Μια ματιά στην αρχή του Terra LUNA και στους ανθρώπους που βοήθησαν στην άνοδο του Do Kwon – Επιλεγμένα Bitcoin News

0
Μια ματιά στην αρχή του Terra LUNA και στους ανθρώπους που βοήθησαν στην άνοδο του Do Kwon – Επιλεγμένα Bitcoin News

Μετά την κατάρρευση του LUNA και του UST, πολλοί επενδυτές κρυπτονομισμάτων ήταν περίεργοι για την άνοδο της δημοτικότητας του έργου και οι άνθρωποι αναρωτιούνται για το ιστορικό του συνιδρυτή της Terra Do Kwon. Επιπλέον, δεν είναι ευρέως γνωστό ότι η Terraform Labs ιδρύθηκε επίσης από τον Daniel Shin, τον ιδρυτή μιας εταιρείας πληρωμών που ονομάζεται CHAI. Μετά την αποχώρηση του Shin από την εταιρεία, η startup γνώρισε σημαντική ανάπτυξη και η Kwon έγινε το κύριο πρόσωπο του κινήματος «Lunatic» της Terra.

Do Kwon — Ένας απόφοιτος του Stanford που έγινε το πρόσωπο του έργου Terra Money μετά την αποχώρηση του συνεργάτη του

Το φιάσκο του blockchain Terra θα μείνει στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων ως ένα από τα πιο τρελά γεγονότα τα τελευταία 13 χρόνια. Όλα ξεκίνησαν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου, όταν το άλλοτε σταθερό κερματοδέκτη (UST) έχασε το δεσμό του από την ισοτιμία του 1$. Αυτό προκάλεσε ένα τεράστιο γεγονός που μοιάζει με τραπεζικό τρέξιμο, όπου αποσύρθηκαν κρυπτονομίσματα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Curve Finance, το Lido και την εφαρμογή αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (defi) δανεισμού Anchor Protocol.

Το εγγενές διακριτικό του Terra blockchain (LUNA) έπεσε επίσης σημαντικά σε αξία, καθώς ο μηχανισμός ανταλλαγής LUNA/UST του δικτύου οδήγησε το νόμισμα σε μια σπείρα θανάτου. Ολόκληρο το οικοσύστημα της Terra εξαφανίστηκε από τη λίστα των κορυφαίων έργων κρυπτογράφησης και τώρα τοποθετείται στο κάτω μέρος του βαρελιού, ανάμεσα σε μια λιτανεία αποτυχημένων ψηφιακών νομισμάτων.

Ωστόσο, για αρκετό καιρό το Terra θεωρούνταν ένα από τα πιο καυτά έργα blockchain εκεί έξω και το LUNA έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών στα 119,18 $ ανά μονάδα στις 5 Απριλίου 2022. Σήμερα είναι μια διαφορετική ιστορία, καθώς ένα μόνο LUNA ανταλλάσσει τώρα χέρια για $0,00018000 ανά μονάδα. Ενώ πολλοί αντιπαθούσαν τον συνιδρυτή της Terra Do Kwonμεγάλος αριθμός ανθρώπων απολάμβανε τη στάση του.

Το «τρελό» κίνημα: Μια ματιά στο ξεκίνημα της Terra LUNA και στους ανθρώπους που βοήθησαν την άνοδο του Do Kwon
Οι δύο συνιδρυτές των Terraform Labs. Daniel Shin (φωτογραφία αριστερά) και Do Kwon (φωτογραφία δεξιά).

Ο 31χρονος Νοτιοκορεάτης Ντο Κβόν είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και σύμφωνα με nymag.com, φέρεται να εργαζόταν για την Apple και τη Microsoft. Στο Stanford Kwon αποφοίτησε με πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών. Αν και δεν είναι γνωστά πολλά για την προηγούμενη ιστορία του Kwon, είναι μέλος της κοινότητας κρυπτογράφησης για αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με α κανω ΑΝΑΦΟΡΑ που δημοσιεύτηκε από τους συγγραφείς του Coindesk, Sam Kessler και Danny Nelson, ο Kwon φέρεται να συμμετείχε σε ένα άλλο αποτυχημένο έργο stablecoin που ονομάζεται “Basic Cash”. Πρώην υπάλληλοι της Terraform Labs ισχυρίζονται ότι η Kwon διαχειριζόταν το έργο Basic Cash με το ψευδώνυμο “Rick Sanchez”. Ο Kwon είναι γνωστός για την ίδρυση της Terraform Labs με τον Daniel Shin, τον ιδρυτή μιας εταιρείας πληρωμών που ονομάζεται CHAI.

Η Λευκή Βίβλος της Terra, η Συμμαχία Terra και οι Ενέσεις Κεφαλαίου από γνωστούς υποστηρικτές

Το έργο Terra λευκό χαρτί Συντάχθηκε από τους Evan Kereiakes, Marco Di Maggio, Nicholas Platias και Do Kwon. Η Λευκή Βίβλος αναφέρει ότι τα βασικά θεμέλια του «Terra Money» περιλαμβάνουν τη «σταθερότητα και την υιοθέτηση». Το έργο Terra δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και η πρώτη καταγεγραμμένη αγοραία αξία της LUNA ήταν 3,27 $ ανά μονάδα στις 7 Μαΐου 2019. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, η LUNA διαπραγματευόταν για πολύ χαμηλότερες τιμές από 0,20 έως 0,50 $ ανά μονάδα.

Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του 2021, η LUNA άρχισε να κερδίζει σημαντική έλξη στην αγορά και τελικά ανέβηκε 23.700% στο υψηλό όλων των εποχών της τιμής του περιουσιακού στοιχείου κρυπτογράφησης. Επιπλέον, από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι τις 9 Μαΐου 2022, το stablecoin terrausd (UST) της Terra διατήρησε την ισοτιμία του 1 $ με το δολάριο ΗΠΑ. Πριν από τα δύο αυτά διακριτικά και τα πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που χτίστηκαν στην κορυφή του Terra, το έργο συμπληρωματικός από την ομάδα Terra Alliance. Ο όμιλος είναι ένα 16μελές διεθνές δίκτυο ασιατικών εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου και χρηματοοικονομικών συμβουλών.

Το «τρελό» κίνημα: Μια ματιά στο ξεκίνημα της Terra LUNA και στους ανθρώπους που βοήθησαν την άνοδο του Do Kwon
Μια διαφήμιση Terra Alliance από τις 26 Φεβρουαρίου 2019.

Τον Φεβρουάριο του 2019, η Terra Alliance είχε συνολική προσέγγιση 45 εκατομμυρίων χρηστών σε δέκα διαφορετικές χώρες με πλατφόρμες όπως οι Musinsa, Yanolja, TMON και Megabox. Η TMON ήταν μια startup δισεκατομμυρίων δολαρίων που ιδρύθηκε από τον Daniel Shin και τον Αύγουστο του 2018, ο Shin είπε στον Τύπο το νέο του έργο stablecoin ανυψώθηκε 32 εκατομμύρια δολάρια.

Στους επενδυτές περιλαμβάνεται και η Arrington XRP, Kenetic Capital, Binance Labs, FBG Capital, 1kx, Hashed και Polychain Capital. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την Terra, η οποία ξεχωρίζει από τα περισσότερα άλλα έργα blockchain με την καθιερωμένη και άμεση στρατηγική της για προώθηση στην αγορά», δήλωσε τότε ο Karthik Raju της Polychain Capital.

Η επίσημη κυκλοφορία του έργου στο mainnet έγινε τον Απρίλιο του 2019 και διατέθηκαν εργαλεία οικοσυστήματος όπως το block explorer Terra Finder και το πορτοφόλι Terra Station. Τον Μάιο του 2019, η Terraform Labs είχε έναν κύκλο εταιρικής χρηματοδότησης με επικεφαλής τον Arrington XRP Capital, και τον Αύγουστο του 2019, η Hashkey Capital στήριξε την ομάδα.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Terraform Labs συγκέντρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια από τις Coinbase Ventures, Galaxy Digital και Pantera Capital. Τον επόμενο Ιούλιο, Galaxy Digital, Arrington XRP Η Capital, η Blocktower Capital και άλλοι έδωσαν 150 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ταμείο οικοσυστήματος που δημιουργήθηκε από την ομάδα Terra. Επιπλέον, η Terraform Labs επένδυσε σε άλλες εταιρείες όπως η Hummingbot, η Stader Labs, η Espresso Systems, η Leapwallet και η Rain.

Άγκυρα: Το λεγόμενο «χρυσό πρότυπο για παθητικό εισόδημα»

Το 2019 ήταν η χρονιά που η Terra άρχισε να βλέπει πολύ περισσότερο θόρυβο γύρω από το έργο και τον Ιούνιο του ίδιου έτους, το δίκτυο είχε την πρώτη του αναβάθμιση πρωτοκόλλου. Ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο, η εταιρεία CHAI του Shin κυκλοφόρησε την κάρτα CHAI και μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, ο Shin άφησε την Terraform Labs μετά από δύο χρόνια συνεργασίας με το έργο.

Ο Shin εξακολουθεί να ηγείται της εταιρείας CHAI και εξακολουθεί να διευθύνει και την TMON. Ενώ ο Shin ήταν το πρόσωπο του αρχικού άλματος της Terra που έλαβε υποστήριξη από την Binance τον Αύγουστο του 2018, ήταν ο Kwon αυτός που δέχτηκε τα 25 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2021 και τα 150 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο του 2021. Επιπλέον, το καλοκαίρι του 2020, μια ιδέα βασισμένη στο Terra που ονομάζεται «Gold Standard για παθητικό εισόδημα στο blockchain».

Το «τρελό» κίνημα: Μια ματιά στο ξεκίνημα της Terra LUNA και στους ανθρώπους που βοήθησαν την άνοδο του Do Kwon
Ο Nicholas Platias, ο Eui Joon Lee και ο Marco Di Maggio δημοσίευσαν τη λευκή βίβλο του Anchor Protocol τον Ιούνιο του 2020 και η εφαρμογή έγινε η κύρια περίπτωση χρήσης του stablecoin UST.

Τον Ιούνιο του 2020, Anchor Protocol’s λευκό χαρτί εκδόθηκε και γράφτηκε από τους Nicholas Platias, Eui Joon Lee και Marco Di Maggio. «Η Anchor προσφέρει ένα προϊόν αποταμίευσης σταθερού νομίσματος που προστατεύεται από το κεφάλαιο που πληρώνει στους καταθέτες ένα σταθερό επιτόκιο», εξηγεί η λευκή βίβλος. Ο Nicholas Platias παρουσίασε το Anchor στις 6 Ιουλίου 2020, εξηγώντας ότι η ομάδα ήθελε να απαλλαγεί από την «υψηλά κυκλική φύση των επιτοκίων stablecoin» σε ντεφί.

Για αρκετό καιρό, το Anchor Protocol έδινε στους καταθέτες επιτόκιο 20% έως ότου το έργο αποφάσισε να μετατοπιστεί σε ένα δυναμικό επιτόκιο κέρδους στα τέλη Μαρτίου 2022. Το έργο Anchor άρχισε να δέχεται πολύ περισσότερη κριτική εκείνη την εποχή και ανησυχίες για τη βιωσιμότητα. Τους τελευταίους μήνες, ο Anchor ήταν που ονομάζεται σχήμα Ponzi σε μια σειρά από μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ και φόρουμ αναρτήσεις γραμμένο από υποστηρικτές κρυπτογράφησης.

Do Kwon: “I Don’t Debate the Poor on Twitter” και “95% των νομισμάτων πρόκειται να πεθάνουν”

Το stablecoin UST της Terra επικρίθηκε επίσης από το στέλεχος της Galois Capital Κέβιν Ζου ΠΟΥ προβλεπόταν το περιστατικό απομάκρυνσης πολύ πριν συμβεί. Ο Do Kwon θαυμάστηκε από έναν μεγάλο στρατό «τρελών» και παρά τις πρώτες επικρίσεις του Zhou, ο Kwon περήφανα είπε οι άνθρωποι να συνεχίσουν να μένουν «φτωχοί». “Είσαι ακόμα φτωχός;” ρώτησε ο Kwon στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “Δεν συζητώ τους φτωχούς στο Twitter», εξήγησε ο ιδρυτής της Terra.

Kwon επίσης μια φορά παρατήρησε ότι «95% [of coins] πρόκειται να πεθάνουν, αλλά υπάρχει επίσης ψυχαγωγία στο να βλέπεις εταιρείες να πεθαίνουν επίσης». Ο συνιδρυτής της Terra είχε επιπλέον προβλήματα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) καθώς η ρυθμιστική αρχή διαφώνησε με το πρωτόκολλο Mirror της Terra.

Στη συνέχεια, ο Kwon είπε ότι αποφάσισε να μηνύσει την SEC επειδή δεν χρησιμοποίησε τα κατάλληλα κανάλια για να παραδώσει την κλήτευση του και ότι η ρυθμιστική αρχή δεν είχε δικαιοδοσία για τα ακίνητα της Terra. «Οι δικηγόροι της SEC γνώριζαν καλά ότι η TFL και ο κ. Kwon υποστήριζαν σταθερά ότι η SEC δεν είχε δικαιοδοσία για την TFL και τον κ. Kwon και σε καμία περίπτωση δεν ρώτησαν τους δικηγόρους της Dentons εάν ήταν εξουσιοδοτημένος να δεχτεί κλήτευση», ανέφερε η μήνυση του Kwon. Παρόμοια με τη σουίτα stablecoin της Terra, το Mirror Protocol επέτρεπε στους ανθρώπους να αντικατοπτρίζουν μετοχές όπως η Amazon ή η Apple μέσω του δικτύου blockchain της Terra.

Η ιστορία της Terra συνεχίζεται χωρίς τέλος

Τώρα το έργο Terra φαίνεται να αναβιώσει από μια σχεδόν νεκρή κατάσταση διαχωρίζοντας το δίκτυο χωρίς stablecoin. Ωστόσο, πολλές διαμάχες περιβάλλουν το έργο Terra σήμερα και ο συνιδρυτής της Terra Do Kwon έχει κατηγορηθεί για μια σειρά λάθη που δεν έχουν υπολογιστεί σωστά. Ερωτήματα έχουν περικυκλώσει το bitcoin (BTC) διατηρεί το Luna Foundation Guard (LFG) που διατηρείται για να υπερασπιστεί την ισοτιμία 1 $ του UST.

Αργότερα η μη κερδοσκοπική LFG με έδρα τη Σιγκαπούρη αποκάλυψε τι έκανε ο οργανισμός με το 80K+ bitcoin (BTC) κάποτε διατηρούσε στα αποθεματικά της. Στη συνέχεια, τρία μέλη της εσωτερικής νομικής ομάδας Terraform Labs (TFL) παραιτήθηκαν ξαφνικά μετά την κατάρρευση του έργου και οι αναφορές σημείωσαν περαιτέρω ότι ο Do Kwon διέλυσε το TFL πριν καταρρεύσει το UST και το LUNA.

Η Terra έγινε δημοφιλής μάλλον γρήγορα, αλλά η κατάρρευση του έργου ήταν ακόμη πιο γρήγορη. Το έργο Terra δεν έχει ξεφύγει από τη δυστυχία του και τα εγγενή διακριτικά της πλατφόρμας εξακολουθούν να έχουν μικρή αξία. Σήμερα, πολλοί υποστηρικτές της Terra είναι αισιόδοξοι, ενώ οι επικριτές αμφιβάλλουν ότι η Terra και η Do Kwon μπορούν να αναβιώσουν το κατεστραμμένο οικοσύστημα της αλυσίδας μπλοκ.

Η αγορά έχει ήδη αποφασίσει, ως επί το πλείστον, ότι το LUNA και το UST δεν είναι τόσο πολύτιμα όσο κάποτε. Το αν ένα πιρούνι Terra και η απόθεση νέων διακριτικών θα βοηθήσουν το έργο να επιστρέψει ή όχι, μένει να φανεί και είναι ασφαλές να πούμε ότι η ιστορία του Terra δεν έχει τελειώσει.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

Anchor Lending, Arrington XRP Capital, Basic Cash, BlockTower, Capital Injections, CHAI, Coinbase Ventures, Daniel Shin, De-Pegging Event, αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, DeFi, do kwon, Espresso Systems, Eui Joon Lee, Evan Kereiakes, Featured, Galaxy Digital , Hummingbot, Leapwallet, lfg, LFG Bitcoin, LUNA, Luna Foundation Gaurd (LFG), Marco Di Maggio, Nicholas Platias, Rain, Rick Sanchez, Stablecoin, Stader Labs, Terra Alliance, terraform labs, TMON, UST, Λευκή Βίβλος

Τι πιστεύετε για την άνοδο της Terra LUNA και τους ανθρώπους που βοήθησαν τον Do Kwon; Πείτε μας τη γνώμη σας για αυτό το θέμα στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Τζέιμι Ρέντμαν

Ο Τζέιμι Ρέντμαν είναι ο επικεφαλής των ειδήσεων στο Bitcoin.com News και δημοσιογράφος χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που ζει στη Φλόριντα. Ο Redman είναι ενεργό μέλος της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων από το 2011. Έχει πάθος για το Bitcoin, τον κώδικα ανοιχτού κώδικα και τις αποκεντρωμένες εφαρμογές. Από τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Redman έχει γράψει περισσότερα από 5.000 άρθρα για το Bitcoin.com News σχετικά με τα ανατρεπτικά πρωτόκολλα που εμφανίζονται σήμερα.
Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply