Συμβουλευτική κυβέρνηση της Ινδίας με την Κεντρική Τράπεζα RBI για το Crypto — «Υπάρχει πλήρης αρμονία» – Κανονισμός Bitcoin News

2
Συμβουλευτική κυβέρνηση της Ινδίας με την Κεντρική Τράπεζα RBI για το Crypto — «Υπάρχει πλήρης αρμονία» – Κανονισμός Bitcoin News

Η ινδική κυβέρνηση διαβουλεύεται με την Αποθεματική Τράπεζα της Ινδίας (RBI) σχετικά με τις πολιτικές κρυπτογράφησης. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα βρίσκονται σε «πλήρη αρμονία» σε θέματα κρυπτογράφησης και άλλων ζητημάτων.

Η κυβέρνηση της Ινδίας και η Κεντρική Τράπεζα συζητούν εσωτερικά τις πολιτικές κρυπτογράφησης

Ο Ινδός υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση συζητά πολιτικές κρυπτογράφησης με την κεντρική τράπεζα, την Reserve Bank of India (RBI).

Στο τέλος της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της RBI, ο υπουργός Οικονομικών είπε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα βρίσκονται σε «πλήρη αρμονία» όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα και άλλα θέματα. Η ίδια περιέγραψε:

Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση, διαβουλεύουμε και συζητάμε με την RBI.

«Επομένως, αν επρόκειτο να φορολογήσω το 30% και μετά να συζητούσα τον Φόρο Αγαθών και Υπηρεσιών (GST) και οτιδήποτε άλλο, θα έδενα τα χέρια της RBI αν δεν είχα καν μιλήσει μαζί τους», συνέχισε.

Η Sitharaman πρότεινε τη φορολόγηση του εισοδήματος από κρυπτονομίσματα κατά 30% κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για τον προϋπολογισμό την περασμένη εβδομάδα. Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων είναι κυριαρχικό δικαίωμα.

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε, «Έτσι, με την RBI και την [finance] Υπουργείο, όχι μόνο για την κρυπτογράφηση, αλλά και για κάθε άλλο πράγμα, νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια θα είχατε παρατηρήσει ότι υπάρχει πλήρης αρμονία με την οποία εργαζόμαστε», εξηγώντας:

Σεβόμαστε ο ένας τον τομέα του άλλου και γνωρίζουμε τι έχουμε να κάνουμε με τις προτεραιότητες του άλλου και προς το συμφέρον του έθνους. Δεν υπάρχει τύρφη εδώ.

Η κεντρική τράπεζα έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης της RBI Shaktikanta Das δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν μεγάλη απειλή για τη μακροοικονομική και χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ινδίας. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η κεντρική τράπεζα συνέστησε την πλήρη απαγόρευση της κρυπτογράφησης, λέγοντας ότι μια μερική απαγόρευση δεν θα λειτουργήσει.

Ο Das προέτρεψε επίσης τους επενδυτές κρυπτογράφησης να έχουν κατά νου ότι επενδύουν με δική τους ευθύνη. Τόνισε, «το κρυπτονόμισμα δεν έχει υποκείμενο, ούτε καν μια τουλίπα».

Ο διοικητής της RBI επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι τα θέματα κρυπτογράφησης συζητούνται εσωτερικά, δηλώνοντας:

Όσα σημεία έχουμε, τα συζητάμε με την κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα ​​δεν θα ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω.

Τι πιστεύετε για την ινδική κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα που βρίσκονται σε «πλήρη αρμονία» σχετικά με τις πολιτικές κρυπτογράφησης; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί άμεση προσφορά ή πρόσκληση για προσφορά αγοράς ή πώλησης, ούτε σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply