Η Κεντρική Τράπεζα της Κούβας θα εκδώσει μια πειραματική άδεια κρυπτογράφησης

0
Η Κεντρική Τράπεζα της Κούβας θα εκδώσει μια πειραματική άδεια κρυπτογράφησης

Τέλος, η Κούβα κινείται προς μια πρωτοβουλία υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων, αλλά με μικρά βήματα για να παραμείνει ασφαλής έναντι των αρνητικών επιπτώσεων.

Προς το παρόν, η Κούβα δεν έχει ακριβείς διατάξεις για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, αλλά εξακολουθεί να έχει ορισμένους επίσημους κανονισμούς για να κρατά τους πολίτες μακριά από τον κίνδυνο που σχετίζεται με τη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Κανένα ανταλλακτήριο στην Κούβα δεν παρέχει υπηρεσίες αγοραπωλησίας κρυπτονομισμάτων μέσω άμεσης χρήσης νομίσματος fiat, το οποίο είναι μεγάλο χτύπημα στον δρόμο υιοθέτησης. Η πλειοψηφία των εμπόρων κρυπτογράφησης παραμένει εξαρτημένη από μεθόδους P2P όπως τα LocalBitcoins.

Στις 26 Απριλίου, Αναφορές σημείωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κούβας (BCC) είναι έτοιμη να εκδώσει άδεια κρυπτογράφησης στον πάροχο υπηρεσιών που σχετίζονται με εικονικά περιουσιακά στοιχεία. Αυτή η άδεια θα είναι διαθέσιμη για ιδιώτες αλλά και για οργανισμούς, είτε είναι ντόπιοι είτε ξένοι.

Αυτή η άδεια εικονικού περιουσιακού στοιχείου θα παραμείνει σε ισχύ μόνο για ένα έτος και η περαιτέρω παράταση ισχύος για το επόμενο έτος θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα, είναι ακριβώς όπως ” δεδομένης της πειραματικής και νέας φύσης αυτού του είδους δραστηριότητας“.

Έτσι, όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο και την άδεια της BCC. Επίσης, οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν εικονικά περιουσιακά στοιχεία υπό το ρυθμιστικό όριο του BCC.

Η BCC διευκρίνισε:

«(εικονικά περιουσιακά στοιχεία) δεν περιλαμβάνουν ψηφιακές αναπαραστάσεις νομισμάτων fiat, τίτλων και άλλων χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνται ευρέως στα παραδοσιακά τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά συστήματα, τα οποία ρυθμίζονται σε άλλες διατάξεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κούβας».

Νωρίτερα, τον Αύγουστο του 2021, η BCC πρότεινε το ψήφισμά της να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για τις επιχειρήσεις ώστε να χρησιμοποιούν συναλλαγές κεφαλαίων που υποστηρίζονται από κρυπτονομίσματα σε εμπορικά επίπεδα και επίσης να εισάγουν άδειες για τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που υποστηρίζονται από κρυπτονομίσματα.

Τώρα οι πάροχοι υπηρεσιών συναλλαγών κεφαλαίων που υποστηρίζονται από κρυπτογράφηση υποχρεούνται να συλλέγουν άδειες από την Τράπεζα.

«πάροχοι υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων για συναλλαγές που σχετίζονται με χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, δραστηριότητες ανταλλαγής και είσπραξης ή πληρωμής, εντός και από την εθνική επικράτεια».

Εκείνη την εποχή, η BCC πρότεινε οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις να παραμείνουν μακριά από τέτοιους τύπους συστημάτων πληρωμών που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, εκτός από τις περιπτώσεις που το επιτρέπει.

Διαβάστε επίσης: Το Tron’ TRX σημείωσε πτώση 94 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όγκο συναλλαγών σε σχέση με πέρυσι

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply