Σύντομα η Νιγηρία θα επιτρέψει τη χρήση CBDC στις προτάσεις πληρωμής: Αναφορά

0
Σύντομα η Νιγηρία θα επιτρέψει τη χρήση CBDC στις προτάσεις πληρωμής: Αναφορά

Η Νιγηρία κινείται προς την ανάπτυξη της περίπτωσης χρήσης CBDC στην πραγματική ζωή μεταξύ των χρηστών λιανικής.

Η Νιγηρία είναι μια τεχνολογικά προσαρμοσμένη περιοχή σε αυτόν τον κόσμο. Στο παρελθόν, η Νιγηρία έδειξε τεράστιες αρνητικές αντιδράσεις έναντι των κρυπτονομισμάτων. Ακόμη και η πλειονότητα των κορυφαίων κρατικών υπηρεσιών της Νιγηρίας απαγόρευσαν δραστηριότητες που σχετίζονται με περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, αλλά στην πραγματικότητα, δεν εισήγαγαν κανένα πλαίσιο ή νόμο για να κρατήσουν τους πολίτες μακριά από τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Η πλειοψηφία των λάτρεις των κρυπτονομισμάτων στη Νιγηρία εξαρτώνται από τις πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτογράφησης P2P. Παρά την τεράστια αρνητικότητα έναντι των κρυπτονομισμάτων, η Νιγηρία πρωτοστατεί μεταξύ των Κεντρικών Τραπεζών όσον αφορά τις εργασίες ανάπτυξης CBDC.

Η Νιγηρία κυκλοφόρησε επίσημα το νιγηριανό CBDC, ή e-naira, στις 25 Οκτωβρίου 2021. Στην αρχική φάση της διάθεσης των δοκιμών και άλλων δοκιμών, το e-Naira αντιμετώπισε τεράστια κριτική από τις κορυφαίες εταιρείες Fintech. Αλλά τελικά, το e-Naira βρίσκεται τώρα σε εκείνη την κοντινή φάση όπου μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η Νιγηρία εισήγαγε επίσημα το κυρίαρχο νόμισμα fiat που βασίζεται σε blockchain για να το χρησιμοποιούν οι πολίτες για τις καθημερινές ανάγκες της ζωής.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας ανακοινώθηκε ότι θα επιτρέψει στους πολίτες να χρησιμοποιούν το e-Nair για να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, τις συνδρομές τους στην τηλεόραση και τα αεροπορικά εισιτήρια με το Nigeria CBDC, από την επόμενη εβδομάδα.

Για το ίδιο, η Κεντρική Τράπεζα σύναψε συνεργασία με την εταιρεία mobile banking Bizi Mobile.

Παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες, ο Bariboloka Koyor, Ελεγκτής Υποκαταστήματος στο CBN, μοιράστηκε επίσης ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τέτοια βήματα με την CBDC.

Ο ελεγκτής υποκαταστήματος είπε:

«Από την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει μια αναβάθμιση στην εφαρμογή πορτοφολιού ταχύτητας eNaira που θα σας επιτρέψει να κάνετε συναλλαγές όπως η πληρωμή λογαριασμών DSTV ή ηλεκτρικού ρεύματος ή ακόμα και η πληρωμή αεροπορικών εισιτηρίων».

Κλίση των Κεντρικών Τραπεζών στα CBDC

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα αναφοράς, περίπου το 90% των κεντρικών τραπεζών κάνουν ενεργά εργασίες που σχετίζονται με το Ψηφιακό Νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC).

Η πλειονότητα των τραπεζών δήλωσε ότι εργάζονται για τη συσκευή και την υιοθέτηση του CBDC επειδή θέλουν να φέρουν καλύτερη ασφάλεια στα συστήματα πληρωμών για τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Το χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Coinhako λαμβάνει πλήρη ρυθμιστική έγκριση στη Σιγκαπούρη

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply