Τα κέρδη Crypto εκτοξεύονται παγκοσμίως — Τα κέρδη των επενδυτών αυξήθηκαν 5 φορές στα 163 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 – Προβεβλημένα Bitcoin News

0
Τα κέρδη Crypto εκτοξεύονται παγκοσμίως — Τα κέρδη των επενδυτών αυξήθηκαν 5 φορές στα 163 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 – Προβεβλημένα Bitcoin News

Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Blockchain Chainalysis διαπίστωσε ότι τα συνολικά κέρδη κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως ανήλθαν σε 163 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, που ήταν 5 φορές το προηγούμενο έτος ή αύξηση 400%.

Chainalysis on Crypto Gains παγκοσμίως

Η εταιρεία ανάλυσης Blockchain Chainalysis δημοσίευσε μια ανάρτηση ιστολογίου την περασμένη εβδομάδα με τίτλο «Κέρδη κρυπτονομισμάτων 2021 ανά χώρα: Το Ethereum ηγείται καθώς τα κέρδη εκτοξεύονται στα ύψη σε όλο τον κόσμο».

Η εταιρεία εξήγησε ότι οι εκτιμήσεις της βασίζονται σε έναν συνδυασμό δεδομένων κίνησης ιστού και δεδομένων συναλλαγών της, συμπεριλαμβανομένων των «ροών σε αλυσίδα, μακροεπίπεδο όλων των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης» που παρακολουθεί.

Σημειώνοντας ότι «το 2021 ήταν άλλη μια δυνατή χρονιά για τα κρυπτονομίσματα», η εταιρεία έγραψε ότι για όλα τα κρυπτονομίσματα που παρακολουθεί:

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο πραγματοποίησαν συνολικά κέρδη 162,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, σε σύγκριση με μόλις 32,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Οι ΗΠΑ προηγούνται με μεγάλη διαφορά με σχεδόν 47 δισεκατομμύρια δολάρια σε πραγματοποιηθέντα κέρδη κρυπτονομισμάτων, ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Τουρκία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Νότια Κορέα, τον Καναδά και την Ισπανία.

Η Chainalysis παρείχε επίσης εκτιμώμενα κέρδη κρυπτονομισμάτων ανά χώρα ανά νόμισμα. Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων blockchain περιέγραψε:

Η πιο αξιοσημείωτη τάση εδώ περιλαμβάνει τα κέρδη του Ethereum. Το Ethereum μόλις ξεπέρασε το bitcoin στα συνολικά κέρδη παγκοσμίως στα 76,3 έως 74,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Πιστεύουμε ότι αυτό αντανακλά την αυξημένη ζήτηση για Ethereum ως αποτέλεσμα της αύξησης του defi το 2021», συνέχισε η εταιρεία, τονίζοντας ότι τα περισσότερα πρωτόκολλα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (defi) είναι χτισμένα στο blockchain Ethereum και χρησιμοποιούν ETH ως το κύριο νόμισμα τους.

Ωστόσο, η Chainalysis σημείωσε: «Ενώ οι περισσότερες μεμονωμένες χώρες ακολουθούν αυτό το μοτίβο, υπάρχουν ορισμένες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις. Η Ιαπωνία, για παράδειγμα, έλαβε πολύ υψηλότερο μερίδιο πραγματοποιηθέντων κερδών από το bitcoin σε κάτι λιγότερο από 4,0 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με μόλις 790 εκατομμύρια δολάρια σε πραγματοποιηθέντα κέρδη Ethereum».

Τι πιστεύετε για τα ευρήματα της Chainalysis; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Κέβιν Χελμς

Σπουδαστής των Αυστριακών Οικονομικών, ο Kevin βρήκε το Bitcoin το 2011 και από τότε είναι ευαγγελιστής. Τα ενδιαφέροντά του βρίσκονται στην ασφάλεια του Bitcoin, στα συστήματα ανοιχτού κώδικα, στα εφέ δικτύου και στη διασταύρωση μεταξύ οικονομίας και κρυπτογραφίας.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply