Ο κορυφαίος παραγωγός διαμαντιών De Beers αναπτύσσει πλατφόρμα βασισμένη σε Blockchain σε κλίμακα – Blockchain Bitcoin News

1
Ο κορυφαίος παραγωγός διαμαντιών De Beers αναπτύσσει πλατφόρμα βασισμένη σε Blockchain σε κλίμακα – Blockchain Bitcoin News

Η De Beers, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής διαμαντιών παγκοσμίως, ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη της πλατφόρμας πηγής διαμαντιών που βασίζεται σε blockchain σε κλίμακα. Η πλατφόρμα θα «επιτρέψει την παροχή πληροφοριών προέλευσης από την πηγή στον Sightholder για αποθήκευση σε μια ασφαλή αλυσίδα μπλοκ».

Αμετάβλητο αρχείο της προέλευσης ενός διαμαντιού

Ένας από τους κορυφαίους εξορύκτες διαμαντιών στον κόσμο, η De Beers, δήλωσε πρόσφατα ότι είχε αναπτύξει μια πλατφόρμα πηγής διαμαντιών που βασίζεται σε blockchain σε κλίμακα. Η πλατφόρμα, η οποία είναι γνωστή ως Tracr, δίνει στους λεγόμενους sightholders τη δυνατότητα «να παρέχουν ένα αμετάβλητο αρχείο προέλευσης ενός διαμαντιού και [empowers] οι λιανοπωλητές κοσμημάτων να έχουν εμπιστοσύνη στην προέλευση των διαμαντιών που αγοράζουν».

Το λανσάρισμα της πλατφόρμας σε κλίμακα έρχεται σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της φάσης Ε&Α της De Beers, σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε η εταιρεία. Το λανσάρισμα έρχεται επίσης σε ένα έτος που η εταιρεία έχει ήδη «καταχωρίσει το ένα τέταρτο της παραγωγής της ανά αξία στο TracrTM στα τρία πρώτα αξιοθέατα του έτους στο πλαίσιο της προετοιμασίας για αυτήν την πρώτη κυκλοφορία σε κλίμακα».

Σε ένα δήλωση, Ο Bruce Cleaver, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου De Beers, μίλησε για το πώς το blockchain ενίσχυσε την εμπιστοσύνη σε έναν κλάδο που έχει κατηγορηθεί ότι δεν έκανε αρκετά για να σταματήσει τη ροή των παράνομων διαμαντιών.

«Το TracrTM, το οποίο θα επιτρέψει την παροχή πληροφοριών προέλευσης από την πηγή στον Sightholder για αποθήκευση σε ένα ασφαλές blockchain, θα υποστηρίξει την εμπιστοσύνη στα φυσικά διαμάντια και αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα σε έναν τεχνολογικό μετασχηματισμό που θα βελτιώσει τα πρότυπα και θα αυξήσει τις προσδοκίες για το τι είμαστε σε θέση να κάνουμε. παρέχοντας στους τελικούς πελάτες μας», είπε ο Cleaver.

Οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των ενδιαφερομένων

Από την πλευρά του, ο υπουργός ορυκτών και ενέργειας της Μποτσουάνα, Lefoko Moagi, είπε ότι η εισαγωγή του συστήματος που βασίζεται σε blockchain είναι κάτι που είναι ευχάριστο τόσο για τη χώρα του, κάτοχο του 15% των μετοχών της εταιρείας παραγωγής διαμαντιών, όσο και για την De Beers άλλους μετόχους. Ο Moagi επανέλαβε επίσης τη σημασία της οικοδόμησης της εμπιστοσύνης των ενδιαφερομένων στον τρόπο με τον οποίο η De Beers προμηθεύεται τα διαμάντια της.

Με ανησυχίες ότι τα παράνομα αποκτηθέντα διαμάντια είναι βοηθώντας στην τροφοδότηση των συγκρούσεων, εταιρείες παραγωγής διαμαντιών όπως η De Beers έχουν αντιμετωπίσει αυξανόμενες πιέσεις για να διασφαλίσουν ότι τέτοια διαμάντια δεν θα βρουν το δρόμο τους στις επίσημες αγορές. Επιπλέον, καθώς περισσότεροι τελικοί πελάτες επιμένουν να γνωρίζουν την πηγή των κοσμημάτων που αγοράζουν, η De Beers είπε ότι αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να κάνει «μια τεχνολογική αλλαγή για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους».

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτή την ιστορία; Πείτε μας τη γνώμη σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Τέρενς Ζιμβάρα

Ο Terence Zimwara είναι βραβευμένος δημοσιογράφος, συγγραφέας και συγγραφέας της Ζιμπάμπουε. Έχει γράψει εκτενώς για τα οικονομικά προβλήματα ορισμένων αφρικανικών χωρών, καθώς και για το πώς τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να προσφέρουν στους Αφρικανούς μια οδό διαφυγής.


Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply