Επετεύχθη συμφωνία ΕΕ σχετικά με τους κανόνες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για τα κρυπτονομίσματα – Κανονισμός Bitcoin News

0
Επετεύχθη συμφωνία ΕΕ σχετικά με τους κανόνες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για τα κρυπτονομίσματα – Κανονισμός Bitcoin News

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα κατέληξαν σε μια ενδιάμεση συναίνεση σχετικά με μια σειρά κανονισμών της ΕΕ που θα επιβαρύνουν τις εταιρείες κρυπτογράφησης με την υποχρέωση να συμβάλλουν στην πρόληψη του ξεπλύματος χρήματος, μεταξύ άλλων παράνομων δραστηριοτήτων που ενδεχομένως περιλαμβάνουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η πρόοδος έρχεται καθώς η Ένωση επιδιώκει να ρυθμίσει συνολικά την αγορά κρυπτονομισμάτων της ηπείρου.

Αξιωματούχοι και νομοθέτες της ΕΕ συμφωνούν για μέτρα καταπολέμησης της καταπολέμησης της λεκάνης από το κρυπτογραφικό διάστημα

Οι διαπραγματευτές που εκπροσωπούν τους βασικούς συμμετέχοντες στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τους κανόνες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) που θα απαιτούν από τις επιχειρήσεις στη βιομηχανία κρυπτογράφησης να επαληθεύουν την ταυτότητα των πελατών τους και να αναφέρουν ύποπτες συναλλαγές. Στο μέλλον, ο Ευρωπαϊκός κανονισμός για τη μεταφορά κεφαλαίων (ToFR) θα καλύπτει επίσης τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Οι κανονισμοί δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και εγκριθεί από τα αρμόδια ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, αλλά η προσωρινή συμφωνία σηματοδοτεί μια επερχόμενη αυστηροποίηση για τον κλάδο. Οι εταιρείες κρυπτογράφησης θα πρέπει να βοηθήσουν τις οικονομικές αρχές στις προσπάθειες καταστολής του βρώμικου χρήματος, ανέφεραν την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ.

Η βελτιωμένη εποπτεία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης μπορούν να εντοπιστούν όπως ακριβώς οι παραδοσιακές μεταφορές χρημάτων, ανέφερε το Reuters, αναφερόμενο σε επίσημη δήλωση που κυκλοφόρησε. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ο βουλευτής του Ισπανικού Κόμματος των Πρασίνων Ernest Urtasun, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικασία, ανέφερε αναλυτικά:

Οι νέοι κανόνες θα επιτρέψουν στους αξιωματούχους επιβολής του νόμου να μπορούν να συνδέουν ορισμένες μεταφορές με εγκληματικές δραστηριότητες και να προσδιορίζουν το πραγματικό πρόσωπο πίσω από αυτές τις συναλλαγές.

Τα όργανα της ΕΕ σημείωσαν περαιτέρω ότι οι κανόνες θα καλύπτουν επίσης «μη φιλοξενούμενα» κρυπτογραφικά πορτοφόλια, έναν όρο που χρησιμοποιείται από ευρωπαίους αξιωματούχους για να προσδιορίσουν πορτοφόλια που κατέχονται από ιδιώτες και τα οποία δεν διαχειρίζονται μια αδειοδοτημένη πλατφόρμα. Αυτό θα ισχύει για συναλλαγές με παρόχους υπηρεσιών κρυπτογράφησης που υπερβαίνουν τα 1.000 € σε αξία fiat (περίπου 1.040 $).

Οι προτάσεις δεν αντιμετωπίστηκαν με ενθουσιασμό από τη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Σε επιστολή που απευθυνόταν στους υπουργούς Οικονομικών των 27 κρατών μελών της ΕΕ, η οποία στάλθηκε στα μέσα Απριλίου, οι επιχειρήσεις που εργάζονται με περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης προέτρεψαν τους ευρωπαίους φορείς χάραξης πολιτικής να διασφαλίσουν ότι οι κανονισμοί τους δεν υπερβαίνουν τα πρότυπα που έχουν υιοθετήσει. FATFη παγκόσμια Task Force Financial Action (για το ξέπλυμα χρήματος).

Την Πέμπτη, η ΕΕ επιδιώκει επίσης συμφωνία για ένα ευρύ πλαίσιο που έχει σχεδιαστεί για τη ρύθμιση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με κρυπτογράφηση σε ολόκληρη την Ένωση. Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι εκπρόσωποι των κρατών της ΕΕ πρέπει να ευθυγραμμίσουν τις θέσεις τους σχετικά με τις νέες Αγορές σε Crypto Assets (Μαρμαρυγίας) νομοθετική πρόταση, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πριν από το τέλος του επόμενου έτους. Οι εταιρείες κρυπτογράφησης θα έχουν στη διάθεσή τους 18 μήνες μετά από αυτό για να αποκτήσουν άδεια MiCA για να δραστηριοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

συμφωνία, AML, Συναίνεση, Κρυπτογράφηση, περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, κανονισμοί κρυπτογράφησης, Κρυπτονομίσματα, Κρυπτονομίσματα, ΕΕ, Συμβούλιο της ΕΕ, Ευρώπη, ευρωπαϊκό, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Ένωση, MiCA, MiCA. ToFR, Ξέπλυμα Χρήματος, Κανονισμοί, Κανόνες, ToFR

Τι επιπτώσεις, πιστεύετε, θα έχουν οι επερχόμενοι κανονισμοί της ΕΕ στη βιομηχανία κρυπτογράφησης; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την τεχνογνωσία της Ανατολικής Ευρώπης που του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply