Η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών της Αργεντινής εγκαινιάζει κόμβο καινοτομίας για να συζητήσει τις ρυθμιζόμενες επενδύσεις κρυπτογράφησης – Ειδήσεις Bitcoin News

0
Η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών της Αργεντινής εγκαινιάζει κόμβο καινοτομίας για να συζητήσει τις ρυθμιζόμενες επενδύσεις κρυπτογράφησης – Ειδήσεις Bitcoin News

Η Εθνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (CNV), η οποία είναι ο αργεντινός επόπτης κινητών αξιών, πρόσφατα εγκαινίασε έναν κόμβο καινοτομίας με στόχο να προωθήσει τις συζητήσεις για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και fintech. Αυτός ο οργανισμός θα χρησιμεύσει ως σύνδεσμος μεταξύ ιδιωτικών οντοτήτων και του ιδρύματος, για την προώθηση νέων fintech και ρυθμιζόμενων μέσων κρυπτογράφησης στην αγορά.

Η Αργεντινή Ρυθμιστική Αρχή Κεφαλαιαγοράς αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο Fintech and Crypto

Η Εθνική Επιτροπή Κινητών Αξιών (CNV), η ρυθμιστική αρχή Κινητών Αξιών της Αργεντινής, φέρεται να λαμβάνει μέτρα για να εξορθολογίσει την άφιξη νέων επενδυτικών μέσων χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και κρυπτογράφησης στην αγορά. Το ίδρυμα πρόσφατα εκτοξεύτηκε ένας κόμβος καινοτομίας που θα συνδέει ιδιώτες επενδυτές με ρυθμιστικές αρχές, για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν αυτά τα προϊόντα για να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Ο Andres Consentino, πρόεδρος του CNV, ήταν αισιόδοξος για το μέλλον αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτός δηλωθείς:

Είμαστε προορατικοί στο πλαίσιο της εμφάνισης περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης και fintech, για να συνεργαστούμε με τον κλάδο και να δημιουργήσουμε ένα ρυθμιστικό και πολιτικό πλαίσιο από την άποψη αυτή.

Μία από τις κύριες ανησυχίες πίσω από αυτόν τον νέο κόμβο και ένα από τα κίνητρα για την κυκλοφορία του, είναι ο αριθμός των απατών κρυπτονομισμάτων που έχουν συμβεί στη χώρα από τότε που κορυφώθηκε η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων. Για το θέμα αυτό, ο Consentino δήλωσε:

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει επίσης στη βελτίωση του πλαισίου προστασίας του επενδυτή έναντι φαινομένων αρκετά ατυχών περιστάσεων που συνήθως συμβαίνουν.


Επενδυτικά προϊόντα Crypto σύντομα

Αυτός ο κόμβος καινοτομίας μπορεί να εγκαινιάσει τη νέα εποχή των ρυθμιζόμενων επενδυτικών προϊόντων που συνδέονται με κρυπτογράφηση στην Αργεντινή. Αυτή είναι η γνώμη του Andres Ponte, προέδρου της Matba Rofex, μιας εταιρείας μεσιτείας επενδύσεων, ο οποίος δήλωσε ότι αυτά τα προϊόντα θα κυκλοφορήσουν βραχυπρόθεσμα.

Υπάρχουν δύο στόχοι πίσω από τη ρύθμιση των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα στη χώρα σύμφωνα με τοπικές πηγές. Το ένα είναι η προστασία των επενδυτών που επιδιώκουν να τοποθετήσουν κεφάλαια σε αγορές κρυπτογράφησης μέσω της κυκλοφορίας ελεγχόμενων προϊόντων. Ένα άλλο είναι το όφελος που μπορεί να απολαμβάνει η εθνική φορολογική υπηρεσία από αυτά τα προϊόντα που, λόγω της φύσης τους, δεν μπορούν να κρυφτούν από την AFIP, την εθνική φορολογική υπηρεσία.

Με τα ρυθμιζόμενα μέσα σε ισχύ, η ικανότητα είσπραξης φόρων σε αυτά τα κρυπτονομίσματα θα ήταν σχεδόν βέβαιη, διαφορετική από ό,τι συμβαίνει τώρα, όταν οι περισσότερες από τις κινήσεις κρυπτονομισμάτων και οι επενδύσεις γίνονται σε χρηματιστήρια και πλατφόρμες εκτός της χώρας.

Σε αυτή τη λογική, παρουσιάστηκε στη Γερουσία την 1η Απριλίου ένα σχέδιο νόμου που επιδιώκει να φορολογήσει όλα τα ακίνητα που έχουν οι Αργεντινοί σε ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, για να πληρώσει ένα μέρος του χρέους που έχει η χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τι πιστεύετε για το λανσάρισμα του κόμβου καινοτομίας στην Αργεντινή; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

sergio@bitcoin.com'

Σέρχιο Γκοσένκο

Ο Sergio είναι δημοσιογράφος κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Βενεζουέλα. Περιγράφει τον εαυτό του ως καθυστερημένο στο παιχνίδι, εισερχόμενος στην κρυπτόσφαιρα όταν η άνοδος της τιμής συνέβη τον Δεκέμβριο του 2017. Έχοντας ένα υπόβαθρο μηχανικής υπολογιστών, ζώντας στη Βενεζουέλα και επηρεασμένος από την έκρηξη των κρυπτονομισμάτων σε κοινωνικό επίπεδο, προσφέρει μια διαφορετική άποψη σχετικά με την επιτυχία των κρυπτογράφησης και πώς βοηθά τους μη τραπεζικούς και υποεξυπηρετούμενους.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply