Η SEC διπλασιάζει σχεδόν τη μονάδα επιβολής κρυπτογράφησης — Η ρυθμιστική αρχή λέει ότι «οι αγορές κρυπτογράφησης έχουν εκραγεί τα τελευταία χρόνια» – Κανονισμός Bitcoin News

0
Η SEC διπλασιάζει σχεδόν τη μονάδα επιβολής κρυπτογράφησης — Η ρυθμιστική αρχή λέει ότι «οι αγορές κρυπτογράφησης έχουν εκραγεί τα τελευταία χρόνια» – Κανονισμός Bitcoin News

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έχει σχεδόν διπλασιάσει το μέγεθος της μονάδας κρυπτογράφησης του Τμήματος Επιβολής. Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, δήλωσε ότι η ρυθμιστική αρχή «θα είναι καλύτερα εξοπλισμένη για την αστυνόμευση παραβάσεων στις αγορές κρυπτονομισμάτων, ενώ θα συνεχίσει να εντοπίζει θέματα αποκάλυψης και ελέγχων σε σχέση με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο».

Η SEC ενισχύει τη μονάδα κρυπτογράφησης του τμήματος επιβολής

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει σχεδόν διπλασιάσει το μέγεθος της μονάδας του Division of Enforcement «υπεύθυνη για την προστασία των επενδυτών στις αγορές κρυπτογράφησης και από απειλές που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο».

Επικαλούμενη «την κατανομή 20 επιπλέον θέσεων στη μονάδα», η SEC διευκρίνισε:

Η πρόσφατα μετονομασμένη Crypto Assets and Cyber ​​Unit (παλαιότερα γνωστή ως Cyber ​​Unit) στο Division of Enforcement θα αυξηθεί σε 50 αποκλειστικές θέσεις.

Η μονάδα έχει ασκήσει περισσότερες από 80 ενέργειες επιβολής που σχετίζονται με δόλιες και μη καταχωρημένες προσφορές και πλατφόρμες κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων από τη δημιουργία της το 2017, αποκάλυψε η SEC, σημειώνοντας ότι οδήγησαν σε νομισματική ελάφρυνση συνολικού ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, πρόσθεσε ότι η μονάδα «έχει ασκήσει επιτυχώς δεκάδες υποθέσεις εναντίον όσων επιδιώκουν να επωφεληθούν από επενδυτές σε αγορές κρυπτογράφησης». Ο ίδιος διευκρίνισε:

Σχεδόν διπλασιάζοντας το μέγεθος αυτής της βασικής μονάδας, η SEC θα είναι καλύτερα εξοπλισμένη για την αστυνόμευση παραβάσεων στις αγορές κρυπτογράφησης, ενώ θα συνεχίσει να εντοπίζει ζητήματα αποκάλυψης και ελέγχων σε σχέση με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η διευρυμένη μονάδα κρυπτογράφησης θα επικεντρωθεί σε παραβιάσεις της νομοθεσίας περί χρεογράφων που περιλαμβάνουν προσφορές κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων, ανταλλαγές κρυπτογράφησης, προϊόντα δανεισμού και πονταρίσματος, πλατφόρμες αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (defi), μη ανταλλάξιμα μάρκες (NFT) και stablecoins.

Ο Gurbir S. Grewal, διευθυντής του Τμήματος Επιβολής της SEC, σχολίασε:

Οι αγορές κρυπτογράφησης έχουν εκραγεί τα τελευταία χρόνια, με τους λιανικούς επενδυτές να φέρουν το μεγαλύτερο βάρος των καταχρήσεων σε αυτόν τον τομέα. Εν τω μεταξύ, οι απειλές που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο συνεχίζουν να θέτουν υπαρξιακούς κινδύνους για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τους συμμετέχοντες.

Τι πιστεύετε για το διπλασιασμό του μεγέθους της μονάδας επιβολής κρυπτογράφησης από την SEC; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply