Θέλουμε να είμαστε ένας υπεύθυνος παγκόσμιος κόμβος κρυπτογράφησης – Κανονισμός Bitcoin News

0
Θέλουμε να είμαστε ένας υπεύθυνος παγκόσμιος κόμβος κρυπτογράφησης – Κανονισμός Bitcoin News

Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS), η κεντρική τράπεζα της χώρας και η ρυθμιστική αρχή του τομέα κρυπτογράφησης, λέει ότι η διαδικασία αδειοδότησης για παρόχους υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων πρέπει να είναι αυστηρή. «Πρέπει να είναι επειδή θέλουμε να είμαστε ένας υπεύθυνος παγκόσμιος κόμβος κρυπτογράφησης με καινοτόμους παίκτες, αλλά και με ισχυρές δυνατότητες διαχείρισης κινδύνου», δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.

Ο κανονισμός κρυπτογράφησης της Σιγκαπούρης πρέπει να είναι «αυστηρός»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Νομισματικής Αρχής της Σιγκαπούρης (MAS) Ravi Menon μίλησε για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων στη Σύνοδο Κορυφής Crypto and Digital Asset των Financial Times την Τετάρτη.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους επένδυσης σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης σε λιανικούς επενδυτές, ανέφερε το Bloomberg. Σημειώνοντας ότι η κρυπτογράφηση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, ο Menon τόνισε:

Η διαδικασία αδειοδότησης είναι αυστηρή. Και πρέπει να είναι επειδή θέλουμε να είμαστε ένας υπεύθυνος παγκόσμιος κόμβος κρυπτογράφησης με καινοτόμους παίκτες, αλλά και με ισχυρές δυνατότητες διαχείρισης κινδύνου.

Η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης έχει εγκρίνει μόνο ένα μικρό κλάσμα περίπου 170 αιτούντων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Περισσότερες από 100 εταιρείες που υπέβαλαν αίτηση για άδεια λειτουργίας μιας επιχείρησης κρυπτογράφησης έχουν ήδη αποτύχει να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις αδειοδότησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MAS εξήγησε ότι η κεντρική τράπεζα έχει υιοθετήσει μια «σκληρή γραμμή» για τις λιανικές επενδύσεις κρυπτονομισμάτων «επειδή δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι καλή ιδέα για τους ιδιώτες επενδυτές να ασχολούνται με κρυπτονομίσματα». Αναφέρθηκε ότι είπε:

Νομίζω ότι πολλές παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές μοιράζονται παρόμοιες ανησυχίες σχετικά με την έκθεση λιανικής σε κρυπτονομίσματα.

Ο Menon διευκρίνισε ότι το MAS εξετάζει το ιστορικό των αιτούντων και κατά πόσον διαθέτουν ισχυρές δομές εταιρικής διακυβέρνησης. Επιπλέον, «πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με το ξέπλυμα χρήματος, τους κινδύνους χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», είπε.

Το αφεντικό της κεντρικής τράπεζας δήλωσε περαιτέρω ότι ενώ τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης δεν αποτελούν επί του παρόντος απειλή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, υπάρχουν κίνδυνοι νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Το MAS εξέδωσε «Οδηγίες για την αποθάρρυνση των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων από το ευρύ κοινό» τον Ιανουάριο δηλώνοντας ότι «η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και δεν είναι κατάλληλη για το ευρύ κοινό». Η κεντρική τράπεζα σημείωσε επίσης ότι οι πάροχοι υπηρεσιών κρυπτογράφησης προωθούσαν ενεργά τις υπηρεσίες τους μέσω ΑΤΜ σε δημόσιους χώρους, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να ενθαρρύνει το κοινό να συναλλάσσεται «παρορμητικά, χωρίς να κατανοεί πλήρως τους συνακόλουθους κινδύνους».

Τι πιστεύετε για τα σχόλια της ρυθμιστικής αρχής της Σιγκαπούρης; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply