Κορυφαία Exmo Exchange της Ανατολικής Ευρώπης πουλά επιχειρήσεις στη Ρωσία, Λευκορωσία – Ανταλλάσσει Bitcoin News

0
Κορυφαία Exmo Exchange της Ανατολικής Ευρώπης πουλά επιχειρήσεις στη Ρωσία, Λευκορωσία – Ανταλλάσσει Bitcoin News

Η Exmo, ένα χρηματιστήριο κρυπτογράφησης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο με εκτεταμένη παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη, αποσύρεται από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν. Η πλατφόρμα συναλλαγών, Exmo.com, λέει ότι κάνει την κίνηση για να αποφύγει να θέσει σε κίνδυνο την επέκτασή της σε άλλες περιοχές δραστηριοποιώντας σε αγορές υψηλού κινδύνου όπως αυτές. Η επιχείρηση έχει πουληθεί σε Ρώσο πωλητή, μαζί με δικαιώματα για τον τομέα Exmo.me και την επωνυμία.

Το Crypto Exchange Exmo μεταφέρει τις λειτουργίες της Ρωσίας σε τοπική οντότητα

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο της Ανατολικής Ευρώπης Exmo ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι πουλά την επιχείρηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Η εταιρεία εξήγησε τη «σκληρή απόφαση» με τις προσπάθειες να αποφύγει να διακινδυνεύσει τα παγκόσμια σχέδια επέκτασής της, δουλεύοντας σε αυτές τις χώρες. Και οι δύο χώρες έχουν γίνει στόχος κυρώσεων από τη Δύση για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Επιπλέον, το ρωσικό μας UBO, Eduard Bark, αποχωρεί από την εταιρεία, μεταβιβάζοντας το μερίδιό του ως μέρος μιας απάντησης σε έναν από τους διευθυντές μας, τον Serhii Zhdanov», επεσήμανε ο Exmo. «Οι πελάτες του Καζακστάν συμπεριλήφθηκαν επίσης ως μέρος της συμφωνίας, καθώς μια νέα ομάδα έχει έδρα στο Καζακστάν», αποκάλυψε περαιτέρω το δελτίο τύπου.

Η συμφωνία χρήστη Exmo.com άλλαξε πρόσφατα για να υποδείξει ότι οι κάτοικοι της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν δεν είναι πλέον ενσωματωμένοι. Το χρηματιστήριο υπενθύμισε επίσης στους εμπόρους ότι τα ζεύγη με το ρωσικό ρούβλι στην πλατφόρμα Exmo.com έχουν απενεργοποιηθεί από τις 15 Απριλίου 2022.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η Exmo διατηρεί επί του παρόντος γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουκρανία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, τις ΗΠΑ και την Κύπρο και απασχολεί πάνω από 200 άτομα. «Ως εταιρεία είμαστε πολύ σίγουροι και θετικοί για το μέλλον της επιχείρησής μας και θεωρούμε τη νέα δομή της επιχείρησης εμπορικά βιώσιμη και βιώσιμη», σημειώνεται σε δήλωση.

Η Exmo μεταβιβάζει την επιχείρηση ανταλλαγής κρυπτογράφησης από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν στον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού με έδρα τη Ρωσία, έναν από τους προμηθευτές που παρείχαν υπηρεσίες μηχανικής στο χρηματιστήριο τα τελευταία τρία χρόνια, η ανακοίνωση αποκαλύφθηκε χωρίς να προσδιορίσει το νέο οντότητα.

Σύμφωνα με στη σελίδα ειδήσεων κρυπτογράφησης της ρωσικής πύλης επιχειρηματικών ειδήσεων RBC, η ιδιοκτησία των περιουσιακών στοιχείων της Exmo στις τρεις αγορές έχει παραδοθεί σε μια εταιρεία που ονομάζεται «ЭКСМО РБК ТОО» (EXMO RBC LLP) στις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Τίποτα δεν θα αλλάξει για τους πελάτες στις τρεις δικαιοδοσίες, ανέφερε εκπρόσωπος, καθώς η νέα πλατφόρμα έχει τα δικαιώματα χρήσης του ίδιου branding, λογισμικού και τεχνικών εξελίξεων καθώς και του επίσημου τομέα Exmo.me. Ο μετασχηματισμός θα επιτρέψει στο χρηματιστήριο να συνεργαστεί πιο αποτελεσματικά με τα συστήματα πληρωμών, τις τράπεζες και να συμμετάσχει ενεργά στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων στην περιοχή.

Το Exmo.me δεν σκοπεύει να περιορίσει την πρόσβαση των Ρώσων σε κρυπτονομίσματα, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας σε άλλο RBC κανω ΑΝΑΦΟΡΑ δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε επίσης ότι το χρηματιστήριο θα επιδιώξει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στη Ρωσία, ενώ τόνισε:

Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες στην περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε ενεργά το ρωσικό κομμάτι της επιχείρησης και να ακολουθούμε τα μακροπρόθεσμα σχέδια της προηγούμενης ομάδας.

Οι επιχειρήσεις κρυπτογράφησης που δραστηριοποιούνται στη ρωσική αγορά αντιμετωπίζουν αυξανόμενους περιορισμούς καθώς οι δυτικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να επεκτείνουν τις κυρώσεις για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, ορισμένες από τις οποίες στοχεύουν στο κλείσιμο των κενών στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Μετά την είδηση ​​του διαχωρισμού Exmo, ο κύριος ανταγωνιστής του στη Ρωσία, η Binance, ανακοίνωσε ότι περιορίζει τις υπηρεσίες για τους Ρώσους χρήστες ώστε να συμμορφώνονται με τις τελευταίες κυρώσεις της ΕΕ.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

Λευκορωσία, bengali, επιχείρηση, Crypto, ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, Cryptocurrencies, Cryptocurrency, Exchange, Exmo, Exmo.com, Exmo.me, Αγορές, λειτουργίες, πλατφόρμα, περιορισμοί, κίνδυνοι, Ρωσία, ρωσικά, κυρώσεις, πλατφόρμα συναλλαγών

Αναμένετε άλλα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης να εξέλθουν από τη ρωσική αγορά; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την ανατολική Ευρώπη που γνωρίζει την τεχνολογία και του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply