Κατάρρευση του Stablecoin — Το LUNA και το UST χάνουν σημαντική αξία, κυματισμοί ύφεσης σε όλη την κρυπτοοικονομία – Bitcoin News

0
Κατάρρευση του Stablecoin — Το LUNA και το UST χάνουν σημαντική αξία, κυματισμοί ύφεσης σε όλη την κρυπτοοικονομία – Bitcoin News

Τις τελευταίες ημέρες, η οικονομία κρυπτογράφησης ήταν ταραχώδης καθώς δισεκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει την αγορά αναζητώντας ασφάλεια. Τα ζητήματα με το LUNA προκάλεσαν σημαντική πώληση καθώς το εγγενές ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο της Terra μειώθηκε κατά 97% σε αξία έναντι του δολαρίου ΗΠΑ σε 24 ώρες. Το Terrausd υποχώρησε 67% χαμηλότερα από την ισοτιμία του 1$ και διαπραγματευόταν με χαμηλό 0,299$ ανά μονάδα στις 9:00 π.μ. (ET).

Το Terra’s Native Token LUNA χάνει 97%, ενώ το UST χάνει 67% σε 24 ώρες

Το οικοσύστημα blockchain Terra έχει καταστραφεί από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες, όταν το αλγοριθμικό stablecoin terrausd (UST) του δικτύου άρχισε να χάνει το δεσμό του σε δολάρια ΗΠΑ. Ο ιδρυτής του έργου Do Kwon και η Luna Foundation Guard (LFG) εξήγησαν επίσης ότι η ομάδα δάνειζε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin (BTC) και terrausd (UST) για να βοηθήσουν στην άμυνα του μανταλιού. Η προσπάθεια ήταν μια άκαρπη προσπάθεια και το UST έπεσε στα 0,66 $ ανά κέρμα, αλλά στη συνέχεια, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας την Τρίτη, το UST κατάφερε να σκαρφαλώσει ξανά πάνω από την περιοχή των 0,90 $.

Το απόγευμα της Τρίτης, το UST άρχισε να πέφτει ξανά και συνέχισε να διολισθαίνει στα πιο πρόσφατα χαμηλά στα 0,299 $ ανά μονάδα. Το εγγενές token LUNA υπέφερε ακόμη περισσότερο από το UST, καθώς έχει χάσει 97% σε αξία τις τελευταίες 24 ώρες. Το LUNA είχε ένα εύρος τιμών 24 ωρών μεταξύ 33,93 $ ανά μονάδα και 0,810 $ ανά κέρμα. Επιπλέον, αφού ο Do Kwon είπε να παραμείνει δυνατός και ένα σχέδιο ήταν στο δρόμο, ο συνιδρυτής της Terra απευθύνθηκε στο κοινό στο Twitter.

«Πριν από οτιδήποτε άλλο, ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός θα είναι η απορρόφηση της προσφοράς stablecoin που θέλει να φύγει προτού το UST αρχίσει να ανατρέπεται», είπε ο Kwon. «Δεν υπάρχει τρόπος να το παρακάμψουμε. Προτείνουμε διάφορα διορθωτικά μέτρα για να βοηθήσουμε τον μηχανισμό αγκίστρωσης να απορροφήσει την προσφορά. Πρώτον, εγκρίνουμε την πρόταση της κοινότητας 1164 για Αύξηση του basepool από 50 εκατομμύρια σε 100 εκατομμύρια SDR *) Μείωση του PoolRecoveryBlock από 36 σε 18 Αυτό θα αυξήσει την ικανότητα κοπής από 293 εκατομμύρια $ σε ~ 1200 εκατομμύρια $», πρόσθεσε ο συνιδρυτής της Terra.

Ο Kwon είπε επίσης ότι η Terra θα μπορούσε να ανακάμψει από την κατάρρευση και σημείωσε ότι το έργο δεν πήγαινε πουθενά. «Η επιστροφή της Terra στη φόρμα θα είναι ένα αξιοθέατο», έγραψε ο Kwon στο Twitter. Ο ιδρυτής της Terra πρόσθεσε:

Είμαστε εδώ για να μείνουμε. Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε θόρυβο.

“Χειρότερο από το Bitconnect”

Φυσικά, υπό τις συνθήκες του πολλά άτομα χάνουν χρήματα και μερικά από αυτά χάνοντας τα πάντα, πολλοί άνθρωποι επέκριναν την απάντηση του ιδρυτή της Terra. Ο παρουσιαστής του podcast Peter McCormack ερωτηθείς Kwon “Ποσο % πιθανότητες να του δώσεις να μην ξανασυμβεί το ίδιο;” Υποστηρικτής του Bitcoin Hasu είπε το συμβάν UST ήταν “χειρότερο από το Bitconnect”. «Τουλάχιστον το Bitconnect δεν μεταμφιέστηκε ως stablecoin», πρόσθεσε ο Hasu. «Όταν το ponzi σας στοχεύει στο χαρτοφυλάκιο αποταμίευσης (όχι επενδύσεων) των ανθρώπων, υπάρχει μια ειδική θέση στην κόλαση που έχει προοριστεί για εσάς».

Εκτός από την κριτική, οι άνθρωποι έχουν προσπαθώντας να αγοράσει το ντιπ γιατί πιστεύουν ότι θα συμβεί μια δυνατή επιστροφή. Ωστόσο, ενώ το κάνουν αυτό, πολλοί έμποροι κρυπτονομισμάτων καταστρέφονται από την αστάθεια των τιμών. Επιπλέον, οι κρυπτογραφημένοι παράγοντες επιρροής του Twitter (CT) είναι διαγραφή tweets ότι συζητώ UST και LUNA με θετικό πρίσμα. Επιπλέον, ο πάροχος κρυπτογραφικής ρευστότητας Genesis εξήγησε ότι η εταιρεία «δεν έχει άμεση έκθεση σε UST και LUNA». Άτομα ισχυρίζονται επίσης ότι η πτώση των LUNA και UST ήταν μια «συντονισμένη επίθεση». «Η χειραγώγηση της αγοράς στα καλύτερά της», ένα άτομο ανέβασε στο Twitter.

Άλλοι υποστηρικτές του Terra παρακολουθούν bots στο Twitter και το έχουν κάνει δηλωθείς είναι βέβαιο ότι τα ζητήματα της Terra ήταν αποτέλεσμα μιας κατάφωρης επίθεσης. Υπήρξαν περίεργες εμφανίσεις ρομπότ ή λογαριασμών Twitter που επαναλάμβαναν την ίδια δήλωση, τις οποίες μπορείτε να βρείτε εδώ, εδώ, εδώ, εδώκαι εδώ. Ενώ το LUNA και το UST δεν έχουν πέσει ακόμη κατακόρυφα στο μηδέν, οι άνθρωποι είτε στοιχηματίζουν ότι θα το κάνουν είτε πιστεύουν στο Do Kwon και πιστεύουν ότι υπάρχει μια τεράστια αναστροφή στα χαρτιά. Μέχρι τις 10:45 π.μ. (ET), το UST διαπραγματευόταν για 0,504 $ ανά μονάδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Sator Says Luna Foundation και Do Kwon μπορεί να διατηρούν ακόμα αποθέματα Bitcoin

Ο Isla Perfito, Διευθύνων Σύμβουλος της Sator, μιας πλατφόρμας αφοσίωσης περιεχομένου Web3 που είναι πρώτη στην κοινότητα, είπε ότι μπορεί να υπάρχει πιθανότητα η Luna Foundation Guard (LFG) να διατηρεί ακόμα bitcoin. «Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι η LFG έχει ήδη πουλήσει τη δική της BTC», δήλωσε ο Perfito στο Bitcoin.com News σε μια δήλωση. «Γι’ αυτό το UST τιμολογείται στα 0,40 στο δολάριο. Σε περίπτωση που έχουν το BTC, η υποστήριξή τους είναι καλύτερη. Ο Do Kwon θα πρέπει να παρέχει ένα στιγμιότυπο ισορροπίας του BTC για να αποθηκεύσετε το UST. Οι αριθμοί του ΔΤΚ ήταν υψηλότεροι από το αναμενόμενο σήμερα». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sator πρόσθεσε:

Κατά τη γνώμη μου, ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί. Οι επενδυτές περιμένουν τώρα το χρηματιστήριο να φτάσει στο κάτω μέρος. Με το UST, 1 LUNA θα μπορούσε να αντικατασταθεί με 1 UST και αντίστροφα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρατηρήσαμε τη συντριβή του Luna – όταν αποφάσισαν να μην κρατήσουν το μανταλάκι, πουλούσαν νομίσματα Luna. Με αυτά τα λόγια, υπάρχει πιθανότητα να έχουν αποθέματα για να σώσουν το UST.

Ο Alex Tapscott, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη Ninepoint Partners, εξήγησε στο Bitcoin.com News την Τετάρτη ότι το ζήτημα της Terra μοιάζει με ένα hedge fund που εκρήγνυται. “Αυτό δεν είναι διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει όταν ένα μεγάλο hedge fund “ανατινάζεται” και αναγκάζεται να ξετυλίξει τις θέσεις του”, εξήγησε ο Tapscott σε ένα email. «Γίνεται λήπτης τιμής προκαλώντας τα δικά του περιουσιακά στοιχεία να υποφέρουν (αν και συχνά μόνο προσωρινά).» Ο Tapscott συνέχισε:

Μακροπρόθεσμα, η διατριβή για το Bitcoin και το crypto παραμένει ανέπαφη. Το Bitcoin είναι το πρώτο ψηφιακά εγγενές χρήμα για το Διαδίκτυο και τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στο σύνολό τους αντιπροσωπεύουν μια 2η εποχή του Διαδικτύου – ένα διαδίκτυο με αξία – που θα συνεχίσει να μεταμορφώνει και να επανεξετάζει πολλές βιομηχανίες.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

1 $ Parity, Alex Tapscott, Anchor, Binance, Bitcoin Wallet, Διευθύνων Σύμβουλος Sator, Crash, do kwon, Dollar Peg, Hasu, Isla Perfito, lfg, πορτοφόλια LFG, LUNA, LUNA down, luna foundation guard, Ninepoint Partners, Stablecoin, Stablecoin UST, Terra, Terra (LUNA), USDC, USDT, UST

Τι πιστεύετε για το φιάσκο LUNA και UST και πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα; Πείτε μας τη γνώμη σας για αυτό το θέμα στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Τζέιμι Ρέντμαν

Ο Τζέιμι Ρέντμαν είναι ο επικεφαλής των ειδήσεων στο Bitcoin.com News και δημοσιογράφος χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που ζει στη Φλόριντα. Ο Redman είναι ενεργό μέλος της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων από το 2011. Έχει πάθος για το Bitcoin, τον κώδικα ανοιχτού κώδικα και τις αποκεντρωμένες εφαρμογές. Από τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Redman έχει γράψει περισσότερα από 5.000 άρθρα για το Bitcoin.com News σχετικά με τα ανατρεπτικά πρωτόκολλα που εμφανίζονται σήμερα.
Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply