Ο Ρώσος υπουργός Εμπορίου λέει ότι η Κεντρική Τράπεζα και η κυβέρνηση είναι απασχολημένες να εργαστούν σε συστήματα πληρωμών κρυπτογράφησης

0
Ο Ρώσος υπουργός Εμπορίου λέει ότι η Κεντρική Τράπεζα και η κυβέρνηση είναι απασχολημένες να εργαστούν σε συστήματα πληρωμών κρυπτογράφησης

Οι κορυφαίοι ρωσικοί κρατικοί φορείς εργάζονται τώρα ξανά στο πλαίσιο για την υιοθέτηση της χρήσης κρυπτογράφησης σε μεθόδους πληρωμής.

Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι νόμιμη στη Ρωσική Ομοσπονδία βάσει του νομοσχεδίου κρυπτογράφησης, το οποίο εισήχθη την 1η Ιανουαρίου 2021. Το 4ο τρίμηνο του 2021, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε το πλαίσιο της για την απαγόρευση της κρυπτογράφησης από τη Ρωσική Ομοσπονδία πιο πιθανό στην Κίνα, αλλά αργότερα στο Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας υποστήριξε την υιοθέτηση κρυπτογράφησης στο ανανεωμένο πλαίσιο.

Στις 19 Μαΐου, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας TASS έχουν αναφερθεί ότι ο Denis Manturov, Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ρωτήθηκε για το εάν οι κυβερνητικές υπηρεσίες εργάζονται συνεχώς για την εισαγωγή κρυπτογράφησης στα συστήματα πληρωμών. Στη συνέχεια, σε απάντηση, ο Manturov άφησε να εννοηθεί έμμεσα ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες συνεργάζονται για αυτό το θέμα, αλλά θα είναι θέμα χρόνου να παρουσιαστεί.

“Ετσι νομίζω. Το ερώτημα είναι πότε θα συμβεί αυτό, πώς θα συμβεί και πώς θα ρυθμιστεί. Τώρα τόσο η Κεντρική Τράπεζα όσο και η κυβέρνηση συμμετέχουν ενεργά σε αυτό. Αλλά όλοι τείνουν να καταλάβουν ότι αυτή είναι μια τάση της εποχής και αργά ή γρήγορα, με τη μία ή την άλλη μορφή, θα πραγματοποιηθεί».

Ωστόσο, η δήλωση του Υπουργείου Εμπορίου σημείωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα και άλλες κορυφαίες κρατικές υπηρεσίες εργάζονται, αλλά εδώ αυτά τα πράγματα είναι κάπως αντιφατικά, επειδή στο παρελθόν η Τράπεζα της Ρωσίας επέκρινε πάντα τη βιομηχανία κρυπτογράφησης και blockchain και πάντα εργαζόταν για την απαγόρευση αυτή τη βιομηχανία.

Σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας

Όλος ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά για τον πόλεμο Ρωσίας εναντίον Ουκρανίας, που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται ακόμα. Ο πόλεμος οδήγησε σε απώλεια μόνο για τη Ρωσία καθώς και για την Ουκρανία.

Λόγω των ρωσικών στρατιωτικών εισβολών στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, όπως οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, επέβαλαν εμπορικές κυρώσεις και επίσης επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Κάτω από αυτήν την κρίσιμη κατάσταση, οι ρωσικές κυβερνητικές υπηρεσίες αναζητούν τρόπους για να παρακάμψουν τέτοιες κυρώσεις με τη χρήση κρυπτονομισμάτων.

Διαβάστε επίσης: Εν μέσω πτώσης των τιμών, οι συναλλαγές φαλαινών της ΕΑΒ έπληξαν 4 μήνες ΑΘ

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply