Η χρήση σταθερού νομίσματος μπορεί να υπονομεύσει το δολάριο Χονγκ Κονγκ: Έκθεση

0
Η χρήση σταθερού νομίσματος μπορεί να υπονομεύσει το δολάριο Χονγκ Κονγκ: Έκθεση

Το Χονγκ Κονγκ κυκλοφόρησε το έγγραφο συζήτησης για το Ψηφιακό Νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) και εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την υιοθέτηση stablecoins.

Τα τελευταία χρόνια, η ιδέα του Ψηφιακού Νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) κέρδισε τεράστια έλξη μεταξύ σχεδόν όλων των Κεντρικών Τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Επί του παρόντος, σχεδόν το 80% των κεντρικών τραπεζών συμμετέχουν είτε στην ανάπτυξη είτε στην έρευνα των CBDCs. Επί του παρόντος, περίπου στις 10, οι Κεντρικές Τράπεζες βρίσκονται στην τελική φάση της ανάπτυξης του CBDC.

Στις 27 Απριλίου, η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ (HKMA) δημοσίευσε το έγγραφο συζήτησης σχετικά με τα CBDC, το οποίο περιλαμβάνει την υιοθέτηση stablecoin ως απειλή για το δολάριο του Χονγκ Κονγκ.

Στη βιομηχανία κρυπτογράφησης, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αυξανόμενη υιοθέτηση και ανάπτυξη σταθερών νομισμάτων αναγκάζει τις κεντρικές τράπεζες να εργαστούν στο CBDC. Αυτή η άποψη ισχύει σε κάποιο επίπεδο, σύμφωνα με το έγγραφο συζήτησης που κυκλοφόρησε το Χονγκ Κονγκ.

«Με τις συνεχείς εξελίξεις στα stablecoins, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκύψει τελικά ένα δημοφιλές σταθερό νόμισμα».

Το έγγραφο συζήτησης σημείωσε επίσης ότι μια τέτοια σταθερή υιοθέτηση νομίσματος θα επηρεάσει το δολάριο Χονγκ Κονγκ.

«Σε ένα σενάριο όπου η χρήση αυτών των σταθερών νομισμάτων γίνεται ευρέως διαδεδομένη… ο ρόλος του εγχώριου νομίσματος ως ενιαίας λογιστικής μονάδας θα μπορούσε να υπονομευθεί».

Το έγγραφο συζήτησης διαπίστωσε ότι οι μέθοδοι πληρωμής που βασίζονται σε Stablecoins μπορεί να έχουν πολλούς τύπους κινδύνων, όπως αποτυχία πληρωμής. Επίσης, οι άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιούν μεγάλο όγκο συναλλαγών κεφαλαίων σε κρίσιμες παγκόσμιες οικονομικές καταστάσεις, κάτι που αποτελεί μεγάλη ένδειξη ότι η Κεντρική Τράπεζα μπορεί να χάσει τη δύναμή της να ελέγχει την εκροή κεφαλαίων.

Όσον αφορά το Ψηφιακό Νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα κυκλοφορήσει ή όχι, αλλά και πάλι μέσω αυτού του εγγράφου συζήτησης, η Τράπεζα κάλεσε τους πελάτες και τους παίκτες του Fintech να συνεισφέρουν με σχόλια ενάντια στις προκλήσεις.

Είναι επίσης μεγάλη αλήθεια ότι η Κεντρική Τράπεζα από μόνη της δεν μπορεί να κάνει τα πάντα, επειδή η Κεντρική Τράπεζα μπορεί να εισάγει τέτοια πράγματα, αλλά οι γενικοί χρήστες και οι μεσαίοι φορείς εκμετάλλευσης θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην υιοθέτηση.

Διαβάστε επίσης: Ο πρώην μυστικός πράκτορας της αμερικανικής κυβέρνησης Έντουαρντ Σνόουντεν αποκαλύπτει ότι είναι συνιδρυτής της Zcash

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply