Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, είναι δύσπιστος για το Crypto, αλλά λέει ότι «δεν είναι όλα άσχημα» – Επιλεγμένα Bitcoin News

0
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, είναι δύσπιστος για το Crypto, αλλά λέει ότι «δεν είναι όλα άσχημα» – Επιλεγμένα Bitcoin News

Ο Jamie Dimon, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, λέει ότι δεν του αρέσει ιδιαίτερα η κρυπτογράφηση, αλλά θα υπερασπιστεί το δικαίωμά σας να επενδύσετε σε αυτήν. Ωστόσο, βλέπει οφέλη σε ορισμένες πτυχές του ψηφιακού νομίσματος.

Ο Jamie Dimon της JPMorgan στο Crypto, Digital Currency

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, μίλησε για τα κρυπτονομίσματα σε μια συνέντευξη στο KMTV 3 News Now στην Ομάχα την Παρασκευή, ενόψει της ετήσιας συνάντησης των μετόχων της Berkshire Hathaway αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σχολιάζοντας τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, το αφεντικό της JPMorgan είπε:

Πάντα λέω ότι δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Υπερασπίζομαι το δικαίωμά σου να το κάνεις. Θα έλεγα να είστε πολύ, πολύ προσεκτικοί πόσα χρήματα βάζετε σε αυτό.

Ωστόσο, ο Dimon βλέπει οφέλη σε ορισμένες πτυχές της κρυπτογράφησης, όπως η τεχνολογία της, παραδεχόμενος ότι ο τραπεζικός κλάδος έχει τις ανεπάρκειές του. Το στέλεχος είπε:

Δεν είναι όλα άσχημα. Αν μου έλεγες “θέλω να στείλω 200 $ σε έναν φίλο σε μια ξένη χώρα”, αυτό μπορεί να σου πάρει δύο εβδομάδες και να σου κοστίσει 40 $. Θα μπορούσατε να το κάνετε μέσω ενός ψηφιακού νομίσματος και θα σας πάρει δευτερόλεπτα.

«Λοιπόν, θα βγει. Νομίζω ότι θα υιοθετηθεί με την πάροδο του χρόνου από πολλούς παίκτες εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών», κατέληξε. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν αναφέρεται σε κρυπτονομίσματα, σταθερά νομίσματα, ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας (CBDC) ή το δικό του κέρμα JPM.

Η JPMorgan Chase έχει το δικό της ψηφιακό νόμισμα που ονομάζεται JPM Coin. Ο Dimon περιέγραψε προηγουμένως: «Χρησιμοποιούμε ένα δίκτυο blockchain που ονομάζεται Liink για να επιτρέψουμε στις τράπεζες να μοιράζονται σύνθετες πληροφορίες και χρησιμοποιούμε επίσης ένα blockchain για να μεταφέρουμε καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ με tokenized με το JPM Coin». Ο ιστότοπος JPM Coin αναφέρει ότι το κέρμα «διευκολύνει την κίνηση αξίας σε πραγματικό χρόνο, βοηθώντας στην επίλυση κοινών εμποδίων των παραδοσιακών διασυνοριακών πληρωμών».

Ο Dimon είναι εδώ και πολύ καιρό σκεπτικιστής για το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, προειδοποίησε τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί όταν επενδύουν σε κρυπτογράφηση, αναφέροντας ότι δεν έχει εγγενή αξία. Τον Οκτώβριο, είπε ότι το bitcoin δεν έχει αξία και αμφισβήτησε την περιορισμένη προσφορά του.

Εν τω μεταξύ, είπε στην επιστολή του Απριλίου προς τους μετόχους ότι η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (defi) και το blockchain είναι πραγματικές. Επιπλέον, η JPMorgan προσφέρει τώρα μια σειρά από επενδυτικά προϊόντα κρυπτογράφησης.

Τι πιστεύετε για τα σχόλια του Jamie Dimon; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply