Η καναδική αστυνομία αρχίζει να ξεπαγώνει λογαριασμούς που συνδέονται με το Freedom Convoy καθώς ο Trudeau ανακαλεί τον νόμο περί έκτακτων αναγκών – Προβεβλημένα Bitcoin News

1
Η καναδική αστυνομία αρχίζει να ξεπαγώνει λογαριασμούς που συνδέονται με το Freedom Convoy καθώς ο Trudeau ανακαλεί τον νόμο περί έκτακτων αναγκών – Προβεβλημένα Bitcoin News

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, τερμάτισε τη χρήση του νόμου περί έκτακτων περιστατικών που επικαλέστηκε την περασμένη εβδομάδα για να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία των φορτηγατζήδων της Συνοδείας Ελευθερίας. Η καναδική αστυνομία έδωσε επίσης οδηγίες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ξεπαγώσουν τους λογαριασμούς που είχαν παγώσει στο παρελθόν. «Η κατάσταση δεν είναι πλέον έκτακτη, επομένως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα τερματίσει τη χρήση του νόμου περί έκτακτων περιστατικών… Είμαστε βέβαιοι ότι οι υπάρχοντες νόμοι και οι κανονισμοί είναι επαρκείς», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Τριντό τερματίζει τον νόμο περί έκτακτων αναγκών

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ανακαλεί τη χρήση του νόμου περί έκτακτων περιστατικών, τον οποίο επικαλέστηκε η κυβέρνησή του την περασμένη εβδομάδα για να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία των φορτηγατζήδων Freedom Convoy.

Αν και αναγνώρισε ότι η «απειλή συνεχίζεται», ο πρωθυπουργός Τριντό είπε σε συνέντευξη Τύπου:

Η κατάσταση δεν είναι πλέον επείγουσα, επομένως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα τερματίσει τη χρήση του νόμου περί έκτακτων περιστατικών… Είμαστε βέβαιοι ότι οι υπάρχοντες νόμοι και κανονισμοί είναι επαρκείς.

«Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι ότι η χρήση της πράξης έκτακτης ανάγκης θα ήταν χρονικά περιορισμένη», επανέλαβε ο Τριντό.

Ο γενικός κυβερνήτης του Καναδά υπέγραψε την ανάκληση το απόγευμα της Τετάρτης, τερματίζοντας επίσημα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Οντάριο έχει επίσης αρθεί. Ωστόσο, το γραφείο του πρωθυπουργού Νταγκ Φορντ είπε ότι «τα εργαλεία έκτακτης ανάγκης που παρέχονται στις αρχές επιβολής του νόμου θα διατηρηθούν αυτή τη στιγμή, καθώς η αστυνομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα στο έδαφος».

Η καναδική αστυνομία δίνει εντολή σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ξεπαγώσουν τους λογαριασμούς

Η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP) έδωσε εντολή σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να παγώσουν τους λογαριασμούς και τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης που συνδέονται με τη διαδήλωση Freedom Convoy την περασμένη εβδομάδα. Τουλάχιστον 34 διευθύνσεις κρυπτογράφησης επισημάνθηκαν. Η κυβέρνηση Τριντό ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι περισσότεροι λογαριασμοί θα παγώσουν.

Η Isabelle Jacques, αναπληρώτρια υφυπουργός Οικονομικών του Καναδά, είπε σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι μέχρι και 210 τραπεζικοί λογαριασμοί με περίπου 7,8 εκατομμύρια δολάρια είχαν παγώσει, αλλά τώρα βρίσκονται σε διαδικασία αποδέσμευσης.

«Οι πληροφορίες κοινοποιήθηκαν από το RCMP με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ενημερωθήκαμε χθες από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ότι αποδέσμευαν τους λογαριασμούς», αποκάλυψε, διευκρινίζοντας:

Η συντριπτική πλειονότητα των λογαριασμών βρίσκεται σε διαδικασία αποδέσμευσης, με την επιφύλαξη τυχόν νέων πληροφοριών που μπορεί να έχει το RCMP.

Αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες ότι οι λογαριασμοί των χορηγών διαμαρτυρίας είχαν επίσης παγώσει, το RCMP ανέφερε σε δήλωση που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα ότι παρείχε στις τράπεζες μόνο τα ονόματα των διοργανωτών του Freedom Convoy και των ιδιοκτητών φορτηγών που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή διαμαρτυρίας. Η καναδική αστυνομία τόνισε:

Σε καμία περίπτωση δεν παρείχαμε κατάλογο δωρητών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο Ζακ σημείωσε ότι τα οικονομικά μέτρα στον νόμο περί έκτακτων περιστατικών τέθηκαν σε ισχύ στις 15 Φεβρουαρίου και δεν θα πρέπει να επηρεάσουν κανέναν που έκανε δωρεά σε φορτηγατζήδες της Freedom Convoy πριν από αυτήν την ημερομηνία.

Επιπλέον, εξήγησε ότι τα μέτρα είχαν σχεδιαστεί ειδικά για να πείσουν τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες να πάνε σπίτι τους. Αν και δήλωσε ότι «Φαίνεται απίθανο» να παγώσουν οι λογαριασμοί των δωρητών, παραδέχτηκε ότι «δεν είναι αδύνατο». Ο αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε:

Με βάση τις γνώσεις που έχω, νομίζω ότι είναι απίθανο κάποιος που έδωσε … $20 πριν από τρεις εβδομάδες, ή ακόμα και $20 μετά τις 15 Φεβρουαρίου, να είχε παγώσει.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

Καναδάς, Πρωθυπουργός του Καναδά, Νόμος για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εξουσίες έκτακτης ανάγκης, Freedom Convoy, φορτηγατζήδες συνοδείας ελευθερίας, πάγωμα λογαριασμού Lift, Πρωθυπουργός Justin Trudeau, δωρητές διαμαρτυρίας, διοργανωτές διαμαρτυρίας, οργανώσεις διαμαρτυρίας, ανάκληση νόμου έκτακτης ανάγκης, κατάργηση παγώματος λογαριασμών

Τι πιστεύετε για τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό που τερματίζει τη χρήση εξουσιών έκτακτης ανάγκης και η αστυνομία ξεπαγώνει λογαριασμούς; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply