Καμία φορολογική αμνηστία για τους Ρώσους Crypto Miners καθώς οι νομοθέτες αποσύρουν την πρόταση – Εξόρυξη Bitcoin News

0
Καμία φορολογική αμνηστία για τους Ρώσους Crypto Miners καθώς οι νομοθέτες αποσύρουν την πρόταση – Εξόρυξη Bitcoin News

Ένα νέο σχέδιο νόμου αντικατέστησε ένα προηγούμενο νομοσχέδιο που εισάγει φορολογική και τελωνειακή αμνηστία ενός έτους για τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία. Η αρχική πρόταση αποσύρθηκε με το σκεπτικό ότι η φορολογική ελάφρυνση θα είχε ως αποτέλεσμα ζημίες για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αναθεωρημένη νομοθεσία για την εξόρυξη κρυπτογράφησης υποβλήθηκε στο ρωσικό κοινοβούλιο χωρίς αμνηστία για τους ανθρακωρύχους

Οι Ρώσοι νομοθέτες κατέθεσαν και πάλι νομοθεσία στην Κρατική Δούμα που έχει σχεδιαστεί για τη ρύθμιση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Το νέο σχέδιο αντικαθιστά ένα νομοσχέδιο που υποβλήθηκε στα τέλη Απριλίου, το οποίο έχει πλέον αποσυρθεί.

Από την αναθεωρημένη έκδοση λείπουν ορισμένες διατάξεις που θα μείωναν τη φορολογική επιβάρυνση των ανθρακωρύχων σε βάρος του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, σημείωσαν οι βουλευτές. Η θετική πλευρά για όσους εξάγουν ψηφιακά νομίσματα, οι φορείς εκμετάλλευσης εξόρυξης δεν θα υποχρεούνται να ελέγχουν τις πηγές κεφαλαίων των πελατών τους σύμφωνα με τους νέους κανόνες.

Το προηγούμενο σχέδιο νόμου προέβλεπε τη δημιουργία ειδικού μητρώου για φορείς που ασχολούνται με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και την προσωρινή απαλλαγή τους από φόρους και τελωνειακούς δασμούς. Για περίοδο ενός έτους, οι ανθρακωρύχοι δεν επρόκειτο να υποχρεωθούν να εκτελωνίσουν το υλικό που εισήχθη πριν από την επιβολή του νόμου ή να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που έλαβαν από την εξόρυξη κρυπτογράφησης.

Η νομοθεσία επρόκειτο επίσης να τους απαλλάξει από την υποχρέωση καταβολής φόρου προστιθέμενης αξίας (ΔΕΞΑΜΕΝΗ) για συναλλαγές που σχετίζονται με την εξόρυξη ψηφιακών νομισμάτων που πραγματοποιήθηκαν πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου. Αυτά τα οφέλη έχουν πλέον εξαφανιστεί, αλλά το υπόλοιπο προσχέδιο είναι παρόμοιο με τον αρχικό λογαριασμό, ανέφεραν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία κρυπτογράφησης Forklog και RBC Crypto.

Υπάρχει μια γενική συναίνεση μεταξύ των αξιωματούχων στη Μόσχα ότι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, στην οποία η Ρωσία είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες, θα πρέπει να αναγνωρίζεται ως επιχειρηματική δραστηριότητα και να ρυθμίζεται. Το τελευταίο σχέδιο νόμου ορίζει τη διαδικασία ως την έκδοση ή παραγωγή ψηφιακού νομίσματος στη Ρωσική Ομοσπονδία, χρησιμοποιώντας την υποδομή πληροφοριών της και με εξοπλισμό που λειτουργεί στη χώρα.

Οι ρωσικές αρχές εργάζονται επίσης για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα. Νέο νομοσχέδιο «Για το ψηφιακό νόμισμα» παρουσίασε το Υπουργείο Οικονομικών τον Φεβρουάριο. Κύριος σκοπός του είναι να καλύψει τα ρυθμιστικά κενά που απομένουν μετά την ψήφιση του νόμου «Περί Ψηφιακών Χρηματοοικονομικών Περιουσιακών Στοιχείων», που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Ιανουάριο.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

Αμνηστία, νομοσχέδιο, Crypto, crypto miners, crypto mining, Cryptocurrencies, Cryptocurrency, τελωνεία, σχέδιο νόμου, Δούμα, καθήκοντα, Νόμος, νομοθέτες, Νομοθεσία, Miners, εξόρυξη, κοινοβούλιο, πρόταση, διατάξεις, Κανονισμός, Κανονισμοί, Ρωσία, Ρωσικά, Κράτος Δούμα, φορολογική αμνηστία

Πιστεύετε ότι η Ρωσία θα υιοθετήσει τον νόμο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων φέτος; Μοιραστείτε τις προσδοκίες σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την ανατολική Ευρώπη που γνωρίζει την τεχνολογία και του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply