Οι Anonymous φέρονται να χακάρουν τη Sberbank, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας – Bitcoin News

0
Οι Anonymous φέρονται να χακάρουν τη Sberbank, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας – Bitcoin News

Η συλλογική Hacktivist Anonymous φέρεται να παραβίασε τα συστήματα ενός από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Ρωσία, της Sberbank. Οι δράστες ανακοίνωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έχουν δημοσιεύσει χιλιάδες email, αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις.

Ανώνυμοι χάκερ φέρεται να αποκτούν πρόσβαση στη βάση δεδομένων της Sberbank

Η αποκεντρωμένη ομάδα χάκερ Anonymous ισχυρίζεται ότι έχει παραβιάσει τη Sberbank. Ένας λογαριασμός Twitter που σχετίζεται με τη συλλογικότητα, @YourAnonOne, ανακοίνωσε την επίθεση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας ότι το ίδρυμα είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρωσική Ομοσπονδία και στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

Η Sberbank με έδρα τη Μόσχα, που επί του παρόντος ονομάζεται Sber, είναι μια κρατική εταιρεία τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών κατά πλειοψηφία με παρουσία σε πολλά ευρωπαϊκά έθνη, κυρίως στον μετασοβιετικό χώρο. Οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν επηρεάσει τις επιχειρήσεις της. Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Sberbank Europe ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ευρωπαϊκή αγορά.

ΕΝΑ τιτίβισμα από έναν άλλο λογαριασμό που συνδέεται με τους Anonymous ανέφερε ότι οι χάκερ απέκτησαν και διέρρευσαν 5.030 email, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου από την παραβιασμένη βάση δεδομένων. Η Sberbank, η οποία φέρεται να αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο όλων των τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων στη Ρωσία, δεν έχει σχολιάσει ακόμη αυτούς τους ισχυρισμούς.

Η ανάρτηση ανακατευθύνεται σε ένα αρχείο με πέντε αρχεία Excel, ανέφερε την Παρασκευή το ειδησεογραφικό πρακτορείο κρυπτογράφησης Forklog. Περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τα δωρεάν χρηματοκιβώτια της τράπεζας από τις 14 Ιουνίου 2016, ένα μητρώο εκτιμητών ακινήτων και συνεργατών, μια λίστα με τα είδη των διαπραγματεύσιμων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και ένα κενό υπόδειγμα πιστοποιητικού ιδιοκτησίας και τρέχουσες υποχρεώσεις.

Λίγο αφότου οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διέσχισαν τα ουκρανικά σύνορα στα τέλη Φεβρουαρίου, οι Anonymous κήρυξαν κυβερνοπόλεμο στη Ρωσία, δεσμευόμενοι να διακόψουν το διαδίκτυο της χώρας. Έκτοτε έχει βάλει στο στόχαστρο τους ιστότοπους του Κρεμλίνου, της Κρατικής Δούμας και του Υπουργείου Άμυνας, επιτέθηκε σε ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και δημοσίευσε εκατομμύρια email που διέρρευσαν.

Τον Μάρτιο, η κολεκτίβα hacktivist δήλωσε ότι δημοσίευσε 28 GB εγγράφων που ανήκουν στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις «μυστικές συμφωνίες» της νομισματικής αρχής. Στις αρχές Μαΐου, η συνδεδεμένη με τους Anonymous ομάδα hacking Network Battalion 65 (NB65) ανακοίνωσε ότι έπληξε τον δημοφιλή Ρώσο επεξεργαστή πληρωμών Qiwi.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

διευθύνσεις, Ανώνυμος, Επίθεση, εισβολέας, Τράπεζα, Τράπεζες, Παραβίαση, Συλλογική, Βάση δεδομένων, Έγγραφα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Ομάδα, Χάκερ, Χάκερ, Χάκερ, Ρωσία, Ρωσικά, Κυρώσεις, Sberbank, στόχοι, Απειλή, Ουκρανία, Ουκρανία, Πόλεμος

Πιστεύετε ότι οι Anonymous θα συνεχίσουν να επιτίθενται σε ρωσικούς στόχους; Μοιραστείτε τις προσδοκίες σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την τεχνογνωσία της Ανατολικής Ευρώπης που του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply