Πρόσφατα δεδομένα Bitcoin Bull Run και προηγούμενα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η αγορά πιο ήπιας απόδοσης είναι στις κάρτες – Ενημερώσεις αγοράς Bitcoin News

0
Πρόσφατα δεδομένα Bitcoin Bull Run και προηγούμενα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η αγορά πιο ήπιας απόδοσης είναι στις κάρτες – Ενημερώσεις αγοράς Bitcoin News

Έχουν περάσει έξι μήνες ή περίπου 180 ημέρες από τότε που το bitcoin έφτασε στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών στα 69.000 $ ανά μονάδα στις 10 Νοεμβρίου 2021 και η αξία του bitcoin σε USD έχει μειωθεί κατά 45% από εκείνο το σημείο. Συνήθως μετά τις κορυφές των τιμών του bitcoin, η bear market που ακολουθεί οδηγεί σε μεγάλη πτώση της αξίας κατά 80% ή περισσότερο. Ωστόσο, επειδή η πρόσφατη κορυφή τιμής μοιάζει με την ανάπτυξη από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Νοέμβριο του 2013, η τρέχουσα πτωτική πτώση του bitcoin μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη αυτή τη φορά.

Μια πτώση 80% από το υψηλό του Bitcoin θα οδηγούσε σε 13.800 $ ανά μονάδα

Οι αγορές του Bitcoin ήταν πτωτικές τους τελευταίους έξι μήνες αφού έφθασαν στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών του περιουσιακού στοιχείου κρυπτογράφησης (ATH) στα 69 χιλιάδες $ πέρυσι. Ενώ οι τιμές είναι θλιβερές για πολλούς, έχει κάνει τους ανθρώπους να αναρωτιούνται πόσο θα διαρκέσει ο καθοδικός κύκλος.

Πρόσφατα δεδομένα Bitcoin Bull Run και προηγούμενα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η αγορά πιο ήπιας αρκούδας είναι στα χαρτιά

Χρησιμοποιώντας το σημερινό bitcoin (BTC) Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες έναντι του δολαρίου ΗΠΑ δείχνουν ότι το κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης έχει χάσει 45% μέχρι στιγμής. Συνήθως, όταν BTC κορυφώνεται, η τιμή πέφτει σημαντικά κατά τη διάρκεια μακροπρόθεσμων πτωτικών κύκλων και μετά από μερικές συγκεκριμένες κορυφές, BTC έχει πέσει περισσότερο από 80% χαμηλότερα από το υψηλό.

Για παράδειγμα, τον Απρίλιο του 2013, BTC έφτασε σε υψηλό επίπεδο τιμής όλων των εποχών στα 259 $ ανά μονάδα, αλλά στη συνέχεια έπεσε στα 50 $ ανά μονάδα, χάνοντας περίπου 82,6% σε αξία. Από το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών του Νοεμβρίου 2013 των 1.163 $ ανά μονάδα έως τον Ιανουάριο του 2016, BTCΗ τιμή του μειώθηκε κατά 86,9%. Εάν η αξία του bitcoin σε USD έπεφτε κατά 80% από το πρόσφατο υψηλό των 69.000 $ πριν από έξι μήνες, η τιμή θα έπεφτε στο χαμηλό των 13.800 $ ανά μονάδα.

The Softer Bear Market Theory

Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα ο τρέχων κύκλος της αρκούδας να είναι μικρότερος και λιγότερο επιδραστικός αυτή τη φορά. Ενώ BTC έχει δει τουλάχιστον τρεις πτώσεις 80% ή περισσότερες, έχει δει πολύ περισσότερες πτώσεις 32-51%. Ένας λόγος που το κάτω μέρος του bitcoin μπορεί να μην είναι τόσο σκληρό είναι επειδή η αιχμή του περιουσιακού στοιχείου κρυπτογράφησης δεν ήταν τόσο τεράστια. Στην πραγματικότητα, η τελευταία ανοδική πορεία του bitcoin ήταν μεγαλύτερη και σημείωσε πολύ μικρότερο ποσοστό κέρδους από τα προηγούμενα υψηλά όλων των εποχών. Ο υπέρμαχος της κρυπτογράφησης και ο Youtuber «Colin Talks Crypto» συζητήθηκε η θεωρία της πιο ήπιας bear market την 1η Μαΐου.

Πρόσφατα δεδομένα Bitcoin Bull Run και προηγούμενα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η αγορά πιο ήπιας αρκούδας είναι στα χαρτιά

Από την αιχμή της 17ης Αυγούστου 2012 (16 $) έως την αιχμή της 10ης Απριλίου 2013 (259 $), BTC κέρδισε 1.518,75% μεταξύ αυτού του χρονικού πλαισίου. Μετά από αυτόν τον κύκλο, μεταξύ της κορυφής της 10ης Απριλίου 2013 και της αιχμής του Νοεμβρίου 2013, το bitcoin κέρδισε 349,03%. Στη συνέχεια, από την αιχμή του Νοεμβρίου 2013 έως την αιχμή του Δεκεμβρίου 2017, BTC σημείωσε άλμα 1.590,97%.

Πρόσφατα δεδομένα Bitcoin Bull Run και προηγούμενα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η αγορά πιο ήπιας αρκούδας είναι στα χαρτιά

Αυτή τη φορά, ωστόσο, η κορυφή του Δεκεμβρίου 2017 έως την κορυφή του Νοεμβρίου 2021 ήταν μόνο 250,85%. Ήταν το χαμηλότερο ποσοστό κέρδους όλων των μεγάλων bull run στη διάρκεια ζωής του περιουσιακού στοιχείου κρυπτογράφησης. Το χαμηλότερο άλμα υψηλότερα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ήπια αγορά bitcoin που είναι πολύ λιγότερο δραστική από μια βουτιά 80% ή περισσότερο.

Εκτός από το μικρότερο ATH, η περίοδος έως το 2021 ATH ήταν πάνω από 400 ημέρες. Το bull run πριν από το bitcoin (2017) διήρκεσε μόνο 200 ημέρες ή περίπου το μισό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι ενώ το βάρος της τρέχουσας bear market μπορεί να είναι πιο ήπιο κατά μία έννοια, μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο από τους προηγούμενους κύκλους bear.

Ετικέτες σε αυτήν την ιστορία

$13800, bull 2013, 2017 bull, 80% ύφεση, Bear Market, Bear Run, Bearish, Bitcoin, Bitcoin (BTC), bottoms, Bull run, Bullish, Colin Talks Crypto, Crypto markets, μεγαλύτερος ταύρος, αιχμές, μικρότερη διάρκεια αρκούδας, Softer Bear Market Theory, κορυφές

Τι πιστεύετε για την πιθανότητα μιας πιο ήπιας bear market που είναι λιγότερο σκληρή από τις προηγούμενες βουτιές κατά 80% που είχε το bitcoin στο παρελθόν; Πείτε μας τη γνώμη σας για αυτό το θέμα στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Τζέιμι Ρέντμαν

Ο Τζέιμι Ρέντμαν είναι ο επικεφαλής των ειδήσεων στο Bitcoin.com News και δημοσιογράφος χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που ζει στη Φλόριντα. Ο Redman είναι ενεργό μέλος της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων από το 2011. Έχει πάθος για το Bitcoin, τον κώδικα ανοιχτού κώδικα και τις αποκεντρωμένες εφαρμογές. Από τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Redman έχει γράψει περισσότερα από 5.000 άρθρα για το Bitcoin.com News σχετικά με τα ανατρεπτικά πρωτόκολλα που εμφανίζονται σήμερα.
Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply