Η κατάρρευση Terra είχε ως αποτέλεσμα αρνητικό αντίκτυπο στο νόμισμα USDT

0
Η κατάρρευση Terra είχε ως αποτέλεσμα αρνητικό αντίκτυπο στο νόμισμα USDT

Το μεγαλύτερο σταθερό νόμισμα Market Cap αντιμετώπισε πτώση αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επίσης αντιμετώπισε πτώση στο ενδιαφέρον λόγω φόβου μεταξύ των επενδυτών κρυπτογράφησης.

Το USDT είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο Stablecoin κατά την αξία της Marketcap 24 ωρών, επομένως αυτό το νόμισμα βρίσκεται στην πρώτη θέση σε αυτόν τον κλάδο ως σταθερό νόμισμα. Η Tether είναι η εταιρεία υποστήριξης πίσω από αυτό το σταθερό νόμισμα, η οποία είναι θυγατρική του χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης Bitfinex. Το USDT βρίσκεται σε περιπτώσεις υψηλής χρήσης μεταξύ των επενδυτών λόγω του πλεονεκτήματος που έχει ως πρώτο κίνητρο σε αυτόν τον κλάδο.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η βιομηχανία κρυπτογράφησης είδε την πτώση των σταθερών νομισμάτων Terra’ UST και αυτό προκάλεσε τεράστιο φόβο στους χρήστες των Πρωτοκόλλων Defi, όπου τα stablecoin διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στους εμπορικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στο CoinGeckoη αγορά κεφαλαιοποίησης USDT ήταν στα 73,35 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, μετά από το υψηλό όλων των εποχών των 84,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στις 12 Μαΐου. Αυτό ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για το USDT.

Η κατάρρευση του Terra είχε αρνητικό αντίκτυπο στο νόμισμα USDT 1
USDT ανώτατο όριο αγοράς. Εικόνα: στιγμιότυπο οθόνης του CoinGecko

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το USDT είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο σταθερό νόμισμα σε αυτόν τον κλάδο, αλλά παρόλα αυτά αντιμετώπισε επίσης πτώση της συνδεδεμένης αξίας του κατά 5%.

Στην πραγματικότητα, αυτό το ζήτημα για το USDT δεν ήταν περίεργο για λίγους ειδήμονες κρυπτογράφησης, επειδή ήδη ο εκδότης USDT Tether ήταν υπό αμφισβήτηση, λόγω των εμπορικών του χαρτιών.

Την περασμένη εβδομάδα, η Tether δημοσίευσε την έκθεση του αποθεματικού κεφαλαίου της πίσω από το σταθερό της νόμισμα και επίσης επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία μείωσε κατά 17% των εμπορικών τίτλων κάθε τρίμηνο φέτος.

Έκκληση για ρύθμιση Stablecoins

Λόγω της κατάρρευσης του οικοσυστήματος Terra, πολλά σταθερά νομίσματα αντιμετώπισαν πτώση όσον αφορά τη χρήση και το εμπόριο λόγω του συνήθους πανικού, που οδήγησε σε μια κρίσιμη κατάσταση.

Για παράδειγμα, το USDC, ένα σταθερό νόμισμα που υποστηρίζεται από την εταιρεία Circle, και το BUSD, ένα σταθερό νόμισμα που υποστηρίζεται από το χρηματιστήριο Binance, τράβηξαν τεράστιο ενδιαφέρον μεταξύ των χρηστών Defi.

Ενώ από την άλλη πλευρά, τα σταθερά νομίσματα που μοιάζουν με USDT, τύπου DEI αντιμετώπισαν σημαντική πτώση στην αξία τους.

Η πλειονότητα των υποστηρικτών της κρυπτογράφησης δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση θα πρέπει να είναι ένας τέλειος λόγος για τους ρυθμιστικούς φορείς να επιβάλουν ένα αυστηρό πλαίσιο στις εταιρείες εκδότες stablecoins.

Διαβάστε επίσης: Το Terra Collapse πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης για τις ρυθμιστικές αρχές: Διευθύνων Σύμβουλος της Citadel

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply