Η Φορολογική Υπηρεσία της Αργεντινής αυξάνει τις κατασχέσεις ψηφιακού πορτοφολιού – Bitcoin News

0
Η Φορολογική Υπηρεσία της Αργεντινής αυξάνει τις κατασχέσεις ψηφιακού πορτοφολιού – Bitcoin News

Η Αργεντινή Φορολογική Υπηρεσία, η AFIP, έχει εντείνει τις κατασχέσεις ψηφιακών πορτοφολιών των φορολογουμένων στη χώρα. Το ίδρυμα κατάφερε να κατασχέσει περισσότερα από 1.200 ψηφιακά πορτοφόλια φορολογουμένων που είχαν χρέη και δεν είχαν τραπεζικό λογαριασμό ή άλλα ακίνητα διαθέσιμα προς είσπραξη από τα δικαστήρια. Ενώ ο οργανισμός δεν έχει ακόμη διατάξει κατασχέσεις που σχετίζονται με κρυπτογράφηση, αυτό θα μπορούσε να είναι δυνατό στο μέλλον.

Η Αργεντινή φορολογική υπηρεσία κατάσχεσε περισσότερα από 1.200 ψηφιακά πορτοφόλια

Οι φορολογικές ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι φορολογούμενοι μπορούν να αποκρύψουν τα χρήματά τους για να αποφύγουν την πληρωμή φόρων. Η αργεντίνικη φορολογική υπηρεσία, η AFIP, είναι απασχολημένη με τον έλεγχο των ψηφιακών πορτοφολιών των οφειλετών προς το ίδρυμα. Αυτά τα ψηφιακά πορτοφόλια είναι υπηρεσίες φύλαξης που παρέχονται από εταιρείες fintech σε τρίτους, που κατά κάποιο τρόπο δεν σχετίζονται άμεσα με τις τράπεζες. Η βάση για τις κατασχέσεις καθορίστηκε τον Φεβρουάριο, όταν το AFIP τα συμπεριέλαβε στον κατάλογο των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, από τον περασμένο Φεβρουάριο ο θεσμός διαχειρίζεται να εκτελέσει 1.269 κατασχέσεις σε πελάτες που είχαν λογαριασμούς σε τέτοιες πλατφόρμες. Πριν από αυτό, ο οργανισμός είχε 19 μήνες χωρίς να εκτελέσει εισπράξεις οφειλών λόγω των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση της Αργεντινής για να προστατεύσει τις περιουσίες των πολιτών της κατά τη διάρκεια του κύκλου πανδημίας Covid-19.


Διαδικασίες κατάσχεσης

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που να περιγράφουν πότε οι φορολογικές αρχές μπορούν να κατάσχουν αυτού του είδους τα περιουσιακά στοιχεία από οφειλέτες, οι κατασχέσεις συνήθως πραγματοποιούνται όταν δεν υπάρχουν άλλα ρευστά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να δεσμευτούν, όπως κεφάλαια σε τραπεζικό λογαριασμό ή άλλα ακίνητα. Η φορολογική υπηρεσία της Αργεντινής έχει ήδη τα δεδομένα κάθε μεμονωμένου λογαριασμού σε αυτές τις πλατφόρμες λόγω νομικών απαιτήσεων. Αυτό διευκολύνει την πρόσβαση του οργανισμού σε αυτά τα κεφάλαια.

Ωστόσο, οι διαδικασίες μπορούν να εκτελεστούν μόνο εάν τα ψηφιακά πορτοφόλια παρέχονται από εθνικές εταιρείες, ένας λόγος για τον οποίο κρατούνται τόσα πολλά χρήματα εκτός των συνόρων της Αργεντινής από πολίτες της χώρας. Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, περισσότερα από 360 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκονται αδήλωτα, με ένα σημαντικό μέρος αυτών των κεφαλαίων να είναι εκτός της εμβέλειας του AFIP.

Δεν υπάρχουν όρια στα οποία μπορούν να κατασχεθούν περιουσιακά στοιχεία από το AFIP, και αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα κατάσχεσης κρυπτονομισμάτων σε χρηματιστήρια της Αργεντινής ή εθνικών υπηρεσιών φύλαξης, δεδομένης της δημοτικότητας που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή η κρυπτογράφηση στη χώρα. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει ακόμη αναφορές για κάτι τέτοιο.

Τι πιστεύετε για τις ενέργειες της Αργεντινής φορολογικής υπηρεσίας σχετικά με τα ψηφιακά πορτοφόλια; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Σέρχιο Γκοσένκο

Ο Sergio είναι δημοσιογράφος κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Βενεζουέλα. Περιγράφει τον εαυτό του ως καθυστερημένο στο παιχνίδι, εισερχόμενος στην κρυπτόσφαιρα όταν η άνοδος της τιμής συνέβη τον Δεκέμβριο του 2017. Έχοντας ένα υπόβαθρο μηχανικής υπολογιστών, ζώντας στη Βενεζουέλα και επηρεασμένος από την έκρηξη των κρυπτονομισμάτων σε κοινωνικό επίπεδο, προσφέρει μια διαφορετική άποψη σχετικά με την επιτυχία των κρυπτογράφησης και πώς βοηθά τους μη τραπεζικούς και υποεξυπηρετούμενους.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, DiegoCityExplorer / Shutterstock.com

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply