Οι ΗΠΑ κατηγορούν τους συνωμότες του Ethereum Dev που φέρεται να βοήθησαν τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει τις κυρώσεις χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση – Επιλεγμένες ειδήσεις Bitcoin

0
Οι ΗΠΑ κατηγορούν τους συνωμότες του Ethereum Dev που φέρεται να βοήθησαν τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει τις κυρώσεις χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση – Επιλεγμένες ειδήσεις Bitcoin

Δύο Ευρωπαίοι πολίτες κατηγορήθηκαν για συνωμοσία με τον προγραμματιστή του Ethereum, Βίρτζιλ Γκρίφιθ, για να βοηθήσουν τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει τις κυρώσεις των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ). Συνωμότησαν «για να διδάξουν και να συμβουλεύσουν μέλη της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας σχετικά με την τεχνολογία αιχμής κρυπτονομισμάτων και blockchain, όλα με σκοπό την αποφυγή των αμερικανικών κυρώσεων».

Ο Βίρτζιλ Γκρίφιθ και δύο συν-συνωμότες στο συνέδριο κρυπτονομισμάτων της ΛΔΚ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι «δύο Ευρωπαίοι πολίτες κατηγορήθηκαν για συνωμοσία με έναν Αμερικανό πολίτη για να βοηθήσουν τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει τις αμερικανικές κυρώσεις».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε ότι ο Ισπανός πολίτης Alejandro Cao de Benos και ο Βρετανός πολίτης Christopher Emms «συνωμότησαν με τον Αμερικανό Virgil Griffith για να παρέχουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων και blockchain στη Βόρεια Κορέα».

Ο Γκρίφιθ, ένας προγραμματιστής του Ethereum, καταδικάστηκε σε περισσότερα από πέντε χρόνια φυλάκιση νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού ομολόγησε την ενοχή του σε μία κατηγορία συνωμοσίας για παραβίαση του Διεθνούς Νόμου για τις Οικονομικές Εξουσίες Έκτακτης Ανάγκης (IEEPA). Το DOJ σημείωσε ότι τόσο ο Cao De Benos όσο και ο Emms παραμένουν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Cao De Benos και ο Emms στρατολόγησαν τον Griffith «για την παροχή υπηρεσιών στη Διάσκεψη Κρυπτονομισμάτων της ΛΔΚ και κανόνισαν το ταξίδι του Griffith στη ΛΔΚ τον Απρίλιο του 2019 για αυτόν τον σκοπό, κατά παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων».

Αναλυτικά το DOJ:

Ο Κάο Ντε Μπένος συντόνισε την έγκριση από την κυβέρνηση της ΛΔΚ για τη συμμετοχή του Γκρίφιθ στη διάσκεψη.

Επιπλέον, ο Emms είπε στον Griffith, «η ΛΔΚ δεν θα σφραγίσει το διαβατήριό σας», υποστηρίζοντας ότι «είχε λάβει μια σπάνια πλήρη άδεια» από τη ΛΔΚ «για τους πολίτες των ΗΠΑ να εισέλθουν στη χώρα» για τη Διάσκεψη Κρυπτονομισμάτων της ΛΔΚ, περιέγραψε το DOJ.

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Damian Williams για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης εξήγησε ότι οι κατηγορούμενοι συνωμότησαν με τον Griffith «για να διδάξουν και να συμβουλεύσουν μέλη της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας σχετικά με την τεχνολογία αιχμής κρυπτονομισμάτων και blockchain, όλα με σκοπό την αποφυγή των αμερικανικών κυρώσεων που είχαν σκοπό να σταματήσουν τη Βόρεια Κορέα. Οι εχθρικές πυρηνικές φιλοδοξίες της Κορέας».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης τόνισε ότι σε καμία στιγμή ο Cao De Benos, ο Emms ή ο Griffith δεν έλαβαν άδεια από το Office of Foreign Assets Control (OFAC) για την παροχή αγαθών, υπηρεσιών ή τεχνολογίας στη ΛΔΚ. Το DOJ κατέληξε:

Ο Κάο Ντε Μπένος και ο Έμς κατηγορούνται για συνωμοσία για παραβίαση και αποφυγή των αμερικανικών κυρώσεων, κατά παράβαση της IEEPA, η οποία επισύρει μέγιστη νομοθετική ποινή φυλάκισης 20 ετών.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

Bitcoin, Blockchain Conference, Crypto, Cryptoconference, Cryptocurrency, ΛΔΚ, αποφυγή κυρώσεων, Βόρεια Κορέα, κυρώσεις διαφυγής, κυρώσεις ΗΠΑ, Virgil Griffith

Τι πιστεύετε για αυτή την υπόθεση; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply