Η Παγκόσμια Τράπεζα Επενδύσεων Goldman Sachs προσφέρει το πρώτο της δάνειο με υποστήριξη Bitcoin – Χρηματοδότηση Bitcoin News

0
Η Παγκόσμια Τράπεζα Επενδύσεων Goldman Sachs προσφέρει το πρώτο της δάνειο με υποστήριξη Bitcoin – Χρηματοδότηση Bitcoin News

Η παγκόσμια επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs φέρεται να προσέφερε το πρώτο της δάνειο που υποστηρίζεται από κρυπτονομίσματα. Το δάνειο σε μετρητά ήταν εξασφαλισμένο με bitcoin που ανήκει στον δανειολήπτη. Εκπρόσωπος της Goldman Sachs εξήγησε ότι η συμφωνία είναι ενδιαφέρουσα για την επενδυτική τράπεζα λόγω της δομής της και της 24ωρης διαχείρισης κινδύνου.

Goldman Sachs και δάνεια με υποστήριξη Bitcoin

Η παγκόσμια επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs προσέφερε το πρώτο της δάνειο σε μετρητά που υποστηρίζεται από bitcoin (BTC), ανέφερε το Bloomberg την Πέμπτη.

Εκπρόσωπος της τράπεζας εξήγησε στο δημοσίευμα ότι η εξασφαλισμένη διευκόλυνση δανεισμού δάνεισε μετρητά με εξασφάλιση bitcoin που ανήκει στον δανειολήπτη. Σημείωσε επίσης ότι η συμφωνία ήταν ενδιαφέρουσα για την Goldman Sachs λόγω της δομής της και της 24ωρης διαχείρισης κινδύνου.

Η Goldman Sachs είναι όλο και πιο φιλική προς τα κρυπτονομίσματα. Τον Μάρτιο, η επενδυτική τράπεζα παρουσίασε κρυπτονομίσματα, το metaverse και την ψηφιοποίηση στην αρχική της σελίδα. Η εταιρεία βλέπει το metaverse ως μια ευκαιρία 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η παγκόσμια επενδυτική τράπεζα επανέφερε το γραφείο διαπραγμάτευσης bitcoin τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Τον Μάιο, ίδρυσε επίσημα μια ομάδα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων και ξεκίνησε τις συναλλαγές παραγώγων bitcoin. Τον Ιούνιο, η Goldman Sachs επέκτεινε το γραφείο συναλλαγών κρυπτονομισμάτων της για να συμπεριλάβει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αιθέρα (ETH) και επιλογές. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η τράπεζα πραγματοποίησε την πρώτη εξωχρηματιστηριακή της συναλλαγή κρυπτογράφησης.

Η Goldman Sachs είπε τον Ιανουάριο ότι η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 100 χιλιάδες δολάρια. «Το bitcoin μπορεί να έχει εφαρμογές πέρα ​​από ένα απλό «κατάστημα αξίας»», εξήγησε ο αναλυτής της τράπεζας, προσθέτοντας ότι «οι αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι πολύ μεγαλύτερες από το bitcoin».

Τα δάνεια που υποστηρίζονται από Bitcoin γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Nasdaq εταιρεία λογισμικού Microstrategy έλαβε πρόσφατα ένα δάνειο 205 εκατομμυρίων δολαρίων από την Silvergate Bank που υποστηρίζεται από τις συμμετοχές bitcoin της εταιρείας. Η Microstrategy χρησιμοποίησε το δάνειο για να αγοράσει επιπλέον bitcoin για το εταιρικό της ταμείο.

Τι πιστεύετε για την Goldman Sachs που προσφέρει δάνεια με υποστήριξη bitcoin; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply