Επιστήμονες ανέπτυξαν ενεργειακά αποδοτικούς αλγόριθμους εξόρυξης Bitcoin

0
Επιστήμονες ανέπτυξαν ενεργειακά αποδοτικούς αλγόριθμους εξόρυξης Bitcoin

Κβαντική αλυσίδα μπλοκ στη συνέχεια εισήγαγε έναν νέο αλγόριθμο εξόρυξης bitcoin που βελτιώνει το υπάρχον υλικό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων με αυξημένη ταχύτητα και απόδοση ισχύος σε σύγκριση με τον υπάρχοντα αλγόριθμο.

Το αποτέλεσμα της ανάπτυξης ήταν οι δύο πρώτοι αλγόριθμοι βασισμένοι στη γνώση που ελέγχουν τον υπολογισμό του SHA-256, όπως είπε η εταιρεία σε δήλωση στις 23 Μαΐου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει προχωρήσει σε άμεσες δοκιμές εξόρυξης bitcoin μέσω της τυπικής έκδοσης του αλγορίθμου SHA-256 στο ζωντανό περιβάλλον, καθώς επιδιώκει τη συλλογή κβαντικών ζωντανών δεδομένων για την ενίσχυση της τρέχουσας βάσης δεδομένων της εταιρείας. Τα αποτελέσματα λήφθηκαν με μια δοκιμή που ονομάζεται μέθοδος Α.

Η ομάδα εφάρμοσε επίσης μια άλλη δοκιμή που ονομάζεται μέθοδος B. A ιδιόκτητη Τσιπ ASIC απαιτείται εγκατάσταση για να αυτοσχεδιαστεί μια προσέγγιση εξόρυξης βασισμένη στη γνώση.

Με βάση τα αποτελέσματα της επιτυχίας της δοκιμής, ο νέος αλγόριθμος θα βελτιώσει στη συνέχεια την τρέχουσα θεωρία εξόρυξης bitcoin των εμπορικών τσιπ ASIC. Η θεωρητική ανάλυση δείχνει ήδη πρόοδο, αλλά τα αποτελέσματα των δοκιμών του κβαντικού πειράματος δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Πρόεδρος της QBT, Φραντσέσκο Γκαρντέν περιέγραψε την πρόοδο της εταιρείας στη βελτίωση του υπάρχοντος υλικού εξόρυξης και είπε:

«Καθώς συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τον υπάρχοντα σχεδιασμό των τσιπ ASIC που βασίζεται στην παραδοσιακή εξόρυξη βελτιστοποιώντας τις υλοποιήσεις πυριτίου και τον αλγόριθμο SHA-256, από την άλλη πλευρά, η ομάδα Quantum Computing μας φέρεται να πέτυχε τον πρώτο ακριβή κβαντικό υπολογισμό μικρότερου μεγέθους. έκδοση του SHA-256 και τώρα κλιμακώνεται σε πλήρες SHA-256.”

Η εταιρεία που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο ισχυρίζεται ότι έχουν φτάσει σε ένα νέο ορόσημο αφού πραγματοποίησαν προσομοιώσεις σε μια κβαντική έκδοση του SHA-256 που βρίσκεται σε εξαιρετικά μειωμένο επίπεδο. Πέτυχαν τα ίδια αποτελέσματα για πρώτη φορά σε σύγκριση με τον υπάρχοντα αλγόριθμο λειτουργίας.

Ο στόχος είναι να παρακολουθηθεί ο αριθμός των Qubits που είναι διαθέσιμα στην επόμενη φάση των εμπορικών Κβαντικών Υπολογιστών που θα είναι σε θέση να διατηρήσουν τους υπολογισμούς SHA-256 όπως τονίζεται από την Quantum και η εργασία έχει προγραμματιστεί για τους επόμενους δύο μήνες.

Όταν δημοσιεύτηκαν τα επόμενα αποτελέσματα, η Quantum δήλωσε ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένα χρονικά όρια λόγω του επιπέδου πολυπλοκότητας της εργασίας.

Η λύση της Quantum μπορεί να θεωρηθεί και να θεωρηθεί ως σημαντικό ορόσημο στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, με την εξόρυξη bitcoin να εξετάζεται για την κατανάλωση ενέργειας. Ωστόσο, οι κατασκευαστές έχουν προσπαθήσει όλα αυτά τα χρόνια να βελτιώσουν το τρέχον υλικό για να χειριστούν προβλήματα κατανάλωσης ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Το PayPal φαίνεται ανοδικό να παρέχει όλες τις πιθανές υπηρεσίες κρυπτογράφησης

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply