.999 ευρώ. Το υπόλοιπο είχε επενδύσει περισσότερα από αυτό, αποκαλύπτει η έκθεση.

Σε όλες αυτές τις χώρες – Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία – το πλουσιότερο 20% των ερωτηθέντων ήταν πιο πιθανό να κατέχει κρυπτονομίσματα. Ταυτόχρονα, ένα μεγαλύτερο ποσοστό νοικοκυριών με χαμηλότερο εισόδημα κατέχουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία από το τμήμα μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι συντάκτες της έρευνας σημείωσαν επίσης ότι οι νεαροί ενήλικες άνδρες και τα άτομα με υψηλή εκπαίδευση ήταν περισσότερο διατεθειμένοι να επενδύσουν σε κρυπτογράφηση. «Σε ό,τι αφορά τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό, οι ερωτηθέντες που σημείωσαν βαθμολογία είτε στο ανώτατο είτε στο χαμηλό επίπεδο όσον αφορά τις βαθμολογίες χρηματοοικονομικής παιδείας ήταν πολύ πιθανό να κατέχουν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης», επεσήμανε η ΕΚΤ.

Η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης δεν έχασε την ευκαιρία να επαναλάβει τη θέση της ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ακατάλληλα για ιδιώτες επενδυτές. Η ρυθμιστική αρχή κάλεσε επίσης τις αρχές της ΕΕ να εγκρίνουν επειγόντως νέους κανόνες για περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στο μπλοκ των 27 μελών. Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο της Επισκόπησης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΕΚΤ, καθώς οι ευρωπαίοι νομοθέτες εργάζονται για την οριστικοποίηση των Αγορών σε Κρυπτογραφικά Περιουσιακά στοιχεία (Μαρμαρυγίας) νομοθεσία.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

Κεντρική Τράπεζα, Καταναλωτές, Crypto, κρυπτονομίσματα, Κρυπτονομίσματα, Κρυπτονόμισμα, δεδομένα, ΕΚΤ, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωζώνη, Προσδοκίες, νοικοκυριά, Νομοθεσία, Δημοσκόπηση, Κανονισμός, μελέτη, Έρευνα

Τι πιστεύετε για τα ευρήματα της Έρευνας Προσδοκιών Καταναλωτή της ΕΚΤ; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την ανατολική Ευρώπη που γνωρίζει την τεχνολογία και του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply