Ανησυχίες αξιοπιστίας — Η δημοσκόπηση Gallop δείχνει ότι οι αξιολογήσεις εμπιστοσύνης της Fed Chair μειώθηκαν κατά διψήφιο αριθμό – Ειδήσεις Bitcoin News

0
Ανησυχίες αξιοπιστίας — Η δημοσκόπηση Gallop δείχνει ότι οι αξιολογήσεις εμπιστοσύνης της Fed Chair μειώθηκαν κατά διψήφιο αριθμό – Ειδήσεις Bitcoin News

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallop που δημοσιεύτηκε στις 2 Μαΐου, η εμπιστοσύνη του κοινού στους σημερινούς οικονομικούς ηγέτες της Αμερικής έχει επιδεινωθεί. Η εμπιστοσύνη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που διαχειρίζεται την οικονομία των ΗΠΑ έχει πέσει από το 57% στο 40%, και η πίστη στον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell έχει υποχωρήσει από το 55% στο 43%. Η δημοσκόπηση της Gallop του Απριλίου 2022, που δημοσιεύθηκε εν μέσω της υψηλότερης πληθωριστικής πίεσης που έχει δει η χώρα εδώ και δεκαετίες, δείχνει ότι η εμπιστοσύνη στους οικονομικούς ηγέτες βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της από το 2008.

Οι Αμερικανοί δεν είναι σίγουροι για τους σημερινούς ηγέτες που διαχειρίζονται την οικονομία

Μετά τη μεγαλύτερη νομισματική επέκταση που έχει δει η χώρα σε όλη της τη ζωή, η πίστη στους οικονομικούς ηγέτες της Αμερικής «σημαία», σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη Γκάλοπ δημοσκόπηση.

Ανησυχίες αξιοπιστίας — Η δημοσκόπηση Gallop δείχνει ότι οι βαθμολογίες εμπιστοσύνης της Fed Chair μειώθηκαν κατά διψήφιο αριθμό

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων στις 1-19 Απριλίου 2022, με 1.018 ενήλικες κατοίκους ΗΠΑ. Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση του Gallop διέμεναν και στις 50 πολιτείες και στην περιφέρεια της Κολούμπια. Επιπλέον, η έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν από την έκθεση για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ και την πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve. Οι συντάκτες της έρευνας Gallop αναφέρουν:

Η εμπιστοσύνη του κοινού στη διαχείριση της εθνικής οικονομίας από τους βασικούς ηγέτες των ΗΠΑ κλονίζεται εν μέσω του υψηλότερου πληθωρισμού τα τελευταία 40 χρόνια και των ολοένα και πιο ζοφερών εκτιμήσεων των Αμερικανών για την εθνική οικονομία και τη δική τους οικονομική κατάσταση.

Οι μέσοι Αμερικανοί δεν είναι οι μόνοι που πιστεύουν ότι η Fed και οι σημερινοί οικονομικοί ηγέτες έχουν χάσει την αξιοπιστία τους. Ορισμένοι αναλυτές, οικονομικοί συγγραφείς και οικονομολόγοι όπως ο Peter Schiff, ο Robert Kiyosaki, ο Gerald Celente και πολλοί άλλοι δεν πιστεύουν ότι η Fed μπορεί να σώσει την κατάσταση. Όσον αφορά τη δημοσκόπηση του Gallop, «οι βαθμολογίες εμπιστοσύνης για όλους τους ηγέτες είναι κάτω από τους ιστορικούς μέσους όρους για τον καθένα», εξηγούν οι συντάκτες της έκθεσης.

Ο Πάουελ λέει ότι δεν ανησυχεί για την αξιοπιστία, η δημοσκόπηση Gallop δείχνει ότι η πίστη στους Δημοκρατικούς ηγέτες είναι χαμηλότερη από την εμπιστοσύνη στους ρεπουμπλικάνους ηγέτες

Στις 4 Μαΐου, όταν ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ ρωτήθηκε ευθέως εάν «ανησυχούσε για την αξιοπιστία της Fed στον αμερικανικό λαό», ο Πάουελ είπε ότι δεν ήταν.

“Οχι. Δεν το κάνω», είπε ο Πάουελ στον δημοσιογράφο του Bloomberg Television, Μάικ ΜακΚί. «Ένα καλό παράδειγμα του γιατί θα ήταν αυτό, έτσι το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, καθώς αρχίσαμε να μιλάμε για μείωση των τιμών νωρίτερα και μετά για αύξηση των επιτοκίων φέτος. Είδατε τις χρηματοπιστωτικές αγορές να αντιδρούν. Ξέρεις, πολύ σωστά». Ο επικεφαλής της Federal Reserve πρόσθεσε:

Όχι για να ευλογήσει κάποια συγκεκριμένη ημέρα. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο οι χρηματοπιστωτικές αγορές, ξέρετε, η καμπύλη προθεσμιακών επιτοκίων έχει σφίξει ως απάντηση στις οδηγίες μας και οι ενέργειές μας ενισχύουν πραγματικά την πολιτική μας. Εννοώ ότι η νομισματική της πολιτική λειτουργεί μέσα από τις προσδοκίες τώρα, σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ανησυχίες αξιοπιστίας — Η δημοσκόπηση Gallop δείχνει ότι οι βαθμολογίες εμπιστοσύνης της Fed Chair μειώθηκαν κατά διψήφιο αριθμό

Επιπλέον, ο Πάουελ είπε επίσης στον δημοσιογράφο του Bloomberg ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε να επιλέξει την ημερομηνία την 1η Ιουνίου για να «ξεκινήσει να αφήνει τους τίτλους να πέφτουν» από μια απλή ιδιοτροπία. «Ήταν απλώς να επιλέξουμε μια ημερομηνία, ξέρετε, και τυχαίνει να είναι αυτή η ημερομηνία που επιλέξαμε», τόνισε ο Πάουελ στον McKee. “[There] δεν ήταν τίποτα μαγικό σε αυτό. Ξέρετε, δεν πρόκειται να έχει καμία μακροοικονομική σημασία με την πάροδο του χρόνου», πρόσθεσε.

Η δημοσκόπηση της Gallop δείχνει ότι από τη στιγμή που ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί πολύ, «οι αξιολογήσεις εμπιστοσύνης των Αμερικανών για την οικονομική διαχείριση του Μπάιντεν και του Πάουελ μειώθηκαν κατά διψήφιο αριθμό». Η δημοσκόπηση λέει ότι λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς ενήλικες δήλωσαν ότι έχουν «μεγάλη» ή «αρκετή» εμπιστοσύνη» στην οικονομική διαχείριση του Μπάιντεν και του Πάουελ. Ο Πάουελ σημείωσε 43% και ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε ακόμη χαμηλότερο 40%. Επιπλέον, τα στατιστικά του Gallop δείχνουν ότι η πίστη στους Δημοκρατικούς ηγέτες (38%) είναι αυτή τη στιγμή χαμηλότερη από την εμπιστοσύνη στους Ρεπουμπλικάνους ηγέτες (40%) όσον αφορά τη διαχείριση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

2008, Biden Economy, δημοσιογράφος Bloomberg, Bloomberg Television, Εμπιστοσύνη, έλλειψη εμπιστοσύνης, αξιοπιστία, Δεκαετία, Δημοκρατική, οικονομική διαχείριση, Gallop Poll, Gerald Celente, πληθωρισμός, Jerome Powell, Joe Biden, Mike McKee, Peter Schiff, Powell Economy, Republican, robert kiyosaki, Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, Fed ΗΠΑ, Federal Reserve των ΗΠΑ

Τι πιστεύετε για τη δημοσκόπηση του Gallop που δείχνει ότι η εμπιστοσύνη στους σημερινούς οικονομικούς ηγέτες της Αμερικής υστερεί; Πείτε μας τη γνώμη σας για αυτό το θέμα στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Τζέιμι Ρέντμαν

Ο Τζέιμι Ρέντμαν είναι ο επικεφαλής των ειδήσεων στο Bitcoin.com News και δημοσιογράφος χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που ζει στη Φλόριντα. Ο Redman είναι ενεργό μέλος της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων από το 2011. Έχει πάθος για το Bitcoin, τον κώδικα ανοιχτού κώδικα και τις αποκεντρωμένες εφαρμογές. Από τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Redman έχει γράψει περισσότερα από 5.000 άρθρα για το Bitcoin.com News σχετικά με τα ανατρεπτικά πρωτόκολλα που εμφανίζονται σήμερα.
Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply