Η Euro Pacific Bank του Peter Schiff ανεστάλη από τη ρυθμιστική αρχή του Πουέρτο Ρίκο — Ο Schiff επιμένει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εγκλήματος – Κανονισμός Bitcoin News

0
Η Euro Pacific Bank του Peter Schiff ανεστάλη από τη ρυθμιστική αρχή του Πουέρτο Ρίκο — Ο Schiff επιμένει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εγκλήματος – Κανονισμός Bitcoin News

Η Euro Pacific Bank που ανήκει στον Peter Schiff έχει ανασταλεί από την οικονομική ρυθμιστική αρχή του Πουέρτο Ρίκο. Ο Σιφ ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία για εγκλήματα», προειδοποιώντας ότι «οι λογαριασμοί έχουν παγώσει και οι πελάτες μπορεί να χάσουν χρήματα».

Η Ρυθμιστική Αρχή του Πουέρτο Ρίκο ανέστειλε την τράπεζα του Peter Schiff

Η Euro Pacific Bank, που ανήκει στον διαβόητο σκεπτικιστή για το bitcoin και χρυσό bug Peter Schiff, έχει τεθεί σε αναστολή από το Γραφείο του Επιτρόπου των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων του Πουέρτο Ρίκο, γνωστό και ως Oficina del Comisionado de Instituciones Financieras (OCIF).

Επιμένοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εγκλήματος στην τράπεζα, ο Σιφ έγραψε στο Twitter την Κυριακή:

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για εγκλήματα, οι ρυθμιστικές αρχές του Πουέρτο Ρίκο έκλεισαν την τράπεζά μου ούτως ή άλλως για θέματα καθαρού κεφαλαίου… Ως αποτέλεσμα, οι λογαριασμοί παγώνουν και οι πελάτες μπορεί να χάσουν χρήματα.

Η χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή του Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε στις 30 Ιουνίου ότι έχει εκδώσει μια «Ένταξη Καταγγελίας και Παύσης και Απαγόρευσης» και «Προσωρινή Εντολή Ορισμού Καταπιστευματοδόχου» κατά της Euro Pacific Intl. Bank Inc.

«Η εντολή επιβάλλει την αναστολή των εργασιών του Euro Pacific… λόγω της κατάφωρης μη συμμόρφωσής του με τις ελάχιστες απαιτήσεις κεφαλαίου», διευκρίνισε η OCIF. «Επιπλέον, η διάταξη επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα στον Euro Pacific συνολικού ύψους 765.000,00 $ για διάφορες παραβιάσεις των νόμων και των κανονισμών που διαχειρίζεται η OCIF». Η ρυθμιστική αρχή διευκρίνισε:

Η σοβαρή κατάσταση αφερεγγυότητας του Euro Pacific αποτελεί επαρκή νομική δικαιολογία για την OCIF να αναλάβει τη διοικητική δράση που ανακοινώθηκε σήμερα.

Η Euro Pacific Bank έχει αναρτήσει μια ειδοποίηση στον ιστότοπό της, στην οποία αναφέρει: «Συμμορφώνουμε με την παύση των συναλλαγών τουλάχιστον έως τις 7 Ιουλίου 2022, προκειμένου να εξετάσουμε το αίτημά τους».

Έλλειψη συμμόρφωσης, ο Schiff ισχυρίζεται ότι έχει αγοραστή για την Euro Pacific Bank

Ο Schiff προσπαθούσε να πουλήσει την Euro Pacific Bank, αλλά ισχυρίζεται ότι η OCIF έχει μπλοκάρει την πώληση.

«Έχω έναν αγοραστή για την τράπεζα. Αλλά οι ρυθμιστικές αρχές δεν με αφήνουν να το πουλήσω», έγραψε ο Σιφ στο Twitter, υποστηρίζοντας ότι ο αγοραστής είναι «υψηλής εξειδίκευσης» και έχει υποσχεθεί ότι θα «εισφέρει κεφάλαια πολύ πάνω από τα ελάχιστα κανονιστικά όρια».

Ο σκεπτικιστής του bitcoin είπε: «Θέλουν να το ρευστοποιήσουν, ώστε τα μέσα ενημέρωσης, η IRS και το J5 να μπορούν να προσποιηθούν ότι κλείνει για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, παρόλο που δεν υπήρχαν στοιχεία στην τράπεζα».

Σε άλλο tweet, ο Schiff παραδέχτηκε ότι η τράπεζά του δεν συμμορφώνεται με τις ελάχιστες απαιτήσεις κεφαλαίου του Πουέρτο Ρίκο. Αυτός εξήγησε:

Η ομάδα μου δεν κατάλαβε τους κανόνες. Ήμασταν νέοι στο PR [Puerto Rico]. Μας ζητήθηκε να κρατήσουμε περισσότερο κεφάλαιο από όσο νομίζαμε.

«Ήμουν προετοιμασμένος να βάλω το επιπλέον, αλλά ο Επίτροπος της OCIF μου είπε ότι δεν έπρεπε, καθώς η έλλειψη θα θεραπευόταν σύμφωνα με τους όρους της πώλησης», ισχυρίστηκε.

Απαντώντας σε ερώτηση στο Twitter σχετικά με το πόσο ήταν το έλλειμμα και για πόσο καιρό οι κεφαλαιακές απαιτήσεις ήταν ένα ζήτημα, ο Σιφ είπε: «Ήταν αρκετά εκατομμύρια».

Η Euro Pacific Bank ήταν υπό έρευνα από τις φορολογικές αρχές σε πέντε χώρες το 2020. Ο Σιφ παραδέχτηκε ότι κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή, αλλά τόνισε ότι οι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Τι πιστεύετε για την κατάσταση της Euro Pacific Bank του Peter Schiff; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν είναι άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply