Η κλίμακα του γκρι προκαλεί νομικά τον οργανισμό χρεογράφων των ΗΠΑ σχετικά με το Bitcoin Spot ETF

0
Η κλίμακα του γκρι προκαλεί νομικά τον οργανισμό χρεογράφων των ΗΠΑ σχετικά με το Bitcoin Spot ETF

Η Grayscale Investments αντιμετώπισε το πρακτορείο SEC των ΗΠΑ μέσω μιας νομικής διαδικασίας για τη μετατροπή των GBTC της σε ένα Bitcoin spot ETF.

Η Grayscale Investment είναι μια εταιρεία που διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Είναι θυγατρική του Ομίλου Digital Currency, ο οποίος κατέχει επίσης την εταιρεία ψηφιακών μέσων για κρυπτογράφηση και blockchain ειδήσεις Coindesk. Το GBTC και το ταμείο Ethereum της Grayscale είναι ευρέως γνωστά κεφάλαια με υποστήριξη κρυπτογράφησης, τα οποία επιτρέπουν σε πλούσιους Επενδυτές να επενδύουν απευθείας σε κρυπτονομίσματα.

Στις 29 Ιουνίου, η εταιρεία Grayscale ανακοινώθηκε ότι ο Donald B. Verrilli Jr., Senior Legal Strategist, πρώην Γενικός Δικηγόρος των ΗΠΑ, υπέβαλε αίτηση για επανεξέταση στο Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών για την Περιφέρεια της Κολούμπια.

Ο Βερέλι είπε ότι η νομική απόφαση δείχνει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ενεργεί «αυθαίρετα και ιδιότροπα» από «αποτυχία εφαρμογής συνεπούς μεταχείρισης σε παρόμοια επενδυτικά οχήματα» και θα επιδιώξει νομική προσφυγή με βάση την εικαζόμενη παραβίαση του νόμου περί διοικητικής διαδικασίας (APA) και του νόμου περί ανταλλαγής κινητών αξιών (SEA) από την SEC.

Κλίμακα του γκρι, GBTC & SEC

Ταμείο που υποστηρίζεται από Bitcoin Το GBTC είναι ένα ταμείο που αγοράζεται ευρέως μεταξύ των πλούσιων Επενδυτών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα κρυπτονομίσματα. Τον Οκτώβριο του 2021, η Grayscale υπέβαλε την αίτησή της στην SEC Agency για να μετατρέψει τα GBTC της σε Bitcoin spot ETF.

Τους τελευταίους 6-7 μήνες, ο Οργανισμός SEC απέρριψε πολλές αιτήσεις ETF spot Bitcoin, αλλά ενέκρινε πολλές αιτήσεις για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin.

Σύμφωνα με το λειτουργικό σύστημα των ETF συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των ETF spot, τα spot ETF παραμένουν πάντα ασφαλή έναντι των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, αλλά παρόλα αυτά η SEC αρνήθηκε την έγκριση τέτοιων ETF spot Bitcoin.

Για την καταπολέμηση αυτού του ζητήματος, η εταιρεία Grayscale προσέλαβε τον Donald B. Verrilli Jr., ο οποίος τώρα εργάζεται ως ανώτερος νομικός στρατηγικός για το Grayscale. Είναι επίσης πρώην Γενικός Δικηγόρος των ΗΠΑ. Τώρα το βήμα της εταιρείας Grayscale μέσω μιας νομικής διαδικασίας δίνει εμπιστοσύνη στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, επειδή η έγκριση των ETF spot Bitcoin μπορεί να φέρει τεράστια θετικά νέα και μια καλύτερη κατάσταση για την αγορά να κινηθεί προς την πλευρά της αντλίας.

Διαβάστε επίσης: Η Microstrategy προσθέτει 480 Bitcoin περισσότερα στο χαρτοφυλάκιό της

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply