Η Κεντρική Τράπεζα της Ζιμπάμπουε διερευνά το CBDC, επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στα κρυπτονομίσματα – Fintech Bitcoin News

2
Η Κεντρική Τράπεζα της Ζιμπάμπουε διερευνά το CBDC, επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στα κρυπτονομίσματα – Fintech Bitcoin News

Η κεντρική τράπεζα της Ζιμπάμπουε, η οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή της στα κρυπτονομίσματα στο παρελθόν, ανακοίνωσε χθες ότι διερευνά επί του παρόντος τη σκοπιμότητα να κυκλοφορήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC). Η τράπεζα είπε επίσης ότι το ρυθμιστικό sandbox της συνεχίζει να συγκεντρώνει ενδιαφέρον.

Οδικός χάρτης CBDC

Η κεντρική τράπεζα της Ζιμπάμπουε, η Reserve Bank of Zimbabwe (RBZ), επανέλαβε ότι προτιμά ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC) από τα κρυπτονομίσματα, στην τελευταία της δήλωση νομισματικής πολιτικής. Προσθέτει ότι τώρα «διερευνά ενεργά τη σκοπιμότητα υιοθέτησης ενός CBDC της Ζιμπάμπουε συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων μελετών σχεδιασμού».

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε ο John Mangudya, διοικητής της τράπεζας, η RBZ αναπτύσσει ήδη έναν οδικό χάρτη για το CBDC της. Η δήλωση αναφέρει:

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τράπεζα αναπτύσσει έναν σαφή οδικό χάρτη για την υιοθέτηση του CBDC, ο οποίος περιλαμβάνει το στάδιο σκοπιμότητας και αξιολόγησης που πραγματοποιείται επί του παρόντος, το στάδιο σχεδιασμού πολιτικής με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης σκοπιμότητας και τις λεπτομέρειες εφαρμογής.

Η RBZ πρόσθεσε ότι θα εκδίδει περιοδικές ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος CBDC.

Fintech Regulatory Sandbox

Εν τω μεταξύ, στη δήλωση νομισματικής πολιτικής, η RBZ αποκάλυψε επίσης ότι το ρυθμιστικό sandbox της fintech, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2021, έχει λάβει «112 εγγραφές στην ηλεκτρονική πύλη και άλλες 31 εφαρμογές σε διάφορα στάδια». Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, μόνο η κατηγορία ανάπτυξης λογισμικού και συστημάτων αντιπροσωπεύει το 48% αυτών που η τράπεζα αναφέρει ως εγγεγραμμένους χρήστες.

Το μερίδιο της κατηγορίας πληρωμών των εγγεγραμμένων χρηστών είναι 18% ενώ οι μετοχές τραπεζικές και οι κατηγορίες ταμιευτηρίου και καταθέσεων είναι 8% και 1%, αντίστοιχα. Η άντληση κεφαλαίων, η διαχείριση επενδύσεων, ο δανεισμός και άλλα αποτελούν το υπόλοιπο 25%.

Η RBZ εν τω μεταξύ λέει ότι το sandbox παραμένει ανοιχτό για καινοτομίες, ενώ οδηγίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι υποψήφιοι υποψήφιοι βρίσκονται στον ιστότοπο του ιδρύματος.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτή την ιστορία; Πείτε μας τη γνώμη σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Τέρενς Ζιμβάρα

Ο Terence Zimwara είναι βραβευμένος δημοσιογράφος, συγγραφέας και συγγραφέας της Ζιμπάμπουε. Έχει γράψει εκτενώς για τα οικονομικά προβλήματα ορισμένων αφρικανικών χωρών, καθώς και για το πώς τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να προσφέρουν στους Αφρικανούς μια οδό διαφυγής.


Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply