Πορτογαλικά ακίνητα που αγοράζονται με απευθείας Bitcoin

0
Πορτογαλικά ακίνητα που αγοράζονται με απευθείας Bitcoin

Η αγορά σπιτιού με τη χρήση άμεσης πληρωμής Bitcoin, χωρίς τη συμμετοχή νομίσματος fiat, δημιούργησε ιστορία στην Πορτογαλία.

Η υιοθέτηση κρυπτογράφησης και blockchain στο σύστημα πληρωμών δεν είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά η υιοθέτηση κρυπτογράφησης για την αποδοχή πληρωμών απευθείας σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης είναι πραγματικά μεγάλο πράγμα. Επί του παρόντος, το Ελ Σαλβαδόρ και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (CAR) επιτρέπουν στους πολίτες να πληρώνουν χρήματα ο ένας στον άλλο με τη χρήση του Bitcoin, ως νόμιμο χρήμα. Εκτός από αυτές τις δύο χώρες, υπάρχουν μόνο λίγες χώρες που διαθέτουν ένα πλαίσιο για τον πληθυσμό να χρησιμοποιεί πλατφόρμες πληρωμών που βασίζονται σε κρυπτογράφηση για τις επιχειρήσεις τους.

Στις 6 Μαΐου, το τοπικό μέσο ενημέρωσης Idealista έχουν αναφερθεί ότι έλαβε χώρα μια συμφωνία σε έναν απευθείας διακανονισμό πληρωμών 3 Bitcoin, όπου δεν περιλαμβανόταν συνομιλία από κρυπτογράφηση σε fiat. Η συμφωνία σχετιζόταν με αγορά ακίνητης περιουσίας.

Η Zome, η κτηματομεσιτική εταιρεία, εκτίμησε τη χρήση της συμφωνίας της με την επιλογή πληρωμής Bitcoin και σημείωσε ότι είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την εταιρεία.

“Αυτή η πράξη αντιπροσωπεύει ένα ιστορικό ορόσημο, τη μεταφορά ενός ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου σε ένα φυσικό περιουσιακό στοιχείο – ένα σπίτι – χωρίς καμία μετατροπή σε ευρώ.”

Αυτό κατέστη δυνατό λόγω των νέων κανόνων, βάσει των οποίων επιτρέπονται τέτοιες πληρωμές που βασίζονται σε ψηφιακά στοιχεία, όπου ο αποστολέας και ο παραλήπτης θα πρέπει να έχουν όλη την απόδειξη των συναλλαγών και την αξία των ψηφιακών στοιχείων κατά τη στιγμή της συμφωνίας . Μέχρι τον Απρίλιο του 2022, αυτή η διάταξη δεν ήταν διαθέσιμη αλλά τον Μάιο τέθηκε σε ισχύ.

Ο Nuno da Silva Vieira, δικηγόρος στο Antas da Cunha, μοιράστηκε την άποψή του για τέτοιες περιπτώσεις χρήσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που μοιάζουν με Bitcoin σε διακανονισμούς άμεσων πληρωμών και σημείωσε ότι τέτοιες επιχειρήσεις ενδέχεται να έχουν καλύτερη επιτυχία στο μέλλον. Και επίσης η Πορτογαλία δείχνει μια καλύτερη προσαρμοστική φύση στη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

«Αυτό το είδος επιχείρησης θα έχει εκθετική αύξηση και η Πορτογαλία δείχνει πολλά υποσχόμενα σημάδια όσον αφορά την ψηφιακή οικονομία».

Στεγαστικά δάνεια σε Bitcoin

Πρόσφατα ο οίκος αξιολόγησης Weiss δημοσίευσε τη θέση του για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία παρέχουν δάνειο με υποστήριξη Bitcoin για αγορές κατοικιών.

Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε ότι τέτοιες εταιρείες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα στο μέλλον επειδή η οικονομική κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη και μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια προβλήματα για τις εταιρείες να διατηρήσουν τις δραστηριότητές τους στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Μετά από 5 χρόνια, η Νότια Κορέα μπορεί να καταργήσει την απαγόρευση των ICO

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply