Ο κανονισμός Bitcoin θα πρέπει να είναι κάτω από την κατηγορία στοιχείων ασφαλείας: Chamath Palihapitiya

0
Ο κανονισμός Bitcoin θα πρέπει να είναι κάτω από την κατηγορία στοιχείων ασφαλείας: Chamath Palihapitiya

Ο δισεκατομμυριούχος Chamath Palihapitiya πρότεινε ότι το Bitcoin θα πρέπει να ρυθμίζεται στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων των τίτλων.

Ο Chamath Palihapitiya είναι Καναδός και Αμερικανός επιχειρηματίας, μηχανικός, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Social Capital. Ο Chamath γεννήθηκε στη Σρι Λάνκα το 1976. Από το 2007 έως το 2011, ο Chamath εργάστηκε ως ανώτερο στέλεχος της γιγάντιας πλατφόρμας κοινωνικών μέσων Meta (πρώην Facebook). Είναι επίσης συν-οικοδεσπότης του τεχνολογικού podcast “All In”.

Στο πιο πρόσφατο συνέντευξη στο All-In Podcast, ο Chamath είπε ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι ρυθμιστικοί φορείς θα πρέπει να θεωρούν το περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης με κορυφαία κεφαλαιοποίηση αγοράς ως ασφάλεια, ακόμα κι αν δεν έχει σημαντικά χαρακτήρα ασφάλειας.

Ο Chamath είπε:

«Τείνω να πιστεύω ότι σε αυτό το σημείο το Bitcoin πιθανότατα πρέπει να ρυθμιστεί ως τίτλος, ακόμα κι αν δεν είναι και είναι περισσότερο εμπόρευμα μόνο λόγω του όγκου και του τεράστιου μεγέθους της αγοράς…»

Ο Chamath εξήγησε ότι εάν συμμετέχουμε στην αγορά και προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε πολύ εξελιγμένα παράγωγα οποιουδήποτε είδους, τότε πρέπει να πάμε και να δημιουργήσουμε αυτά τα πράγματα που ονομάζονται ISDA (International Swaps and Derivatives Associations).

Πράγματι, οι ISDA είναι ένα είδος λογαριασμού, που επιτρέπει στους εμπόρους να συναλλάσσονται και να αναλαμβάνουν ρίσκα σε ορισμένες από αυτές τις πολύ εσωτερικές αγορές. Ταυτόχρονα, η βασική αρχή γύρω από το ότι είναι ένα κοινό σύνολο παραμέτρων παρακολουθεί τον βαθμό κινδύνου που σχετίζεται με αυτό. Ωστόσο, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στο εμπόριο Bitcoin, αλλά πρέπει να σκεφτούμε τι πρέπει να λύσουν οι άνθρωποι προς το παρόν.

Ο δισεκατομμυριούχος έθεσε επίσης ερωτήματα κατά των πρωτοκόλλων υψηλής απόδοσης Defi, τα οποία παρέχουν υψηλή ανταμοιβή για τους επενδυτές. Ο Chamath είπε ότι τέτοια πράγματα ακούγονται πραγματικά καλά, αλλά και πάλι αυτά τα πράγματα είναι αμφισβητήσιμα.

«Το πρωτόκολλο Defi θα σας αποφέρει 24%… ποτέ δεν είχε νόημα, αλλά τότε κανείς από εμάς δεν το αμφισβήτησε».

Τιμή Bitcoin

Τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου, η τιμή του Bitcoin είναι 19.289 $, η οποία είναι μόλις 0,8% υψηλότερη τις τελευταίες 24 ώρες.

Διαβάστε επίσης: Να είστε ενήμεροι για τα FUD, λέει στέλεχος της KuCoin

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply