Οι ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου υποβάλλουν προτάσεις για τη ρύθμιση της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, της κοινής χρήσης δεδομένων – Κανονισμός Bitcoin News

0
Οι ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου υποβάλλουν προτάσεις για τη ρύθμιση της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, της κοινής χρήσης δεδομένων – Κανονισμός Bitcoin News

Το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών έχει αποδεχθεί μια σειρά από ρυθμιστικές προτάσεις κρυπτογράφησης που υποβλήθηκαν από τα τμήματα επιβολής του νόμου της χώρας. Καλύπτουν μια σειρά σχετικών τομέων, συμπεριλαμβανομένης της κατάσχεσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και της αναφοράς πληροφοριών για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας υποστηρίζει τους κανονισμούς που προτείνονται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας (Minfin) υποστήριξε ορισμένες ρυθμιστικές ιδέες σχετικά με τα κρυπτονομίσματα που προτάθηκαν από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της χώρας, την καθημερινή Izvestia αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα. Το υπουργείο είναι υπεύθυνο για τη σύνταξη της νομοθεσίας που θα εισάγει ολοκληρωμένους κανόνες για τον χώρο κρυπτογράφησης της χώρας, ο οποίος ρυθμίζεται μόνο εν μέρει αυτή τη στιγμή.

Το νέο νομοσχέδιο «Για το ψηφιακό νόμισμα» αναμένεται να κατατεθεί στην Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, τον Μάιο. Ορισμένα κυβερνητικά ιδρύματα έχουν παράσχει σχόλια και έχουν προτείνει τροποποιήσεις στο προσχέδιο, συμπεριλαμβανομένων αρκετών σχετικών υπουργείων, της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας (FNS) και της ρωσικής χρηματοοικονομικής εποπτικής αρχής, Rosfinmonitoring.

Τα τμήματα επιβολής του νόμου έχουν επίσης προτείνει ορισμένες διατάξεις που αφορούν τους αντίστοιχους τομείς τους. Για παράδειγμα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) θέλει να υποχρεώσει τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης και τους παρόχους πορτοφολιών να μοιράζονται πληροφορίες όχι μόνο με δικαστήρια αλλά και με ερευνητές που εργάζονται σε υποθέσεις που αφορούν ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών (MVD) πιστεύει ότι το σχέδιο νόμου «Για το Ψηφιακό Νόμισμα» δεν περιγράφει πλήρως τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν τα χρηματιστήρια όταν πρέπει να παγώσουν κεφάλαια κρυπτονομισμάτων μετά από δικαστική απόφαση. Το τμήμα ζητά επίσης την υιοθέτηση κανόνων για τη δημιουργία πορτοφολιών που θα χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση κατασχεμένων περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης.

Σύμφωνα με έγγραφο που είδε η Izvestia, το Minfin συμφώνησε να ενσωματώσει τις προτάσεις της FSB και της MVD στον νέο νόμο. Το υπουργείο αποδέχτηκε επίσης την πρόταση του FNS για αυστηρότερους κανονισμούς για τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης χωρίς άδεια και τους παρόχους πορτοφολιών. Η φορολογική υπηρεσία θέλει να απαγορεύσει τη διαφήμιση τέτοιων πλατφορμών στη Ρωσία.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών έχει απορρίψει άλλες πρωτοβουλίες των υπαλλήλων ασφαλείας και εφορίας με στόχο τη θέσπιση ακόμη πιο σκληρών κανόνων. Το τμήμα θεωρεί ακατάλληλη την επιβολή «υπερβολικά λεπτομερούς και αυστηρής ρύθμισης» σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης της αγοράς κρυπτογράφησης, προειδοποιώντας ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει εκροή τόσο πελατών όσο και επενδυτών.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός εισαγγελέας Igor Krasnov επανέλαβε την άποψή του ότι οι διατάξεις για το ψηφιακό νόμισμα πρέπει να προστεθούν στο ποινικό δίκαιο της Ρωσίας. Αυτό θα βοηθήσει την επιβολή του νόμου να διερευνήσει περιπτώσεις κλοπής κρυπτονομισμάτων και να κατασχέσει κεφάλαια κρυπτονομισμάτων. Στην ετήσια ομιλία του προς το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, την Άνω Βουλή του κοινοβουλίου, Krasnov διάσημος ότι το έγκλημα που αφορά εικονικά περιουσιακά στοιχεία αυξάνεται.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

υπηρεσίες, νομοσχέδιο, Crypto, Cryptocurrencies, Cryptocurrency, τμήματα, Ψηφιακό νόμισμα, σχέδιο νόμου, fsb, Νόμος, Επιβολή του νόμου, MVD, κοινοβούλιο, Προτάσεις, Κανονισμός, Κανονισμοί, κανόνες, Ρωσία, Ρωσική, Κρατική Δούμα, προτάσεις

Τι πιστεύετε για τις ρυθμιστικές προτάσεις κρυπτογράφησης των ρωσικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την ανατολική Ευρώπη που γνωρίζει την τεχνολογία και του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply