Η Tesla μπορεί να αναφέρει τις εκατομμύρια απώλειές της σε Bitcoin

0
Η Tesla μπορεί να αναφέρει τις εκατομμύρια απώλειές της σε Bitcoin

Η γιγάντια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών αυτοκινήτων Tesla, η οποία κατείχε Bitcoin αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Φεβρουάριο του 2022, αναμένεται να χάσει τεράστια χρήματα τους τελευταίους 8-9 μήνες.

Η Tesla είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τον Φεβρουάριο του 2021, η Tesla αγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν η πρώτη μεγαλύτερη επένδυση Bitcoin στην αγορά κρυπτογράφησης, όπου μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών απευθείας σε πελάτες έδειξε τόσο υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος για το Bitcoin.

Λόγω της επένδυσης της Tesla στο Bitcoin, οι τιμές του Bitcoin αυξήθηκαν σημαντικά. Τον Ιούλιο του 2021, η εταιρεία άρχισε να δέχεται πληρωμές σε Bitcoin για να πουλήσει το ηλεκτρονικό της αυτοκίνητο, αλλά αργότερα ανέστειλε τις επιλογές πληρωμής Bitcoin. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε ότι το Bitcoin δεν ήταν καλύτερη επιλογή για χρήση στις επιλογές πληρωμής, αλλά παραδέχτηκε ότι το Bitcoin είναι το καλύτερο κατάστημα αξίας.

Σύμφωνα με την κανω ΑΝΑΦΟΡΑ της Thetelegraph, στην τρέχουσα τιμή Bitcoin, η Tesla έχει Bitcoins αξίας λιγότερο από 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Και αυτή η εταιρεία έχασε περίπου 440 εκατομμύρια δολάρια από τον Νοέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα.

Στην υποβολή αναφοράς εισερχόμενων κλήσεων κερδών, η Tesla θα αναφέρει την ακριβή κατοχή και την ακριβή ζημία της. Λίγοι υποστήριξαν ότι η Tesla μπορεί να πούλησε κάποιες περισσότερες συμμετοχές Bitcoin τους τελευταίους μήνες, αλλά εδώ θα είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε. Τον Μάρτιο, η εταιρεία πούλησε ορισμένες από τις συμμετοχές της και αυτό οδήγησε σε σημαντική διόρθωση στην τιμή του Bitcoin. Εκείνη την εποχή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla επικρίθηκε άσχημα από τη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

Πληθωρισμός, Bitcoin & Έλον Μασκ

Στις αρχές του 2022, όταν το θέμα του πληθωρισμού ήταν σε επίπεδο τάσης, τότε ο Έλον Μασκ μπήκε στο Twitter και μίλησε για τον πληθωρισμό και τα αυξανόμενα ζητήματα. Αργότερα η συζήτηση άγγιξε το θέμα του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων, στη συνέχεια ο Elon είπε ότι θα διατηρήσει σθεναρά τα κρυπτονομίσματα του.

Διαβάστε επίσης: Τα Crypto & CBDCs μπορούν να είναι ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα πληρωμών, λέει το ΔΝΤ

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply