Ο Παναμάς μπορεί να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση σε μεθόδους πληρωμής

0
Ο Παναμάς μπορεί να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση σε μεθόδους πληρωμής

Ένα νομοσχέδιο αποσκοπεί στην παροχή νομικής έγκρισης στην επιχείρηση στον Παναμά για χρήση κρυπτονομισμάτων σε επιλογές πληρωμής.

Ο Παναμάς είναι επίσημα η Δημοκρατία του Παναμά, η οποία είναι μια διηπειρωτική χώρα στην Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική. Λόγω του βήματος του Ελ Σαλβαδόρ στο Bitcoin να υιοθετήσει το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα, ο Παναμάς φαίνεται επηρεασμένος και μπορεί να ακολουθήσει ένα παρόμοιο μονοπάτι με διαφορετική στρατηγική.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Παναμάς ψήφισε νομοσχέδιο για τη χρήση κρυπτονομισμάτων για σκοπούς πληρωμής για τις δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες της χώρας.

Σύμφωνα με Αναφορέςτο νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική του φάση και πρέπει να λάβει την τελική έγκριση από τον Laurentino Cortizo, Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης.

Με τη συμπερίληψη των κρυπτονομισμάτων στα συστήματα πληρωμών, οι άνθρωποι θα μπορούν να πληρώνουν τους φόρους τους σε κρυπτονομίσματα. Επομένως, βασικά θα είναι κανόνας για τις οντότητες που εδρεύουν στον Παναμά να χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση, σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο όπου η κρυπτογράφηση δεν θα αντιμετωπίζεται ως νόμιμο χρήμα, αλλά το δίκτυο θα επιτρέπεται ως μέσο στο σύστημα πληρωμών.

Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση από τους νομοθέτες του Παναμά είναι ο καλύτερος τρόπος με το σύγχρονο σύστημα πληρωμών, με την κατάργηση των ορίων που σχετίζονται με τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών. Αλλά αυτό το προτεινόμενο νομοσχέδιο αντιμετώπισε κάποια κριτική από τους ειδικούς. Η πλειοψηφία των ειδικών υποστήριξε ότι η εισαγωγή κρυπτονομισμάτων στο σύστημα πληρωμών θα οδηγήσει σε τεράστια ασάφεια στις συναλλαγές των κεφαλαίων και επίσης μπορεί να επηρεάσει τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά συστήματα.

Ο Gabriel Silva, ο υποστηρικτής του νομοσχεδίου κρυπτογράφησης και ανεξάρτητος νομοθέτης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο περιείχε ορισμένα σημαντικά μέτρα του νόμου περί Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος έφερε τη νομική έγκριση για τη χρήση του Bitcoin ως νόμιμο χρήμα.

Ο Σίλβα πρόσθεσε:

«Η νομοθεσία έχει ευρύτερο πεδίο εφαρμογής από τα μέτρα που εγκρίθηκαν από το Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο έκανε το bitcoin νόμιμο χρήμα πέρυσι».

Ο Silva σημείωσε επίσης ότι τα κρυπτονομίσματα δεν περιορίζονται σε λίγα πράγματα, αντίθετα έχουν πολλές δυνατότητες.

«Βλέπουμε την εμφάνιση πολλών διαφορετικών τύπων περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, όπως έργα τέχνης. Γι’ αυτό δεν θέλαμε να περιοριστούμε μόνο στα κρυπτονομίσματα».

Διαβάστε επίσης: Δεν θα έπαιρνα όλο το Bitcoin ακόμα και στα 25 $, λέει ο Warren Buffett

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply