Η Κύπρος συντάσσει κανόνες κρυπτογράφησης, ενδέχεται να τους εισαγάγει πριν από τους κανονισμούς της ΕΕ – Κανονισμός Bitcoin News

0
Η Κύπρος συντάσσει κανόνες κρυπτογράφησης, ενδέχεται να τους εισαγάγει πριν από τους κανονισμούς της ΕΕ – Κανονισμός Bitcoin News

Η Κύπρος έχει ετοιμάσει τη δική της νομοθεσία για τη ρύθμιση των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης και είναι πιθανό να την υιοθετήσει προτού η Ευρώπη οριστικοποιήσει ένα κοινό ρυθμιστικό πλαίσιο, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος. Οι αρχές στη Λευκωσία καλωσορίζουν την «προσεκτική» χρήση κρυπτονομισμάτων, πρόσθεσε.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση θα υποβάλει «Ελκυστικό» νομοσχέδιο κρυπτογράφησης

Η Κύπρος έχει μια «ζηλευτή θέση» στην ΕΕ όσον αφορά την καινοτομία, με τη δεύτερη καλύτερη πρόοδο πέρυσι, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Πίνακα Αποτελεσμάτων Καινοτομίας, δήλωσε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της χώρας Κυριάκος Κόκκινος σε συνάντηση με την τοπική κοινότητα fintech. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική τεχνολογία.

Σχολιάζοντας το μέλλον των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, ο υπουργός βάδισε σε μια λεπτή γραμμή μεταξύ της υιοθέτησης της καινοτομίας και της υποχρέωσης να προσέχει τους νόμους, έγραψε η Cyprus Mail σε έκθεσή της την Πέμπτη. Όπως αναφέρει η αγγλόφωνη καθημερινή εφημερίδα, ο Κόκκινος ανέφερε αναλυτικά:

Μπορώ να σας πω ότι η Κύπρος χαιρετίζει τη χρήση ψηφιακών και κρυπτογραφικών στοιχείων, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να σεβαστούμε όχι μόνο τους κανονισμούς που ισχύουν αυτή τη στιγμή αλλά και την απουσία κανόνων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε ένα παράδειγμα με τη Μάλτα, το ρυθμιστικό πλαίσιο της witch προσέλκυσε πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης και επενδυτές, αλλά οδήγησε επίσης σε αυξημένο έλεγχο και έρευνες σε ορισμένες από τις εταιρείες και τα τραπεζικά της ιδρύματα. «Πρέπει να προσέχουμε τα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού είμαστε κράτος μέλος», τόνισε ο Κόκκινος.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει ένα «πολύ ελκυστικό νομοσχέδιο για τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία». Η νομοθεσία έχει δημοσιευτεί και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την αναθεωρήσουν, επεσήμανε. Η εκτελεστική εξουσία ανέθεσε επίσης σε μια εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη να βοηθήσει το νησιωτικό έθνος στην εφαρμογή των κανονισμών.

«Η πρόκλησή μας δεν είναι η ευθυγράμμιση με την ΕΕ, είναι το δίλημμα αν θα περιμένουμε την ΕΚΤ να οριστικοποιήσει το δικό της ρυθμιστικό πλαίσιο ή θα πάμε μόνοι μας, με το προηγούμενο σενάριο να περιλαμβάνει επίσης την πιθανότητα υπερβολικής ρύθμισης αυτού του πλαισίου. », σημείωσε ο Κυριάκος Κόκκινος. «Η απάντησή μου είναι ότι θα προχωρήσουμε μόνοι μας σεβόμενοι τους κανόνες», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχουν ορισμένες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαφωνιών μεταξύ της κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ). «Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ΚΤΚ υπόκειται στην ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες τείνουν να είναι συντηρητικές, επομένως η δουλειά μας είναι να τις αμφισβητήσουμε μέσω των συζητήσεων που κάνουμε μαζί τους», είπε στο κοινό στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

ΚΤΚ, Κεντρική Τράπεζα, Crypto, κρυπτονομίσματα, Κρυπτονομίσματα, Κρυπτονομίσματα, Κύπρος, Υφυπουργός, ΕΚΤ, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Fintech, Κυβέρνηση, καινοτομίες, νομικό πλαίσιο, Κανονισμός, Κανονισμοί, κανόνες

Αναμένετε ότι η Κύπρος θα εισαγάγει κανονισμούς κρυπτογράφησης πριν από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την τεχνογνωσία της Ανατολικής Ευρώπης που του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply