Οι Ρωσικές ρυθμιστικές αρχές βρίσκουν κοινή βάση — Το Bitcoin δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές – Κανονισμός Bitcoin News

2
Οι Ρωσικές ρυθμιστικές αρχές βρίσκουν κοινή βάση — Το Bitcoin δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές – Κανονισμός Bitcoin News

Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε πλήρη συναίνεση για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων, αλλά τα κυβερνητικά ιδρύματα βρίσκονται στην ίδια πλευρά του φράχτη στην πρόθεσή τους να απαγορεύσουν τις πληρωμές με bitcoin. Άλλες λειτουργίες με ψηφιακά στοιχεία πρόκειται να νομιμοποιηθούν και να ρυθμιστούν, αποκάλυψαν εκπρόσωποι των ρωσικών επιχειρήσεων.

Η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών συμφωνούν να απαγορεύσουν τις πληρωμές κρυπτογράφησης

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, το Υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση συγκλίνουν στο ερώτημα πώς να ρυθμίσουν τον χώρο κρυπτογράφησης της Ρωσίας. Τα αποκεντρωμένα ψηφιακά νομίσματα δεν θα γίνουν δεκτά ως μέσο πληρωμής, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (RSPP) είπε ο Alexander Shokhin στους δημοσιογράφους μετά από μια συνάντηση αφιερωμένη στην ψηφιοποίηση.

Τον περασμένο μήνα, η Τράπεζα της Ρωσίας προέτρεψε για μια ευρεία απαγόρευση δραστηριοτήτων που σχετίζονται με κρυπτογράφηση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τους σε πληρωμές, ανταλλαγές και εξόρυξη. Η σκληροπυρηνική πρόταση πολιτικής συναντήθηκε με την αντίθεση από άλλους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Οικονομικών που είχε το δικό του όραμα για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα κρυπτονομίσματα. Υποστηρίζοντας τη θέση του Υπουργείου Οικονομικών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υιοθέτησε ένα σχέδιο που ευνοεί τη ρύθμιση έναντι της απαγόρευσης.

«Είναι ήδη σαφές ότι και οι δύο πλευρές σε αυτή τη συζήτηση έχουν γενικά έρθει πιο κοντά. Ειδικότερα, αν μιλάμε για απαγορεύσεις, τότε πρόκειται μάλλον για απαγόρευση της χρήσης κρυπτονομισμάτων ως μέσο πληρωμής, ενώ άλλες πτυχές υπόκεινται σε ρύθμιση», δήλωσε ο Shokhin σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia. Σύμφωνα με την εγκεκριμένη από την κυβέρνηση κανονιστική ιδέα, τα νομίσματα μπορούν να αγοραστούν, να ανταλλάσσονται και να πωληθούν, σημειώνει η έκθεση.

Ο Vladimir Potanin, συμπρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου του RSPP και πρόεδρος της Nornickel, σημείωσε ότι οι ρυθμιστικοί φορείς εξακολουθούν να επιδιώκουν συμφωνία σχετικά με τις λεπτομέρειες του πλαισίου κρυπτογράφησης της Ρωσίας, αλλά τόνισε ότι όλα αυτά υποστηρίζουν την απαγόρευση της χρήσης κρυπτονομισμάτων ως νόμιμο χρήμα .

«Η επιχειρηματική κοινότητα έχει καταλήξει σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, την κεντρική τράπεζα και τους νομοθέτες ότι τα κρυπτονομίσματα είναι πιο περίπλοκα και δύσκολο να ρυθμιστούν από τα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία», είπε ο δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με το Forklog.

Ενώ ρυθμίζει ορισμένες πτυχές της οικονομίας κρυπτογράφησης, όπως η έκδοση διακριτικών, ο ρωσικός νόμος «Περί ψηφιακών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων», που τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Μια ομάδα εργασίας στην Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή του κοινοβουλίου, ετοιμάζει τώρα νομοθεσία για να καλύψει τα κενά.

Ένας νέος νόμος που εισάγει ολοκληρωμένους κανόνες για την κυκλοφορία των κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία, με βάση τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται έως τις 18 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής Αγοράς Ανατόλι Ακσάκοφ ανακοίνωσε ότι ένα προσχέδιο βρίσκεται ήδη στο γραφείο του . Οι βουλευτές σχεδιάζουν να το υιοθετήσουν κατά την εαρινή σύνοδο της Δούμας.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

απαγόρευση, Bitcoin, Πληρωμές Bitcoin, Κεντρική Τράπεζα, έννοια, Crypto, πληρωμές με κρυπτογράφηση, Κρυπτονομίσματα, Κρυπτονομίσματα, σχέδιο νόμου, Δούμα, υπουργείο Οικονομικών, Κυβέρνηση, Νόμος, νομοθέτες, νόμιμο χρήμα, Νομοθεσία, μέσα πληρωμής, κοινοβούλιο, Πληρωμές, σχέδιο, απαγόρευση, πρόταση, Κανονισμός, Κανονισμοί, Ρωσία, Ρωσική, Κρατική Δούμα

Αναμένετε από τη Ρωσία να ρυθμίσει τα κρυπτονομίσματα μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές του κοινοβουλίου; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την ανατολική Ευρώπη που γνωρίζει την τεχνολογία και του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply