Οι αξιωματούχοι της Τανζανίας θέλουν παγκόσμια σαφήνεια σχετικά με τα CBDC και τα Crypto Assets – Κανονισμός Bitcoin News

0
Οι αξιωματούχοι της Τανζανίας θέλουν παγκόσμια σαφήνεια σχετικά με τα CBDC και τα Crypto Assets – Κανονισμός Bitcoin News

Αξιωματούχοι από τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Τανζανίας έχουν ζητήσει μια σαφέστερη παγκόσμια συναίνεση σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) και τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία. Οι αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι πρέπει να διεξαχθούν περισσότερες συζητήσεις πριν ληφθεί η τελική απόφαση.

Διαλειτουργικότητα των CBDC

Λίγο λιγότερο από ένα χρόνο αφότου ο Πρόεδρος της Τανζανίας Samia Suluhu Hassan ζήτησε από τους επικεφαλής των οικονομικών της χώρας να προετοιμαστούν για τα κρυπτονομίσματα, αξιωματούχοι από τον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας ζητούν τώρα μια σαφέστερη παγκόσμια στάση απέναντι στα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) και στα κρυπτονομίσματα.

Οι αξιωματούχοι, ο υπουργός Οικονομικών και Σχεδιασμού, Mwigulu Nchemba και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Florens Luoga, φέρεται να συμφώνησαν ότι απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις γύρω από τα δύο θέματα πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Σύμφωνα με α κανω ΑΝΑΦΟΡΑ Δημοσιεύτηκε από το The East African, οι δύο αξιωματούχοι το είπαν κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συνόδου κορυφής που διοργανώθηκε από την Τράπεζα της Τανζανίας (BOT) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Η σύνοδος κορυφής, σύμφωνα με την έκθεση, συγκλήθηκε ειδικά για τις αγγλόφωνες χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Η εκδήλωση φέρεται να προσπάθησε να δώσει στους οικονομικούς αξιωματούχους από χώρες αυτής της περιοχής περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική ένταξη, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο καθώς και τη διαλειτουργικότητα των CBDC. Σύμφωνα με την έκθεση, μια παρόμοια εκδήλωση με στόχο τις γαλλόφωνες χώρες είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στο έτος.

Αυστηρότεροι Κανονισμοί

Εν τω μεταξύ, ο Nchemba αναφέρεται στην έκθεση που αποκαλύπτει την έκταση της προόδου που έχει σημειωθεί από το BOT. Αυτός είπε:

[The central bank is] ολοκλήρωση της προετοιμασίας μιας επιχειρηματικής υπόθεσης για [the] ίδρυση CBDC στην Τανζανία και αξιολόγηση περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης μετά την καταγραφή σημαντικής προόδου.

Από την πλευρά του, ο Luoga επαναλαμβάνει ότι «τα κρυπτονομικά περιουσιακά στοιχεία γίνονται όλο και πιο κοινά» και λόγω των επιπτώσεών τους, «υπάρχει μια αναζήτηση για παρεμβάσεις μέσω αυστηρότερων κανονισμών».

Ο Μπο Λι, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, επέμεινε ότι, ενώ οι χώρες αναμένεται να έχουν διαφορετικούς λόγους για να υιοθετήσουν τα CBDC, ο παγκόσμιος δανειστής δεν θα ενθαρρύνει ούτε θα αποθαρρύνει την έκδοση CBDC. Ωστόσο, ο Λι είπε ότι το ίδρυμά του θα εξακολουθεί να παρέχει τεχνική υποστήριξη σε χώρες που αποφασίζουν να εκδώσουν CBDC.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτή την ιστορία; Πείτε μας τη γνώμη σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Τέρενς Ζιμβάρα

Ο Terence Zimwara είναι βραβευμένος δημοσιογράφος, συγγραφέας και συγγραφέας της Ζιμπάμπουε. Έχει γράψει εκτενώς για τα οικονομικά προβλήματα ορισμένων αφρικανικών χωρών, καθώς και για το πώς τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να προσφέρουν στους Αφρικανούς μια οδό διαφυγής.


Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply