Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας UBS αναμένει ότι η νομοθεσία των ΗΠΑ για τα κρυπτονομίσματα θα πάρει χρόνο – Bitcoin News

3
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας UBS αναμένει ότι η νομοθεσία των ΗΠΑ για τα κρυπτονομίσματα θα πάρει χρόνο – Bitcoin News

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, αναμένει από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να περάσει πολύς χρόνος για να εγκρίνει τη νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα παρά το αυξανόμενο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και οι ρυθμιστικές αρχές που ζητούν από το Κογκρέσο να σταθμίσει τη νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα.

Το Κογκρέσο θα μπορούσε να πάρει πολύ χρόνο για τη νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα

Η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελβετία, η UBS, δημοσίευσε την άποψή της για τη νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα των ΗΠΑ την Παρασκευή, αφού η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής πραγματοποίησε μια μακρά ακρόαση σχετικά με τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων και των σταθερών νομισμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Το Γραφείο Δημόσιας Πολιτικής των ΗΠΑ της ελβετικής τράπεζας εξήγησε ότι στην ακρόαση, ένας ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών συζήτησε τις συστάσεις που έγιναν σε μια έκθεση stablecoin που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και άλλες ρυθμιστικές αρχές.

«Για να καλυφθούν τα ρυθμιστικά κενά και να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, οι ρυθμιστικές αρχές θα ήθελαν το Κογκρέσο να αναπτύξει νομοθεσία που να ρυθμίζει τους εκδότες stablecoin ως τράπεζες», διευκρίνισε η ομάδα της UBS, σημειώνοντας ότι αυτή η πρόταση έχει λάβει απώθηση από ορισμένους νομοθέτες.

Η Federal Reserve κατέστησε επίσης σαφές στην πρόσφατη έκθεσή της για το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) ότι θα ήθελε οδηγίες από το Κογκρέσο προτού προχωρήσει σε ένα ψηφιακό δολάριο.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας πιστεύει:

Θα χρειαστεί χρόνος για τους νομοθέτες να αφομοιώσουν την πολυπλοκότητα αυτών των θεμάτων και να συμβιβάσουν πιθανές αποκλίνουσες προσεγγίσεις σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η ομάδα της UBS διευκρίνισε περαιτέρω: «Οι ρυθμιστικές αρχές θα μπορούσαν να περιμένουν πολύ καιρό για τη δράση του Κογκρέσου και στο μεταξύ θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα χρησιμοποιώντας τις περιορισμένες και ατελείς αρχές που έχουν ήδη».

Ωστόσο, η τράπεζα επεσήμανε ότι το ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης «αυξάνεται στο Κογκρέσο και στο ευρύτερο κοινό».

Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν μπορεί να σταθμίσει τη νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα με εκτελεστικό διάταγμα στο εγγύς μέλλον.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, ο αμερικανός γερουσιαστής Ted Cruz επέκρινε τους συναδέλφους του στο Κογκρέσο επειδή προσπάθησαν να ρυθμίσουν τα κρυπτονομίσματα χωρίς να καταλαβαίνουν τι είναι.

Ο γερουσιαστής από το Τέξας είπε: «Δεν πρέπει να ρυθμίσουμε κάτι που δεν καταλαβαίνουμε ακόμη. Θα πρέπει πραγματικά να αφιερώσουμε χρόνο για να προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε αυτό. Θα πρέπει να κάνουμε κάποιες ακροάσεις, θα πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες… Δεν πρέπει να καταστρέψουμε τις ζωές και τα προς το ζην των ανθρώπων από πλήρη άγνοια».

Εν τω μεταξύ, δύο ομοσπονδιακοί φορείς — η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και η Επιτροπή Συναλλαγών Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) — συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν την προστασία των επενδυτών στον χώρο των κρυπτογράφησης.

Συμφωνείτε με την UBS ότι το Κογκρέσο θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να εγκρίνει τη νομοθεσία περί κρυπτογράφησης στις ΗΠΑ; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply