Ο γίγαντας μεταφορών Uber σχεδιάζει να αποδεχτεί το Bitcoin

2
Ο γίγαντας μεταφορών Uber σχεδιάζει να αποδεχτεί το Bitcoin

Η εταιρεία κολοσσός μεταφορών με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε το σχέδιό της να υιοθετήσει πληρωμή Bitcoin για τις υπηρεσίες της.

Μετά την είσοδο του Ελ Σαλβαδόρ στη βιομηχανία κρυπτογράφησης ως ο μεγαλύτερος υιοθέτης του Bitcoin, πολλές κορυφαίες εταιρείες ξεκινούν τις πρωτοβουλίες τους για την υιοθέτηση του Bitcoin. Σχεδόν κάθε λάτρης της τεχνολογίας προσπαθεί να ενσωματώσει τις υπηρεσίες του στην κρυπτογράφηση άμεσα ή έμμεσα.

Ο Dara Khosrowshahi, Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, δήλωσε ότι οι χρήστες των υπηρεσιών Uber, όπως ναύλοι, παράδοση φαγητού, μετοχές, εκθέσεις κ.λπ. ενδέχεται να επιτρέπεται να πληρώνουν σε Bitcoin.

«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή αυτό που βλέπουμε με το Bitcoin και μερικά από τα άλλα κρυπτονομίσματα είναι ότι είναι αρκετά πολύτιμα ως αποθήκη αξίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος σημείωσε επίσης ότι οι ανταλλαγές είναι ακριβές συμφωνίες, πράγμα που σημαίνει ότι η αποδοχή του Bitcoin και η μετατροπή σε fiat θα κοστίσει στο σύστημα πληρωμών σε κρυπτογραφικό μέσο.

“Ο μηχανισμός ανταλλαγής είναι ακριβός, δεν είναι εξαιρετικός για το περιβάλλον.”

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι 100% επιβεβαιωμένο, αλλά ο Dara επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να υιοθετήσει αυτήν την επιλογή ώστε οι χρήστες να πληρώνουν για τις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τη δήλωση του CEO της Uber, η εταιρεία εξετάζει τις περιβαλλοντικές προκλήσεις λόγω της υιοθέτησης κρυπτογράφησης στο σύστημα πληρωμών. Σημείωσε ότι η εταιρεία εξετάζει την κρυπτογράφηση πιο προσεκτικά και όταν θα γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον και λιγότερο δαπανηρή η ανταλλαγή σε fiat τότε σίγουρα θα το εξετάσει.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για αυτό το θέμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber άφησε να εννοηθεί ότι θέλουν να εξασφαλίσουν το μέλλον της Uber έναντι του πληθωρισμού στην παγκόσμια οικονομία, επομένως προφανώς μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να έχουν bitcoin στον ισολογισμό της εταιρείας όπως η Tesla, η Microstrategy όπως οι εταιρείες.

Τώρα, υπάρχουν πιθανότητες η Uber να υιοθετήσει αυτά τα κρυπτογραφικά στοιχεία στις επιλογές πληρωμής, τα οποία είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά από την άποψη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων όπως το Solana. Εκτός από τα περιβαλλοντικά ζητήματα, η Uber μπορεί να προχωρήσει σε σταθερές πληρωμές βάσει νομισμάτων συνδεδεμένη με το δολάριο ΗΠΑ, για την οποία η εταιρεία δεν θα χρειαστεί να ανταλλάξει σε fiat.

Διαβάστε επίσης: Το FBI προειδοποιεί για απάτες Crypto Romance ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply