Ο πληθωρισμός αυξάνεται απότομα στις ΗΠΑ καθώς οι τιμές καταναλωτή τον Μάρτιο εκτινάχθηκαν στο 8,5% – Economics Bitcoin News

0
Ο πληθωρισμός αυξάνεται απότομα στις ΗΠΑ καθώς οι τιμές καταναλωτή τον Μάρτιο εκτινάχθηκαν στο 8,5% – Economics Bitcoin News

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ συνεχίζει να παραμένει κόκκινος καθώς οι τιμές καταναλωτή τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν απότομα στο 8,5% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) του Bureau of Labor Statistics (BLS) αυξήθηκε τον περασμένο μήνα με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο του 1981.

Ο πληθωρισμός συνεχίζει να χτυπά την οικονομία των ΗΠΑ — Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τον Πούτιν

Τα τελευταία στοιχεία από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ δείχνουν ότι ο πληθωρισμός συνέχισε να αυξάνεται από μήνα σε μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η BLS δημοσίευσε τους πιο πρόσφατους αριθμούς ΔΤΚ του οργανισμού και ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί πολύ από πέρυσι. Σύμφωνα με τα τελευταία Αριθμοί ΔΤΚοι τιμές καταναλωτή τον Μάρτιο εκτινάχθηκαν στο 8,5%.

Τα στοιχεία ακολουθούν τους αριθμούς του ΔΤΚ του Φεβρουαρίου που παρουσίασαν ετήσια αύξηση 7,9% τον Φεβρουάριο. Η ετήσια άνοδος του περασμένου μήνα ήταν 0,8% υψηλότερη από το προηγούμενο έτος, ενώ τον Μάρτιο σημειώθηκε άλμα 1,2%. Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg κανω ΑΝΑΦΟΡΑοι «οικονομολόγοι της συναίνεσης» ανέμεναν αύξηση 8,4% για τον Μάρτιο.

Λίγο πριν δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του ΔΤΚ, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα είναι «εξαιρετικά αυξημένος». Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι κατηγόρησε τον πληθωρισμό στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία όταν εκείνη είπε: «Αναμένουμε ότι ο μετρικός πληθωρισμός του ΔΤΚ Μαρτίου θα είναι εξαιρετικά αυξημένος λόγω της αύξησης των τιμών του Πούτιν».

Την Τρίτη, ο οικονομολόγος και χρυσός ζωύφιος Peter Schiff είπε τους 686.700 οπαδούς του στο Twitter ότι ο πληθωρισμός δεν θα είναι παροδικός. «Το κέρδος 8,5% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο του ΔΤΚ είναι το υψηλότερο από το 1981, όταν τα επιτόκια ήταν 20% και ο ΔΤΚ ήταν 13,5%,» έγραψε ο Σιφ στο Twitter. «Τα τρέχοντα επιτόκια είναι 0,25%, και χρησιμοποιώντας τον ΔΤΚ του 1981 το ετήσιο κέρδος είναι πιθανό 17%. Με τα πραγματικά επιτόκια αρνητικά 16,75% τώρα, έναντι θετικών 6,5% τότε, ο πληθωρισμός είναι εδώ για να μείνει».

Στις 8 Απριλίου 2022, Northmantrader.comτου Σβεν Χένριχ έγραψε:

Μπαίνουμε τώρα στο κομμάτι του νομισματικού πειράματος όπου ακόμη και οι εκατομμυριούχοι αισθάνονται φτωχοί.

Λίγοι οικονομολόγοι αναμένουν σύντομα κορύφωση του πληθωρισμού

Ο Andrew Hunter, ανώτερος οικονομολόγος των ΗΠΑ στην Capital Economics πιστεύει ότι η αύξηση του Μαρτίου θα «σημαδέψει την κορυφή» του πληθωρισμού. “Τα μεγάλα νέα στην έκθεση του Μαρτίου ήταν ότι οι βασικές πιέσεις στις τιμές φαίνεται τελικά να μετριάζονται”, είπε ο Hunter είπε σε σημείωμα που εστάλη στο CNBC.

Ο Ian Shepherdson, επικεφαλής οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics είπε στο CNBC στην ίδια έκθεση ότι τα τελευταία στοιχεία του BLS CPI είναι «ενθαρρυντικά». «Συνολικά, αυτή η έκθεση είναι ενθαρρυντική, στο περιθώριο, αν και είναι πολύ νωρίς για να είμαστε σίγουροι ότι οι επόμενες βασικές εκτυπώσεις θα είναι τόσο χαμηλές. Πολλά εξαρτώνται από την πορεία των τιμών των μεταχειρισμένων οχημάτων, η οποία είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί με σιγουριά», παρατήρησε ο Shepherdson. «Είμαστε σίγουροι ότι θα πέσουν, αλλά η ταχύτητα της πτώσης είναι αυτή που έχει σημασία».

Joe Brusuelas, επικεφαλής οικονομολόγος στο RSM US είπε Το CNN τα νούμερα του Μαρτίου ενδέχεται να πλησιάζουν στο ανώτατο σημείο. «Ναι, ο πληθωρισμός μπορεί σύντομα να φτάσει στο απόγειό του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει σημαντική ανακούφιση στο εγγύς μέλλον».

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

Andrew Hunter, Biden, Bureau of Labor Statistics, Capital Economics, Consensus Economists, Consumer Prices, CPI, CPI Data, CPI report, οικονομολόγοι, οικονομολόγοι, εξαιρετικά αυξημένος, Ian Shepherdson, πληθωρισμός, κορυφή πληθωρισμού, Inflation άνοδος, Joe Brusuelasco, Pannomthe , κορυφή, Peter Schiff, γραμματέας Τύπου Jen Psaki, Πούτιν, Αυξανόμενος πληθωρισμός, RSM ΗΠΑ, Ρωσία, Βλαντιμίρ Πούτιν, Λευκός Οίκος

Πώς πιστεύετε για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που εκτινάσσεται σε νέα ύψη με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1981; Πείτε μας τη γνώμη σας για αυτό το θέμα στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Τζέιμι Ρέντμαν

Ο Τζέιμι Ρέντμαν είναι ο επικεφαλής των ειδήσεων στο Bitcoin.com News και δημοσιογράφος χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που ζει στη Φλόριντα. Ο Redman είναι ενεργό μέλος της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων από το 2011. Έχει πάθος για το Bitcoin, τον κώδικα ανοιχτού κώδικα και τις αποκεντρωμένες εφαρμογές. Από τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Redman έχει γράψει περισσότερα από 5.000 άρθρα για το Bitcoin.com News σχετικά με τα ανατρεπτικά πρωτόκολλα που εμφανίζονται σήμερα.
Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply