Γερουσιαστής των ΗΠΑ εισάγει νομοσχέδιο που απαγορεύει στο Υπουργείο Εργασίας να παρεμβαίνει με κρυπτογράφηση σε λογαριασμούς συνταξιοδότησης – Κανονισμός Bitcoin News

0
Γερουσιαστής των ΗΠΑ εισάγει νομοσχέδιο που απαγορεύει στο Υπουργείο Εργασίας να παρεμβαίνει με κρυπτογράφηση σε λογαριασμούς συνταξιοδότησης – Κανονισμός Bitcoin News

Ένας Αμερικανός γερουσιαστής εισήγαγε ένα νομοσχέδιο για να απαγορεύσει στο Υπουργείο Εργασίας την έκδοση κανονισμού ή καθοδήγησης που περιορίζει τον τύπο των επενδύσεων που μπορούν να επιλέξουν οι επενδυτές στα συνταξιοδοτικά τους σχέδια, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων. «Σήμερα, η κυβέρνηση Μπάιντεν στοχεύει τα κρυπτονομίσματα. Ποια επενδυτική κατηγορία είναι η επόμενη;» τόνισε ο βουλευτής.

Νόμος για την οικονομική ελευθερία

Το θέμα των επενδύσεων που μπορούν να κάνουν οι Αμερικανοί στους λογαριασμούς συνταξιοδότησης τους έχει γίνει ένα καυτό θέμα στην Ουάσιγκτον. Τον Μάρτιο, το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε οδηγίες προειδοποιώντας τους εργοδότες και τις εταιρείες επενδύσεων να μην επιτρέψουν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα σε συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Απαντώντας στην προειδοποίηση του Υπουργείου Εργασίας για την κρυπτογράφηση, ο αμερικανός γερουσιαστής Tommy Tuberville (R-AL) εισήγαγε τον νόμο περί χρηματοοικονομικής ελευθερίας την Πέμπτη. Ο νομοθέτης περιέγραψε το νομοσχέδιο ως «νομοθεσία που απαγορεύει στο Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ (DOL) να εκδώσει κανονισμό ή καθοδήγηση που περιορίζει τον τύπο των επενδύσεων που μπορούν να επιλέξουν οι αυτοκατευθυνόμενοι επενδυτές λογαριασμού 401(k) μέσω ενός παραθύρου μεσιτείας».

Ο γερουσιαστής Tuberville εξήγησε: «Οι άνθρωποι εργάζονται για δεκαετίες, ζουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και επενδύουν με σύνεση ώστε να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν άνετα», επεξηγώντας:

Τώρα, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέλαβε να υπαγορεύσει ποια περιουσιακά στοιχεία θεωρούνται άξια για επένδυση συνταξιοδότησης, απομακρύνοντας την απόφαση από μεμονωμένους επενδυτές εκδίδοντας ρυθμιστικές οδηγίες που στοχεύουν σε κρυπτονομίσματα.

«Αυτή είναι η υπέρβαση της κυβέρνησης στα καλύτερά της. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δουλειά να σταθεί εμπόδιο στους συνταξιούχους αποταμιευτές που θέλουν να κάνουν τις δικές τους επενδυτικές επιλογές», τόνισε. «Όταν έχετε κερδίσει τον μισθό σας, ο τρόπος με τον οποίο θα επενδύσετε τα χρήματά σας θα πρέπει να είναι η απόφασή σας. Η νομοθεσία μου διασφαλίζει ότι αυτό ισχύει».

Μετά την εισαγωγή του νομοσχεδίου του, το CNBC δημοσίευσε ένα άρθρο γνώμης που συντάχθηκε από τον γερουσιαστή. «Σήμερα, η κυβέρνηση Μπάιντεν στοχεύει τα κρυπτονομίσματα. Ποια επενδυτική κατηγορία είναι η επόμενη;» έγραψε προσθέτοντας:

Είτε πιστεύετε είτε όχι στις μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές των κρυπτονομισμάτων, η επιλογή του σε τι επενδύετε τις αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης θα πρέπει να είναι δική σας – όχι της κυβέρνησης.

Η Fidelity Investments, ένας σημαντικός διαχειριστής σχεδίου 401(k), αγνόησε επίσης την προειδοποίηση του Υπουργείου Εργασίας. Λίγο μετά την προειδοποίηση του τμήματος, η εταιρεία ανακοίνωσε το σχέδιό της να προσφέρει επενδύσεις bitcoin σε λογαριασμούς 401(k).

Η απόφαση της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ώθησε δύο αμερικανούς γερουσιαστές, συμπεριλαμβανομένης της Elizabeth Warren, να στείλουν μια επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλό της ζητώντας απαντήσεις σχετικά με το γιατί η εταιρεία αγνοεί την προειδοποίηση της κυβέρνησης για τα κρυπτογράφηση.

Πιστεύετε ότι το Υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να είναι σε θέση να υπαγορεύσει τι μπορούν να επενδύσουν οι Αμερικανοί στους λογαριασμούς συνταξιοδότησής τους; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply