Η στάση της ινδικής κυβέρνησης “Blockchain, όχι Crypto” με αρνητικές επιπτώσεις

0
Η στάση της ινδικής κυβέρνησης “Blockchain, όχι Crypto” με αρνητικές επιπτώσεις

Λόγω των θέσεων που μοιάζουν με τον τζόγο για τα κρυπτονομίσματα, από ινδικές κυβερνητικές υπηρεσίες, πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης μεταφέρουν τις εταιρείες κρυπτογράφησης σε ασφαλές μέρος.

Στην Ινδία, η διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης είναι απολύτως νόμιμη βάσει της πρόβλεψης φόρου 30% στα έσοδα που παράγονται σε κάθε συναλλαγή κρυπτογράφησης, ελλείψει οποιουδήποτε πλαισίου κρυπτογράφησης. Ωστόσο, η πλειονότητα των κυβερνητικών υπηρεσιών της Ινδίας πρότεινε τη θέσπιση διατάξεων απαγόρευσης για τα κρυπτονομίσματα, αλλά ακόμα τους τελευταίους μήνες, ορισμένα θετικά πράγματα προήλθαν από το Υπουργείο Οικονομικών της Ινδίας υπέρ της κρυπτογράφησης και του blockchain.

Μόνο λίγοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ινδίας είναι υπέρ της υποστήριξης υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων, αλλά η πλειοψηφία των κυβερνητικών αξιωματούχων δείχνουν τις αρνητικές θέσεις τους, χωρίς να καταλαβαίνουν τι είναι η τεχνολογία κρυπτογράφησης και blockchain.

Πρόσφατα ο Sushil Kumar Modi, βουλευτής από το κυβερνών κόμμα, που ονομάζεται Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν όργανο τυχερών παιχνιδιών και πρότεινε την επιβολή περισσότερων φορολογικών διατάξεων, ώστε οι κρατικοί φορείς να μπορούν να παράγουν τεράστια έσοδα και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να υποβαθμίζει τα συμφέροντα των πολιτών από τη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

Αυτά τα πράγματα οδηγούν σε πολύ κακό πράγμα για την ινδική βιομηχανία κρυπτογράφησης, επειδή η πλειοψηφία των μεγάλων εταιρειών κρυπτογράφησης σχεδιάζουν να φύγουν από την Ινδία και θέλουν να μεταφέρουν την επιχείρησή τους σε χώρες φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ινδικού ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Unocoin, Sathvik Vishwanath, κοινόχρηστο τις σκέψεις του σχετικά με τη στάση της Ινδίας σχετικά με το «blockchain, όχι την κρυπτογράφηση» και είπε ότι η ινδική κυβέρνηση μπορεί να εξετάζει συνεχώς τη βιομηχανία κρυπτογράφησης με παρόμοιο τρόπο όπως η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να βλέπει την κρυπτογράφηση ως εναλλακτική λύση για στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια, λόγω της οποίας είναι έτοιμη να υποστηρίξει μόνο την τεχνολογία της, αλλά όχι μάρκες πάνω από αυτήν».

Το ινδικό υπουργείο Οικονομικών για την κρυπτογράφηση

Ωστόσο, η πλειονότητα των ινδικών κυβερνητικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της Reserve Bank of India, επέκρινε και πρότεινε διατάξεις απαγόρευσης για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, αλλά παρόλα αυτά, τον περασμένο μήνα, ο Ινδός υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman πέρασε μια δημόσια δήλωση για την κρυπτογράφηση και επιβεβαίωσε ότι η ινδική κυβέρνηση θα δεν υποβαθμίζουν αυτόν τον καινοτόμο κλάδο, αλλά οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων έπρεπε να περιμένουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να δουν το ρυθμιστικό πλαίσιο κρυπτογράφησης στην Ινδία.

Διαβάστε επίσης: Η FTX US θα ξεκινήσει την υπηρεσία διαπραγμάτευσης μετοχών με υποστήριξη χρηματοδότησης stablecoins

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply