Ο Έλον Μασκ ακούει το κάλεσμα του Κιέβου, ενεργοποιεί την υπηρεσία Starlink στην Ουκρανία – Bitcoin News

0
Ο Έλον Μασκ ακούει το κάλεσμα του Κιέβου, ενεργοποιεί την υπηρεσία Starlink στην Ουκρανία – Bitcoin News

Ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Elon Musk ανακοίνωσε ότι η δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου Starlink έχει ενεργοποιηθεί για την Ουκρανία. Η κίνηση έρχεται ως απάντηση σε αίτημα της κυβέρνησης στο Κίεβο, η οποία προσπαθεί να σταματήσει μια ρωσική στρατιωτική επίθεση που μπορεί να διαταράξει τις επικοινωνίες, μεταξύ άλλων απειλών.

Ο Έλον Μασκ παρέχει στους Ουκρανούς πρόσβαση στο Starlink

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος και υπεύθυνος κρυπτογράφησης Elon Musk αποκάλυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ενεργοποίηση του Starlink για την Ουκρανία. Ο δορυφορικός αστερισμός του Διαδικτύου λειτουργεί από τη Spacex, τον κατασκευαστή αεροδιαστημικής και πάροχο υπηρεσιών διαστημικών μεταφορών που ιδρύθηκε και διαχειρίζεται ο Musk.

Ο επιχειρηματίας έγραψε επίσης στο Twitter ότι η εταιρεία στέλνει στους Ουκρανούς τον απαραίτητο εξοπλισμό. Οι δορυφόροι χαμηλής τροχιάς του Starlink παρέχουν ευρυζωνικό διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας σε όλο τον κόσμο, αλλά η πρόσβαση στο δίκτυο απαιτεί την εγκατάσταση ειδικής κεραίας και μόντεμ.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας Mykhailo Fedorov έγραψε στο Twitter απευθυνόμενος απευθείας στον Musk:

Ο Έλον Μασκ ακούει το κάλεσμα του Κιέβου, ενεργοποιεί την υπηρεσία Starlink στην Ουκρανία

Μετά από εντολή του Προέδρου Πούτιν, η Ρωσία εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Από τότε, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν, περικυκλώνοντας μεγάλες ουκρανικές πόλεις. Οι αρχές, οι πολίτες και τα μέλη της κοινότητας κρυπτογράφησης φοβούνται ότι μπορεί να επηρεαστούν οι επικοινωνίες της χώρας με τον κόσμο. Η παρακολούθηση Διαδικτύου Netblocks έχει καταγράψει «μια σειρά από σημαντικές διακοπές στην υπηρεσία διαδικτύου» από την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα, ανέφερε το AFP. Ενώ το Starlink λειτουργεί περισσότερους από 2.000 δορυφόρους, αρχικά ήταν ασαφές εάν οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

«Τα τερματικά Starlink έρχονται στην Ουκρανία! Σας ευχαριστώ @elonmusk, σας ευχαριστώ όλους που υποστήριξαν την Ουκρανία!». Φεντόροφ ανέβασε στο Twitter μετά την αντίδραση του Μασκ. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στην Πρέσβειρα της Ουκρανίας στις ΗΠΑ Oksana Markarova για τις «γρήγορες αποφάσεις σχετικά με την εξουσιοδότηση και την πιστοποίηση που μας επέτρεψαν να ενεργοποιήσουμε το Starlink».

Η Ουκρανία, η οποία ήταν στα πρόθυρα της ρύθμισης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων όταν ξεκίνησε η ρωσική στρατιωτική επίθεση, έχει επίσης ζητήσει βοήθεια για την αμυντική της προσπάθεια με τη μορφή δωρεών κρυπτογράφησης. Μία από τις μεγαλύτερες ΜΚΟ που συμμετέχουν στην υποστήριξη του στρατού της χώρας, το Come Back Alive, έχει ήδη λάβει εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

επίθεση, βοήθεια, δισεκατομμυριούχος, ψηφιακός μετασχηματισμός, Elon, Elon Musk, Επιχειρηματίας, Fedorov, βοήθεια, Διαδίκτυο, εισβολή, στρατιωτικός, υπουργός, Musk, Mykhailo Fedorov, Ρωσία, Ρωσία, δορυφόροι, SpaceX, Starlink, ΗΠΑ, Ουκρανία, Ουκρανία, Πόλεμος

Πιστεύετε ότι η βοήθεια του Έλον Μασκ θα επιτρέψει στην Ουκρανία να διατηρεί διαδικτυακές επικοινωνίες με τον κόσμο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας για το θέμα στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Λούμπομιρ Τάσεφ

Ο Lubomir Tassev είναι ένας δημοσιογράφος από την τεχνογνωσία της Ανατολικής Ευρώπης που του αρέσει η φράση του Hitchens: «Το να είμαι συγγραφέας είναι αυτό που είμαι, παρά αυτό που κάνω». Εκτός από το crypto, το blockchain και το fintech, η διεθνής πολιτική και η οικονομία είναι δύο άλλες πηγές έμπνευσης.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply