Οι ανθρακωρύχοι έχουν μεταφέρει το 30% του εξοπλισμού τους από το Καζακστάν, ισχυρίζεται ο οργανισμός βιομηχανίας – Mining Bitcoin News

2
Οι ανθρακωρύχοι έχουν μεταφέρει το 30% του εξοπλισμού τους από το Καζακστάν, ισχυρίζεται ο οργανισμός βιομηχανίας – Mining Bitcoin News

Οι εξουσιοδοτημένες επιχειρήσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων έχουν ήδη πάρει το ένα τρίτο του υλικού κοπής νομισμάτων τους από το Καζακστάν, σύμφωνα με την ένωση εξόρυξης της χώρας. Τα νέα έρχονται εν μέσω ελλείψεων ηλεκτρικής ενέργειας και επικείμενων αυξήσεων φόρων που απομακρύνουν τους ανθρακωρύχους από το έθνος της Κεντρικής Ασίας.

Οι εξορύκτες Bitcoin αρχίζουν να βγάζουν μηχανές από το Καζακστάν

Εταιρείες που λειτουργούν νόμιμα εγκαταστάσεις εξόρυξης στο Καζακστάν, έχουν ήδη μεταφέρει περίπου το 30% του εξορυκτικού εξοπλισμού τους αλλού. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Βιομηχανίας Blockchain και Κέντρων Δεδομένων του Καζακστάν Άλαν Ντορτζίεφ είπε στο Forklog για τη μετανάστευση.

Το στέλεχος σημείωσε ότι οι ανθρακωρύχοι έχουν επηρεαστεί από τα επίμονα προβλήματα με τον ενεργειακό εφοδιασμό και την αναμενόμενη αύξηση των φόρων. Του οργάνωση αντιπροσωπεύει μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με την εξόρυξη ψηφιακών νομισμάτων που αντιπροσωπεύουν το 70% του τομέα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων του Καζακστάν.

Η έκθεση παραθέτει νομοθετικά έγγραφα που δείχνουν ότι το κοινοβούλιο του Καζακστάν ετοιμάζεται να επιβάλει στους ανθρακωρύχους φόρο 10 τένγκε (περίπου 0,02 $) ανά κιλοβατώρα (kWh) ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από εγχώριους ενεργειακούς πόρους και 5 τένγκε ανά kWh για εισαγόμενη ηλεκτρική ενέργεια.

Η εισφορά για την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές, εξαιρουμένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας, θα είναι 3 τένγκε ανά kWh, εάν οι νομοθέτες υιοθετήσουν τις προτεινόμενες αλλαγές. Το 2021, οι αρχές στο Νουρ-Σουλτάν εισήγαγαν μια επιπλέον χρέωση 1 tenge (0,0023 $ τότε) ανά kWh ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την κοπή κρυπτονομισμάτων.

Το Καζακστάν έγινε hotspot εξόρυξης μετά την απόφαση της Κίνας να ξεκινήσει μια πανεθνική καταστολή της βιομηχανίας τον Μάιο, και σε μεγάλο βαθμό λόγω των περιορισμένων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας. Η χώρα αρχικά υποδέχθηκε τις εταιρείες εξόρυξης, αλλά έκτοτε, οι ενεργοβόρες δραστηριότητές τους έχουν κατηγορηθεί για ένα αυξανόμενο έλλειμμα ισχύος.

Για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις, η κυβέρνηση αύξησε τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Ρωσική Ομοσπονδία και έκλεισε τις νόμιμες εκμεταλλεύσεις εξόρυξης εν μέσω χειμερινών μπλακ άουτ. Με εντολή του Προέδρου Kassym-Jomart Tokayev, το Υπουργείο Ενέργειας, η Υπηρεσία Χρηματοοικονομικής Παρακολούθησης και οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν επίσης καταδιώξει τους παράνομους μεταλλωρύχους.

Ο Dorjiyev σχολίασε περαιτέρω ότι η χώρα μετατρέπεται σταδιακά σε μια «δυσμενή δικαιοδοσία για την επιχείρηση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων». Προειδοποίησε επίσης ότι το Καζακστάν θα χάσει την ηγετική του θέση όσον αφορά την ποσότητα της υπολογιστικής ισχύος που ελέγχει στο δίκτυο bitcoin. Από τον Αύγουστο του 2021, το μερίδιο της χώρας στο παγκόσμιο hashrate είχε φτάσει το 18%, δεύτερο μόνο μετά από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για να καταπνίξει τις διαμαρτυρίες για την αύξηση των τιμών των καυσίμων στις αρχές Ιανουαρίου, η κυβέρνηση του Τοκάγιεφ έκλεισε προσωρινά τις τράπεζες και περιόρισε την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Τα μέτρα επηρέασαν και τον μεταλλευτικό τομέα. Η πολιτική αναταραχή και οι διακοπές τροφοδοσίας έχουν ήδη αναγκάσει ορισμένες εταιρείες εξόρυξης να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

Εξόρυξη Bitcoin, blackouts, Crypto, crypto miners, crypto mining, Cryptocurrencies, Cryptocurrency, έλλειμμα, Ηλεκτρισμός, Ενέργεια, Καζακστάν, Μετανάστευση, Miners, εξόρυξη, εξοπλισμός εξόρυξης, εξοπλισμός εξόρυξης, μηχανές εξόρυξης, ισχύς, ελλείψεις, επιβάρυνση, φόροι, φόροι

Πιστεύετε ότι οι προκλήσεις στο Καζακστάν θα οδηγήσουν σε μια άλλη σημαντική μετανάστευση των εξορύξεων κρυπτονομισμάτων; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την ανατολική Ευρώπη που γνωρίζει την τεχνολογία και του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply