Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ χρεώνει τη νοτιοαφρικανική MTI και τον χειριστή της για απάτη 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει Bitcoin – Κανονισμός Bitcoin News

0
Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ χρεώνει τη νοτιοαφρικανική MTI και τον χειριστή της για απάτη 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει Bitcoin – Κανονισμός Bitcoin News

Η Επιτροπή Συναλλαγών Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων των ΗΠΑ (CFTC) κατηγόρησε τη Mirror Trading International (MTI) και τον χειριστή της για απάτη 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχετικά με το bitcoin. Αυτή η ενέργεια είναι η μεγαλύτερη υπόθεση απάτης της ρυθμιστικής αρχής που αφορά το κρυπτονόμισμα.

Η CFTC αναλαμβάνει δράση κατά της MTI

Η CFTC ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει χρεώσει έναν «Νοτιοαφρικανό χειριστή και Διευθύνοντα Σύμβουλο για απάτη 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με bitcoin». Ο ρυθμιστής πρόσθεσε:

Αυτή η ενέργεια είναι η μεγαλύτερη υπόθεση απάτης της CFTC που αφορά το bitcoin.

Η εποπτική αρχή παραγώγων έχει καταθέσει αγωγή επιβολής του νόμου, κατηγορώντας τον Cornelius Johannes Steynberg και τη Mirror Trading International Proprietary Ltd. (MTI) για «παραβιάσεις απάτης και εγγραφής».

Από τις 18 Μαΐου 2018 περίπου, έως τις 20 Μαρτίου πέρυσι, «ο Steynberg, ατομικά και ως ελεγχόμενο πρόσωπο της MTI, συμμετείχε σε ένα διεθνές δόλιο πολυεπίπεδο σχέδιο μάρκετινγκ … για να ζητήσει bitcoin από μέλη του κοινού για συμμετοχή σε μια ομάδα εμπορευμάτων που λειτουργεί από MTI», διευκρίνισε η CFTC, διευκρινίζοντας:

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Steynberg δέχτηκε τουλάχιστον 29.421 bitcoin — με αξία άνω των 1.733.838.372 $ στο τέλος της περιόδου.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η CFTC «επιδιώκει πλήρη αποκατάσταση σε εξαπατημένους επενδυτές, απαλλαγή από παράνομα κέρδη, αστικές νομισματικές κυρώσεις, μόνιμες απαγορεύσεις εγγραφής και διαπραγμάτευσης και μόνιμη διαταγή κατά μελλοντικών παραβιάσεων του νόμου περί ανταλλαγής εμπορευμάτων και των κανονισμών CFTC».

Ο φύλακας παραγώγων περιέγραψε:

Οι κατηγορούμενοι υπέκυψαν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, όλο το bitcoin που δέχτηκαν από τους συμμετέχοντες στο pool.

Η CFTC κατέληξε: «Ο Sternberg είναι φυγάς από τις νοτιοαφρικανικές αρχές επιβολής του νόμου, αλλά πρόσφατα συνελήφθη στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Βραζιλίας με ένταλμα σύλληψης της Interpol».

Τι πιστεύετε για τη δράση της CFTC κατά της MTI και του χειριστή της; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply