Αγωγή Class Action Against Coinbase & GMO-Z.com: GYEN Stable Coin

0
Αγωγή Class Action Against Coinbase & GMO-Z.com: GYEN Stable Coin

Έχει κατατεθεί αγωγή κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Coinbase που εδρεύει στις ΗΠΑ για την προώθηση του νομίσματος GYEN.

Το Coinbase είναι ένα δημοφιλές ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης με έδρα στις ΗΠΑ, εισηγμένο στο Nasdaq. Αυτή τη στιγμή το ανταλλακτήριο βρίσκεται στη δεύτερη θέση στον κλάδο ως μια θρυλική πλατφόρμα κρυπτογράφησης. Το χρηματιστήριο έχει τεράστιους αριθμούς χρηστών λόγω των υπηρεσιών κρυπτογράφησης που βασίζονται σε υψηλή συμμόρφωση.

Στις 13 Μαΐου, ορισμένοι χρήστες του Coinbase υπέβαλαν μήνυση κατά του ανταλλακτηρίου Coinbase και του εκδότη νομισμάτων GYEN GMO-Z.com.

Σύμφωνα με την κατέθεσε μήνυση, το νόμισμα GYEN κυκλοφόρησε αρχικά ως ιαπωνικό γεν με σταθερό νόμισμα 1:1, αλλά αυτό το νόμισμα σημείωσε τεράστια πτώση στην αξία της τιμής του, η οποία δεν ήταν συνηθισμένο μέρος οποιουδήποτε σταθερού νομίσματος.

Στην καταγγελία του ενάγοντος σημειώθηκε:

«Οι επενδυτές έκαναν παραγγελίες πιστεύοντας ότι η αξία του νομίσματος ήταν, όπως διαφημίζεται, ίση με το γιεν, αλλά τα μάρκες που αγόραζαν άξιζαν έως και επτά φορές περισσότερο από το γιεν. Ακριβώς ξαφνικά, η αξία του GYEN έπεσε πίσω στο δεσμό – έπεσε 80 τοις εκατό σε μια μέρα».

Σύμφωνα με την κατατεθείσα αγωγή, οι χρήστες έχασαν κεφάλαια αξίας εκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας αυτής της πτώσης της τιμής του νομίσματος GYEN.

Οι ισχυρισμοί στο χρηματιστήριο Coinbase ισχυρίστηκαν ότι το χρηματιστήριο Coinbase ανέστειλε τις συναλλαγές του νομίσματος GYEN, μετά από πτώση 80% της αξίας του, επομένως με αυτόν τον τρόπο, το χρηματιστήριο Coinbase απαγόρευσε στους χρήστες να πουλήσουν το κέρμα.

Τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου, το GYEN διαπραγματεύεται στα 0,007732 $ και αυτό ισοδυναμεί με την αξία του γιεν Ιαπωνίας.

Κατάρρευση του οικοσυστήματος της Terra

Από τη Δευτέρα αυτής της εβδομάδας, τα κέρματα UST & Luna της Terra άρχισαν να αντιμετωπίζουν πτώση στις αξίες τους. Και αυτή τη στιγμή η τιμή συναλλαγών της Luna είναι 0,0004 $. ενώ η αξία του νομίσματος UST της Terra βρίσκεται στα 0,183 $, που είναι μια πτώση 82% στη σταθερή τιμή του 1 $.

ομαδική αγωγή κατά Coinbase & GMO-Z.com: GYEN stable coin 1

Πιθανώς αυτή η κατάσταση ανάγκασε τα θύματα των εμπόρων GYEN, που αντιμετώπισαν ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων, να λάβουν νομικά μέτρα κατά των υποστηρικτών του νομίσματος.

Διαβάστε επίσης: Το Etherscan & CoinGecko προειδοποιεί τους χρήστες για την επίθεση phishing του Metamask

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply