Η Γερμανία δηλώνει αφορολόγητα κέρδη κρυπτογράφησης μετά από 1 έτος — ακόμα και αν χρησιμοποιηθούν για ποντάρισμα, δανεισμό – φόροι Bitcoin News

0
Η Γερμανία δηλώνει αφορολόγητα κέρδη κρυπτογράφησης μετά από 1 έτος — ακόμα και αν χρησιμοποιηθούν για ποντάρισμα, δανεισμό – φόροι Bitcoin News

Το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε επιστολή που επιβεβαιώνει επίσημα ότι η πώληση περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης είναι αφορολόγητη μετά από ένα χρόνο, ακόμη και αν τα νομίσματα χρησιμοποιούνται για ποντάρισμα και δανεισμό.

Πώς φορολογούνται τα κρυπτογραφικά κέρδη στη Γερμανία

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δημοσίευσε επιστολή για τη φορολογία εισοδήματος των κρυπτονομισμάτων, στην οποία αναφέρει:

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πανελλαδική ενιαία διοικητική οδηγία για το θέμα.

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι σε μια ακρόαση που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, ένα από τα πιο έντονα συζητημένα ερωτήματα ήταν εάν η αφορολόγητη περίοδος διατήρησης για δανεισμό και ποντάρισμα κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 χρόνια.

Το υπουργείο σημείωσε ότι σε συντονισμό με ομόσπονδα κράτη:

Η επιστολή αναφέρει πλέον ότι η λεγόμενη περίοδος 10 ετών δεν ισχύει για τα εικονικά νομίσματα.

Στη Γερμανία, τα κρυπτονομίσματα αντιμετωπίζονται ως «ιδιωτικό περιουσιακό στοιχείο», που σημαίνει ότι «προσελκύει έναν ατομικό φόρο εισοδήματος παρά έναν φόρο κεφαλαιουχικών κερδών», εξήγησε η φορολογική εταιρεία κρυπτονομισμάτων Koinly, τονίζοντας ότι η Γερμανία «φορολογεί τα κρυπτονομίσματα μόνο εάν πωληθούν εντός του ίδιου έτους. αγοράστηκε.»

Koinly αναλυτικότερα:

Ως «ιδιωτική πώληση» στη Γερμανία, τα κέρδη κρυπτογράφησης απαλλάσσονται πλήρως από φόρους μετά από περίοδο διακράτησης ενός έτους.

«Επιπλέον, τα κέρδη από πωλήσεις κρυπτονομισμάτων έως και 600 ευρώ ανά ημερολογιακό έτος παραμένουν αφορολόγητα», πρόσθεσε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι προηγουμένως, «Όταν πρόκειται για την εξαργύρωση πονταρισμένων κρυπτονομισμάτων, αυτή η αφορολόγητη περίοδος κατοχής είναι τουλάχιστον 10 χρόνια.”

Επικαλούμενος την επιστολή που δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομικών, ο σύμβουλος κρυπτογράφησης Πάτρικ Χάνσεν εξήγησε στο Twitter:

Η πώληση των αποκτηθέντων περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης θα παραμείνει αφορολόγητη μετά από ένα έτος, ακόμη και αν χρησιμοποιηθεί για ποντάρισμα/δανεισμό.

Η Κοινοβουλευτική Υφυπουργός Katja Hessel σχολίασε: «Για τα φυσικά πρόσωπα, η πώληση κεκτημένου bitcoin και αιθέρα είναι αφορολόγητη μετά από ένα χρόνο. Η περίοδος δεν παρατείνεται σε 10 χρόνια ακόμα και αν, για παράδειγμα, το bitcoin χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για δανεισμό ή ο φορολογούμενος παρείχε αιθέρα ως μερίδιο για κάποιον άλλο».

Τι πιστεύετε για αυτόν τον γερμανικό φορολογικό νόμο; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply