Η ανταλλαγή κρυπτογράφησης με ρίζες της Λευκορωσίας σταματά τις λειτουργίες για Ρώσους χρήστες – Ανταλλάσσει ειδήσεις Bitcoin

0
Η ανταλλαγή κρυπτογράφησης με ρίζες της Λευκορωσίας σταματά τις λειτουργίες για Ρώσους χρήστες – Ανταλλάσσει ειδήσεις Bitcoin

Το Currency.com, ένα ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης που ιδρύθηκε και είχε αρχικά άδεια χρήσης στη Λευκορωσία, ανέστειλε τις λειτουργίες για Ρώσους πελάτες. Το περιοριστικό μέτρο έρχεται ως απάντηση στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε η πλατφόρμα, σημειώνοντας ότι οι πελάτες σε άλλες δικαιοδοσίες δεν θα επηρεαστούν.

Το Exchange Currency.com καταγγέλλει τον «τρομερό πόλεμο» στην Ουκρανία, αρνείται τις υπηρεσίες σε Ρώσους εμπόρους

Η πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης Currency.com ανακοίνωσε την απόφασή της να σταματήσει τις επιχειρήσεις για κατοίκους της Ρωσικής Ομοσπονδίας λόγω της στρατιωτικής επίθεσης της Μόσχας κατά της γειτονικής Ουκρανίας. Η κίνηση έρχεται αφότου, νωρίτερα, το ανταλλακτήριο που γεννήθηκε στη Λευκορωσία σταμάτησε να ανοίγει νέους λογαριασμούς για Ρώσους χρήστες.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε από την πλατφόρμα αργά την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος του ουκρανικού τμήματος της εταιρείας, Vitaly Kedyk, είπε ότι η ρωσική εισβολή έχει φέρει βία και αναταραχή στον λαό της Ουκρανίας και πρόσθεσε:

Καταδικάζουμε τη ρωσική επιθετικότητα με τον πιο έντονο τρόπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας και όλων όσοι καταγγέλλουν αυτόν τον τρομερό πόλεμο. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας από τη Ρωσία.

Οι πελάτες από άλλες χώρες και περιοχές δεν θα επηρεαστούν από την απόφαση. Η Currency.com τόνισε ότι θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες στην παγκόσμια βάση πελατών της μέσω του διεθνούς της δικτύου. Το ανταλλακτήριο διατηρεί γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Γιβραλτάρ, το Βίλνιους και τη Βαρσοβία.

Το Currency.com, που ιδρύθηκε από τον Λευκορώσο επιχειρηματία τεχνολογίας Viktor Prokopenya, είχε αρχικά έδρα και άδεια στη Λευκορωσία, έναν στενό πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό σύμμαχο της Ρωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στον ιστότοπό της, η Currency Com Bel LLC είναι νομική οντότητα που έχει εγγραφεί στο Μινσκ το 2018.

Η εταιρεία είναι κάτοικος του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας της Λευκορωσίας (HTP) και έναν χειριστή πλατφόρμας διακριτικών εξουσιοδοτημένος βάσει του Διατάγματος του Προέδρου Alexander Lukashenko «Σχετικά με την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας», το οποίο νομιμοποίησε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες κρυπτογράφησης πριν από τέσσερα χρόνια. Η εγγεγραμμένη στο Γιβραλτάρ εμπορική της εταιρεία, Currency Com Limited, είναι μια αδειοδοτημένη επιχείρηση παροχής χρηματικών υπηρεσιών στον Καναδά και τις ΗΠΑ

Στα τέλη Φεβρουαρίου, αμέσως μετά τη διέλευση των ρωσικών δυνάμεων από τα ουκρανικά σύνορα, εκπρόσωποι του Currency.com αναφέρθηκαν από την έκδοση κρυπτογραφικών ειδήσεων της ρωσικής επιχειρηματικής πύλης RBC ότι δήλωσαν ότι το χρηματιστήριο δεν σχεδιάζει να απαγορεύσει τους Ρώσους χρήστες.

Από την αρχή των εχθροπραξιών, το Currency.com έχει δωρίσει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες στην Ουκρανία. Τα κεφάλαια χρησιμοποιούνται από κυβερνητικά ιδρύματα και εθελοντικές οργανώσεις που βοηθούν τους Ουκρανούς που εκτοπίστηκαν από τη σύγκρουση με τροφή, στέγη και ιατρική περίθαλψη.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

Λευκορωσία, Βαλλονίκη, Πελάτες, σύγκρουση, Κρυπτογράφηση, ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, Κρυπτονομίσματα, Κρυπτονομίσματα, Currency.com, Πελάτες, Ανταλλαγή, εισβολή, λειτουργίες, περιορισμοί, Ρωσία, Ρώσοι, Ρώσοι, Κυρώσεις, Ουκρανία, Ουκρανία, χρήστες, Πόλεμος

Αναμένετε από άλλες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων που λειτουργούν στην Ανατολική Ευρώπη να θεσπίσουν παρόμοιους περιορισμούς για Ρώσους χρήστες; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την ανατολική Ευρώπη που γνωρίζει την τεχνολογία και του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply