Η κυβέρνηση της Ουκρανίας περιορίζει την παροχή ηλεκτρονικού χρήματος: Η κρυπτογράφηση μπορεί να παίξει καλύτερο ρόλο;

1
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας περιορίζει την παροχή ηλεκτρονικού χρήματος: Η κρυπτογράφηση μπορεί να παίξει καλύτερο ρόλο;

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας εισήγαγε στρατιωτικό νόμο στη χώρα, ο οποίος περιλαμβάνει τους περιορισμούς στην παροχή ηλεκτρονικού χρήματος στη χώρα.

Επί του παρόντος, η Ουκρανία και η Ρωσία μάχονται μεταξύ τους με τις δυνατότητές τους. Στον αγώνα, η Ουκρανία φαίνεται αδύναμη απέναντι στη Ρωσία. Ωστόσο, η Ουκρανία έχει καλύτερη υποστήριξη από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής. Φαίνεται όμως ότι η Ουκρανία φοβάται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιες κυβερνοεπιθέσεις στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα από τους Ρώσους χάκερ, εκτός από τις απώλειες στις περιουσίες και τους πολίτες της εξαιτίας αυτού του αγώνα.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες, μερικές αναφορές ΜΜΕ υποστήριξαν ότι η Ρωσία μπορεί να σχεδιάζει να χτυπήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ουκρανίας μέσω των κυβερνοεπιθέσεων της, με τη βοήθεια των τοπικών ταλαντούχων χάκερ της. Ωστόσο, οι αναφορές δεν επιβεβαίωσαν την πηγή της αναφοράς, αλλά η τελευταία απόφαση που έλαβε η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία γνωρίζει τέτοιους κινδύνους.

Στις 24 Φεβρουαρίου, η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας εισήχθη Οι νέοι κανόνες του στη χώρα, οι οποίοι περιελάμβαναν την αναστολή πολλών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, όπως η αναστολή των εκδοτών ηλεκτρονικού χρήματος, η διακοπή της αναπλήρωσης των ηλεκτρονικών πορτοφολιών με ηλεκτρονικό χρήμα και η διακοπή της διανομής ηλεκτρονικού χρήματος στις τράπεζες που εκδίδουν ηλεκτρονικό χρήμα.

Έτσι, τώρα τα πορτοφόλια αποκλειστικά ψηφιακών χρημάτων θα περιοριστούν στη χρήση στη χώρα υπό αυτήν την κατάσταση.

Ωστόσο, οι επίσημες δηλώσεις δεν επιβεβαίωσαν τον ακριβή λόγο πίσω από αυτές τις νέες παραγγελίες, αλλά οι άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ουκρανίας και κάτω από αυτές τις καταστάσεις, η Ουκρανία δεν θα αναλάβει κανέναν κίνδυνο.

Λίγοι ειδικοί παρατήρησαν ότι αυτές οι αποφάσεις των κυβερνητικών αρχών δείχνουν ότι η υπάρχουσα παραδοσιακή τεχνολογία του χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν είναι πολύ καλύτερη και τώρα πρέπει να υιοθετήσουμε blockchain και κρυπτογράφηση στο σύστημα πληρωμών για να παραμείνουμε μακριά από τις επιθέσεις.

Λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η αγορά κρυπτονομισμάτων είδε εκροές κεφαλαίων αξίας άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αγορά την Πέμπτη. Ενώ το Ρωσικό Ρούβλι αντιμετώπισε σημαντική διόρθωση με καθαρό χαμηλό 6 ετών έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Η πτώση του ρωσικού ρουβλίου οφείλεται στην ανακοίνωση των κυρώσεων για την πληρωμή και τη χρηματοδότηση της Ρωσίας προς το εξωτερικό λόγω της κακής συμπεριφοράς της να επιτεθεί στην Ουκρανία. Μάλλον η ρωσική κυβέρνηση θα λάβει επίσης κάποιες κατάλληλες αποφάσεις ενάντια σε τέτοιες κυρώσεις άλλων χωρών όπως η Βρετανία.

Διαβάστε επίσης: Χρονοδιάγραμμα του Bitcoin ως Νομικού νομίσματος & εξόρυξης: Τόνγκα

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply